[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Primaire oorzaak

Gepost door Edith 
Primaire oorzaak
01 April 2009 20:01
Hoi,

Ik was nog eens in het archief aan het lezen en las daar dat de therapie eigenlijk niet echt kan werken als de primaire oorzaken/'>oorzaak nog aanwezig is. Bij mij is die er wel nog steeds (stress), betekent dat dan dat ik geen kans maak om te genezen via HyperVen?

Ik ga binnen een maand ook wel met psychotherapie beginnen maar denk eigenlijk ook niet dat daarmee de stress opgelost kan worden [:]moody smiley[/:]
Re: Primaire oorzaak
01 April 2009 21:40
Hai Edith,

Ook bij mij is de stress-oorzaken/'>oorzaak nog aanwezig, maar door te HyperVennen heb ik wel de chronische hyperventilatie onder controle gekregen. Door de stress kunnen eventueel de klachten wel weer optreden, maar dan HyperVen ik weer een maandje, zodat het onder controle blijft. Gemiddeld HyperVen ik nog maar 1 maand in de 2 jaar, dus dat is goed te doen en het is het absoluut waard.

Mijn stress-oorzaken/'>oorzaak ligt buiten mijzelf, dus daar kon ik niet veel aan veranderen, maar wel met mijn manier om daarmee om te gaan.

Daarnaast heb ik ook psycho-therapie gedaan, net zoals jij dat van plan bent.
Je leert dan je eigen "valkuilen" kennen en een manier hoe je daar mee om kan gaan.

Dus laat ik het zo zeggen: Met psycho-therapie los je de stress niet op, maar leer je op een voor jou juiste manier met stress om te gaan, zodat je er geen last meer van hebt.

Natuurlijk zal je best nog eens stress hebben, alleen weet je dan wat je moet doen om de "schade" zo min mogelijk te maken.

Snap je?
Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?