[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw hier.., nieuwsgierig naar hyperven!

Gepost door Maartje2 
Dag iedereen,

Laat ik me even voorstellen als nieuw lid van het forum, ik ben maartje, en heb chronische hyperventilatie.Heb hier een te lange tijd mee doorgelopen, het is drieeneenhalf jaar begonnen door stress, te hard rennen,eenzaam voelen,en ongelukkig voelen.Eerst was het duizeligheid,spierpijn, rare vage klachten, langzaamaan ging ik ook oppervlakkig ademen, stoppen met ademen,etc. Ben bij artsen geweest, huisarts,mensendieck,ademtherapie, acupunctuur,ostheopaat,fysiotherapeut. de fysiotherapeut zei dat ik eerst psychisch wat zaken op een rijtje moest gaan zetten omdat zij mij niet zo kon ontspannen. en nu zit ik dan eindelijk in een deeltijdtherapie, drie dagen in de week psychotherapie,cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie,bewegingstherapie, allemaal gericht op jezelf en de groep waarin je zit.Maar goed, ik geloof niet dat de therapie alleen mij van het chronisch HyperVentileren afbrengt en het hele scala aan ellendige klachten wat daarbij ook bij aanwezig is. het kan me zekerder maken van mezelf, want dat mis ik nogal, en ik kan veel nieuwe inzichten krijgen waardoor ik fijner in het leven kom te staan, maar van het hyperventilatie afkomen... denken jullie dat HyperVen een goede toevoeging is aan mijn verhaal bovenstaand, en dat ik dan echt eindelijk van die hyperventilatie af zal komen?? want ik word er soms gewoon helemaal knettergek van, en verdrietig, wanhopig en boos.
ben benieuwd naar jullie reacties over wat jullie ervan vinden, en of het jullie geholpen heeft, en of iemand ook therapie heeft in combinatie met HyperVen.
groetjes, maartje



Bericht bewerkt (10-02-2009 17:47)
Hoi Maartje,

Welkom hier op het forum. Jouw klachten en de redenen ervoor zijn zeer herkenbaar.
Heb zelf jaren bij Natuurgeneeskundigen gelopen, masseurs etc etc. Ik wist niet dat ik chronische hyperventilatie had al die tijd eigenlijk. Ben ook vaak bij de huisarts geweest maar die zei steeds dat ik niets had. Juni verleden jaar ben ik totaal ingestort, eind juli begonnen met HyperVen, wat ik nog steeds elke dag doe, maar wel vaak nu maar 1x.

Eerste 4 maanden 2x per dag.
Verder doe ik nu acupunctuur en 1x per week ga ik naar de psycholoog. Het gaat steeds beter, klachten sterk verminderd en de goede dagen duren steeds langer. Het is best een lange weg om te moeten gaan, maar HyperVen en dit forum zijn echt een grote steun voor mij. Uiteindelijk komen we er allemaal wel, alleen ligt het er ook aan hoeveel stress je in je hebt en hoe snel je dat zelf op kan lossen...

Veel sterkte!!
Liefs
Claudia



Bericht bewerkt (10-02-2009 21:02)
Hey Maartje,

Welkom op het forum!
Ikzelf HyperVen nu 5 maanden. De eerste maanden had ik erge klachten en heb ik homeopathie + accupunctuur gehad. Na een maand ongeveer, ben ik ook gestart met HyperVen (meestal 2x/dag) met de gedachte 'baat het niet, dan schaadt het niet'.
Ik voel me in elk geval een heel stuk beter dan 5 maanden geleden, maar hyperventilatie-vrij ben ik niet. Ik ben sinds 3 weken ook gestart met st-janskruid omdat ik het gevoel had te stageren. De laatste dagen gaat het opnieuw een stuk beter. Tja, hyperventilatie gaat op en neer en opgestapelde stress, daar geraak je blijkbaar niet in een, twee, drie van verlost.
Het forum is een steun. Je kan er technische uitleg en ondersteuning krijgen, maar ook eens je hart uitstorten, je frustraties kwijt, ... dingen die voor de omgeving dikwijls moeilijker te vatten zijn, worden hier vlugger begrepen en (h)erkend.
HyperVen kan zeker een waardevolle toevoeging zijn bij je therapie.
Succes en sterkte in elk geval[:]winking smiley[/:].
Laat maar eens weten hoe het verder evolueert !

Groetjes,
Hannelore
Hoi Maartje , welkom op t forum

Ik heb 20 jaar geleden de 1e hevige acute en later chronische hyperventilatie periode gehad met alle nare verschijnselen die daar bij horen. Ben daar mbv van allerlei soorten lichamelijke en psycho-thearapieeen toen weer zo goed en kwaad als ging boven uitgeklommen . Ik bleef stressgevoelig en ik had aan die nare tijd wel fobieen overgehouden maar t was leefbaar.
Omdat ik in die tijd niet bekend was met chronische hyperventilatie dacht ik dat t gewoon bij me hoorde!

Vorig jaar augustus ging het helemaal mis en kwam ik voor de 2e keer in zo'n hevige periode van angsten en lichamelijke klachten terecht.
Ik ging de ziektewet in en heb tot december op allerlei manieren geprobeerd die circel van angst en onrust te doorbreken. Was in november via mijn werk opnieuw in therapie gegaan bij een cognitief therapeute.

In decemder, net voor de kerst, kwam ik op de site van HyperVen terecht en ik heb het pakket direct besteld. Ik herkende alles wat ik daar las!

Ik ben begonnen met 3x per dag HyperVen en dat heb ik 3 weken gedaan. De klachten namen na 2 weken al dusdanig af dat ik weer op therapeutische basis 1 ochtend per week kon gaan werken. Daarna over op 2x per dag HyperVen.
Ik ben nu klachtenvrij en voel me beter dan ooit. Ben nu zover dat ik ook de fobieeen aan durf te pakken waar ik al jarenlang mee worstel.
Ik werk nu 2 dagdelen en ga binnenkort naar 3 dagdelen. Ik HyperVen nu 1x per dag of 1x per 2 dagen en het gaat nog steeds goed. (het is voor mij nu uitproberen of de klachten wegblijven en anders bouw ik het onmiddelijk weer op)

Het is goed dat je therapie krijgt, oude emoties oplost en goede gedachtentraining aangeleerd krijgt, maar dat alleen was bij mij niet voldoende om de circel te doorbreken.
Het is bij mij echt t HyperVennen wat de doorbraak gaf. Ik kan je dat dan ook alleen maar aanbevelen.

Ik wens je heel veel succes, geef de moed niet op, jij komt er ook!!
liefs, erika



Bericht bewerkt (11-02-2009 11:02)
Hoi Maartje

Het is altijd te proberen om te gaan HyperVennen, maar
wanneer je zou moeten starten weet ik niet.
De ene zou zeggen, meteen en een ander doe eerst
een paar weken eerst de therapie waar je nu mee bezig bent;
i.v.m. met ontladen van de te veel stress ineens.
Misschien heeft Rob of Ellen daar wel een antwoord op.

Dat je er knettergek,verdrietig, wanhopig en boos van wordt
is goed te begrijpen, want het is ook niet niks.
Je hele leven wordt er door beinvloed.

Sterkte met alles!

groetjes Vlinder



Bericht bewerkt (13-02-2009 12:45)
Hoi Maartje,

Het voordeel als je nu opstart met HyperVen is dat je tegelijk ook begeleidt kan worden door de deeltijdtherapie.

Stress en (oude) emoties die loskomen door HyperVen, kan je daar gelijk behandelen, dus heb je daarin een voordeel.

Het is natuurlijk altijd moeilijk om iemand hierin te adviseren, maar ik heb ook deeltijdtherapie gehad met alles erop en eraan en pas later heb ik HyperVen gedaan en dan blijkt dat er toch nog oude emoties/stress zitten, maar die moest ik toen zelf verwerken met medewerking van het forum. [:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
bedankt allemaal voor jullie uitgebreide reacties. ik vind het fijn om te lezen, en ook wat ellen zegt is wel wat van te vinden, dat ik blijkbaar de dingen die door HyperVen loskomen meteen kan meenemen in de therapie. ik wist niet dat er door te HyperVennen zoveel los kan komen...ik merk wel dat ik al wat rustiger ben geworden van de eerste drie weken therapie. toch wil ik zo snel mogelijk eigenlijk van die hyperventilatie af! dus, ik denk toch dat ik over een paar weekjes ga HyperVennen..
Beste ellen,

als ik dit nou zou willen gaan doen.. ik kom op maandag, woensdag,en vrijdag rond kwart over vier thuis. dan zou ik dus 1 sessie om half vijf kunnen doen, maar dan moet er vier uur tussen zitten dus dan zou ik nog om half 11 savonds weer een sessie moeten doen. dat is toch onhandig of niet? zou 1 sessie op maandag,woensdag en vrijdag, en drie sessies op dinsdag,donderdag en zaterdag en zondag volstaan?

bedankt voor je antwoord[:]moody smiley[/:]
Hai Maartje,

Ik zou het verschil niet zo groot maken. Ik zou maandag, woensdag en vrijdag 1 sessie doen en dan dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag 2 sessies. Als je dat vol zou houden ben je een kanjer. [:](Y)[/:]
Er zijn bij ons veel mensen die 2x per dag HyperVennen en ook veel mensen die 1x per dag HyperVennen omdat de stress-verschijnselen te veel werden. En zo zit jij er
tussen in [:]winking smiley[/:] en werk je toch goed aan je herstel.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?