[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag aan Ellen

Gepost door Dorothe 
vraag aan Ellen
05 March 2009 14:21
Hoi Ellen,

Ik heb alweer een tijdje niks van me laten horen. Ik ben sinds september aan het HyperVennen, merkte al vrij snel resultaat, en toen begon het verwaarlozen van de therapie. Ik had nml. medicatie die voor de therapie niet meer voldoende werkte, en hierna dus wel weer. Dus met enkele weken therapie en medicatie ging het goed. Vandaar dat ik het HyperVennen een beetje vergat. Nu ben ik echter de medicijnen af aan het bouwen, en dan komen de klachten weer terug. Met name de duizeligheid.[:]sad smiley[/:] Ik ben nu dan ook actief bezig met HyperVennen, met als doel me zo goed te voelen dat ik met de Sibelium kan stoppen. Hoop dat dit lukt. Eerst deed ik de sessies 1x per dag. Nu echt 2 keer. Ik heb alleen een vraag: Als ik 's-morgens werk kom in de loop van de middag thuis, als ik dan 2x wil oefenen, zitten deze sessies vrij kort op elkaar. 2 of 3 uur er tussen, Dit is 1 x in de week. Moet er eigenlijk een bepaalde tijd tussen twee sessies zitten? Na het avondeten lukt me niet, omdat er 3 uur tussen moet zitten, en wij vrij laat eten. Dan ben ik rond 10 uur half elf 's-avond echt te moe om nog een sessie te doen.
Hoe kan het trouwens dat als ik 's-nachts wakker lig, dan heel raar ga ademen? Onregelmatig. En gaat dit weg met HyperVen?
Nou een heel verhaal, alvast bedankt voor je antwoord.
Wat doet St. Janskruid? Is dit aan te raden? Heeft iemand hier goede ervaring mee?

Groetjes, Dorothé
Re: vraag aan Ellen
05 March 2009 15:39
Hai Dorothe,

Tussen de oefeningen moet je in ieder geval 4 uur laten zitten en je kan HyperVennen 2 uur na de maaltijd. Als er minder dan 4 uur tussen zit heeft je lichaam haast geen tijd om de oefeningen te "verwerken", dus als je die ene dag in de knop zit, dan zou ik het die dag gewoon op 1x houden, want de andere dagen doe je het wel standaard 2x.

Dat je 's-nachts als je wakker ligt "raar ademt" is niet zo vreemd. Je lichaam verwerkt dan de stress en dat kan zich uiten in "raar ademen". Door te HyperVennen bestrijdt je de chronische hyperventilatie, dus dit moet strakjes ook weg zijn. [:]winking smiley[/:]

Er zijn verschillende topics over sint janskruid. Sint Janskruid is een homeopatische "antidepressiva". Sommige mede-HyperVenners zijn dit gaan gebruiken, omdat ze het gevoel hadden dat ze niet vooruit kwamen met HyperVennen. Het kan namelijk zijn dat de opgeslagen stress door de jaren heen zo vast gaat zitten, dat alleen HyperVen niet voldoende is. Wij adviseren vaak dan om een AD medicijnen te gaan gebruiken, maar dit kan natuurlijk ook homeopatische AD medicijnen zijn.
Er zijn verschillende mede-HyperVenners die daar baat bij hebben. (Helaas niet allemaal)

Sibelium is een pil die vaak voorgeschreven wordt tegen duizeligheid. Als er geen reden gevonden is waardoor je duizelig kan zijn is het hoogst waarschijnlijk dat het door de chronische hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt wordt en dan door te HyperVennen zou je dit ook moeten kunnen oplossen.

Veel succes met het oefenen !

Hartelijke Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraag aan Ellen
05 March 2009 16:31
Dank je Ellen voor je antwoord. Je hebt idd gelijk. Ik heb Sibelium voorgeschreven gekregen (ruim 20 jaar geleden!!) omdat mijn klachten werden beoordeelt door de neuroloog als migraine. Ben zo dus ook al die jaren behandelt. Toen ik op jullie site terecht kwam werd me pas duidelijk dat het chronische hyperventilatie is. Ik weet dit dan ook pas vanaf zomer vorig jaar. De huisarts heeft het beaamt. Ik merk dan ook als ik de Sibelium minder, en de klachten dus erger worden, dat de HyperVentherapie de klachten na verloop van tijd doet afnemen! Een heerlijk gevoel. Ik heb er nu dan ook best wel vertrouwen in dat ik eindelijk na ruim 30 jaar met chronische hyperventilatie rond gelopen te hebben, met HyperVen genees of in ieder geval met minder medicijnen toe kan. Ik ben al heel blij met het resultaat dusver.
Groetjes, Dorothé.

Meer weten over het HyperVen programma?