[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chronische kriebelkuch

Gepost door Yolande2 
chronische kriebelkuch
11 February 2009 15:27
Beste lotgenoten,Een klein half jaar geleden stelde ik vast dat al m'n klachten waarschijnlijk een gevolg waren van HyperVentílatie. Ik ben sinds lang vertrouwd met angst- en spanningsklachten en vond dat ik daar goed mee overweg kon.  Aan dit evenwicht en het gevoel de stress aan te kunnen  is dus vrij abrupt een einde gekomen. Ik zie nu wel dat ik de symptomen al geruime tijd had maar ze waren steeds licht en voorbijgaand. Ik begon aan het programma HyperVen en vroeg onderzoek om hartproblemen uit te sluiten. Dit gaf een oponthoud van drie maanden! Sinds een paar weken ben ik weer begonnen.  De oefeningen geven soms veel verlichting en soms gaat het moeizaam.Mijn voornaamste klacht is werkelijk achtermekaar kuchen en kuchen waar m'n keel als de dag vordert helemaal pijnlijk van wordt. Het gaat gepaard met benauwdheid die ook erger wordt naarmate de dag verstrijkt. Ik ben een type die teveel hooi op z'n vork neemt.Ik  vind alles wat ik lees erg leerzaam en daar bedank ik iedereen voor maar de klacht van het kuchen ben ik nog niet tegengekomen. Is er misschien iemand die dit ook heeft of over gehoord heeft en weet hoe je die kuch het beste kan genezen?Hartelijke groeten, Yolande2
Re: chronische kriebelkuch
11 February 2009 18:51
ik heb wel regelmatig een kriebelhoestje gehad en volgens mij kan dit ook met chr hyperventilatie en spanningsklachten te maken hebben maar hoe je het oplost dat weet ik niet ,hete snoepjes en dat soort dingen heb ik nooit echt baat bij gehad bij mij is het ook altijd weer weggaan heb wel ergens op het forum gelezen dat iemand het tijdens chrhyperventilatie het heeft gehad.ben je aan het HyperVennen ?misschien zet je te veel druk op je keel onbewust sterkte ermee gr debby.
Re: chronische kriebelkuch
12 February 2009 10:05
Hey,

Ja dat vervelende kuchje en ook regelmatig kriebelhoest, dat komt me bekend voor ...[:]winking smiley[/:]
Als ik een verkoudheid heb gehad, blijf ik maandenlang nakuchen. En ook in stresserende situaties komt het naar boven.
In de beginperiode van het HyperVennen, moest ik telkens hoesten na een trial. Waarschijnlijk omdat ik teveel druk op m'n keel uitoefende ...
M'n keel is sowieso altijd al m'n zwakke plek geweest.
Tja, chronische hyperventilatie zal er wel iets mee te maken hebben zeker? (opgekropte spanningen thyperventilatie keel). Izelf ben iemand die inderdaad ook veel hooi op z'n vork neemt en het soms moeilijk heeft om emoties te uiten.
Momenteel heb ik er zogoed als geen last meer van. Door het HyperVennen + proberen rust in te bouwen + st janskruid??? Geen idee.
Als je met de zoekfunctie alle fora doorzoekt met het woord 'kriebelhoest', kom je ongetwijfeld nog lotgenoten tegen.

Groetjes,
Hannelore
Re: chronische kriebelkuch
12 February 2009 14:54
hoi Yolande,ik heb daar in heel stressvolle periodes ook last van gehad.

Volgens mij is het ook echt een symptoom van hyperventilatie. Het kuchen is volgens mij net zo iets als het zuchten. Beide een uiting dat je ademhaling niet goed gaat. Ik heb zowel het kuchen als het zuchten afgeleerd door naast t HyperVennen mezelf te dwingen beide niet te doen.

Iedere keer als ik de neiging kreeg om te zuchten of te kuchen was ik me er gelijk van bewust dat ik mijn ademhaling verkeerd aan het beinvloeden was en is het op wilskracht daarmee stoppen. Heel vermoeiend en vraagt ook best veel energie maar als je volhoudt verdwijnt deze lastige gewoonte.

Dat je het in de loop van de dag steeds benauwder krijgt komt omdat je bij iedere kuch (of zucht) eigenlijk de hyperventilatie verhoogd.
liefs, erika



Bericht bewerkt (12-02-2009 20:25)
Re: chronische kriebelkuch
16 February 2009 10:51

Hartelijk dank aan Debbie, Erika en Hannelore voor hun reacties op "mijn" kriebelkuch.
Fijn om te horen dat jullie het ook kennen en dat het weer kan verdwijnen. Het gebeurt bij mij tijdens het HyperVentileren waarbij mijn ademhaling behoorlijk van slag is. Net als Hannelore bleef ik vroeger na een verkoudheidje eindeloos hoesten. Goed idee om St. Janskruid in te nemen. Daar heb ik goede dingen over gehoord.
In navolging van Erika ben ik de laatste dagen aan het oefenen om die kuch te onderdrukken en op een andere manier m'n adem te kalmeren. Moeilijk ,
maar ik geloof dat het al een beetje gaat werken! Ik ben trouwens voor het eerst sinds jaren naar een sauna geweest. Ik geloof dat sauna erg goed is voor je luchtwegen.

Veel liefs en goeds,
Yolande2

Meer weten over het HyperVen programma?