[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik som nog maar eens op (wie heeft meer info??)

Gepost door Richard 
Hi

merk toch als wanneer ik weer licht wil sporten, mijn spieren in nek en hals , schouder, arm LINKS. (waar ik toch altijd al last heb) gelijk verzuren . alsof je nek en schouder je hoofd niet kunnen dragen. licht trillerig zelfs die spieren. altijd maar zere stramme verzuurde spieren links.
benen die tintelig zijn.

Mijn hartslag die bij opstaan van een stoel al gelijk dik aanzwengelt.
Laten we zeggen dat sochtends in rust je hartslag 60-65 doet bij het wakker worden en dan als ik opsta naar de wc gelijk 100 pakt. dan duurt het even voordat hij dan de gemiddelde pakt van 80-90 gedurende typen computer, krant lezen, eten, etc..
ook heb ik het idee dat het hart dan zo slaat. tik..tik..tik.tiktiktik..tik tik tik.tiktik.tik..tik en uiteindelijk dat klokritme terugpakt na korte beweging inspanning.(dus gelijkmatige slag)

is dat normaal?

is het de bedoeling dat je hartslag een klokritme slaat. vast patroon, of mag het soms licht versnellen als je zit of ademt of typt en dan weer ritme terug in?

Verder werkt dat versnelde hartslag gevoel en licht bonzen juist weer door op mijn spieren borst en schouder links. en blijft dus strak

Wat ik zoek is de fysiologische verklaring hiervoor dat dit normaal is
[:]smiling smiley[/:][:]tongue sticking out smiley[/:]

iemand?
Hoi Richard, als je ergens een blokkade in je lichaam hebt is je bloedsomloop en dus ook je hartslag niet optimaal. Datzelfde wat jij beschrijft heb ik als er een verkramping bij mijn maag zit( is mijn zwakke plek) dan geeft de geringste inspanning al een snellere en onregelmatige hartslag. en rare spiertrillingen, gelijk buiten adem enz

Als ik zit is mijn hartslag gewoon regelmatig, in actie angepast versneld regelmatig en in rust weer normaal. (in ontspannen toestand zonder verkramping)

Zou t kunen zijn dat jouw blokkade bij je schouder- nek -arm gebied zit, dat dat jouw zwakke plek is waar je de stress opbouwt en vasthoudt? het zou je klachten van spiertrillingen ook verklaren.

Sommige blokkades krijg je niet zonder meer zelf weg. Een ostheopaat kan je waarschijnlijk goed verder helpen. het is een beetje kip-ei verhaal. jij richt je vooral op je hartslag en bent bang dat de klachten komen omdat je hart mogelijk niet goed is, maar je kan ook de blokkade als uitgangspunt nemen . Als die opgelost ( bij ostheopaat) is en je bloedsomloop is weer optimaal dan zijn je klachten misschien ook weg. Altijd het proberen waard

Ps heb je de bloeduitslagen al terug?
groetjes, erika
hi Erika,

had ik dat niet al vermeldt? (bloed)
Nieren waren goed.
mbt bicarbonaat. ->Dat prikte ze niet bij ons huisartsenlab, daarvoor moet ik verwijzing naar ziekenhuis krijgen?! Welnu , ik kijk dat even aan.
Ben inmiddels in Gorinchem geweest voor gesprek bij het COLK (centrum ONverklaarbare Lichamelijke Klachten) maar moet nog een keer terugkomen. Willen vervolg intake met een ARTS erbij. Ze kijken daar ook naar cognitieve kant klacht. maar ik geef duidelijk aan dat ik fysiologisch uitleg wil, DAT heb ik nodig om de sensaties in het lichaam te kunnen plaatsen. van daaruit is omgaan met en eventueel bijkomende stress en angstfactoren /gebeurtenissen een optie die ik best wil doorlopen. Maar het opzij schuiven van "ok fysiek is het goed" is voor mij veel te vroeg. Wat is goed? en leg maar uit waarom wat ik voel "goed " is [:]smiling smiley[/:]

p.s. osteopaat? goede tip !



Bericht bewerkt (28-01-2009 13:26)
de rest van de klachten en de logica of onlogica daarvan bij alle anderen dus niet bekend?
Mijn hartslag die bij opstaan van een stoel al gelijk dik aanzwengelt.
Laten we zeggen dat sochtends in rust je hartslag 60-65 doet bij het wakker worden en dan als ik opsta naar de wc gelijk 100 pakt. dan duurt het even voordat hij dan de gemiddelde pakt van 80-90 gedurende typen computer, krant lezen, eten, etc..
ook heb ik het idee dat het hart dan zo slaat. tik..tik..tik.tiktiktik..tik tik tik.tiktik.tik..tik en uiteindelijk dat klokritme terugpakt na korte beweging inspanning.(dus gelijkmatige slag)


Hai Richard,
Dit is bij mij stukken minder geworden na het HyperVennen en bijna helemaal weg na het slikken van AD medicijnen
Heb nu de griep gehad en alle klachten komen weer terug, moet dus nodig nog een poosje HyperVennen, want ik ben het nog niet helemaal kwijt.

Groetjes Sandra.
Dag Richard,
Dat van m'n hart heb ik heus ook gehad, vooral in periodes tijdens/na hyperventilatie aanvallen. Vandaag ook enorm last van hard bonzend en snel kloppend hart. Weet niet of het is door de antibiotica die ik op het ogenblik neem, of door het fijt dat ik allerlei spanningen aan het lossen ben. Misschien wel beide. Als je hart zo onregelmatig klopt zit er meestal wel een ritme in (om de 1, 2 of 3 slagen alsof er een slag mist) dit zijn reeksen van extracystoles, en volgens de dokters in de meeste gevallen onschuldig, ook al voelt het beangstigend aan, vooral wanneer het hart hard bonst of wanneer de reeksen lang duren.
Van verzuurde spieren heb ikzelf geen last, maar heb gelezen dat er wel velen zijn hier die hier last van hebben. Groetjes, Aaria
Die overslagen zijn inderdaad erg vervelend, ik heb ze best heel vaak en ze blijven angst opwekken. Vooral die harde slag na zo'n pauze vind ik altijd eng. Die voel je zelfs in je keel.

Ze zijn idd in de meeste gevallen onschuldig en veel mensen hebben ze ook. Alleen wij voelen ze extra omdat we zo op ons lichaam gefixeerd zijn.

groetjes jolanda

Meer weten over het HyperVen programma?