[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Inspanningsastma

Gepost door Gerrit3 
Inspanningsastma
18 April 2009 06:58
Hallo forumleden,
Ik ben erg benieuwd naar reacties van het het gebruik van het programma HyperVen door formleden die inspanningsastma en hyperventilatie hebben.[:]Tja[/:]



Bericht bewerkt (18-04-2009 07:00)
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 08:43
Hoi Gerrit, jij bent er vroeg bij op de vrije zaterdagochtend!

ik heb al jaren ventolin . Ben ook gevoelig voor astma en mn bij inspanning en verkeerde voeding.
Sins ik HyperVen, heb ik de ventolin nauwelijks nog gebruikt. Bij mij werd t dus vooral getriggerd door de chronische hyperventilatie. Het is nog steeds wel een zwak punt en zeker als ik inspanning lever in combinatie met stress, blijf ik allert, maar het is zoveel beter als voor t HyperVennen.
groetjes, erika
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 12:47
Hallo Erika,
Bedank voor je reactie,
Ik heb het programma HyperVen nu twee keer gebruikt en de eerste keer kreeg ik daarna een enorme angst en hyperventilatie aanval van een aantal uren.
De tweede keer voelde ik het bij de tweede trial al weer opkomen dus ben ik even gestaakt tot dat ik wat meer informatie heb verzameld. Ik vind het wel jammer dat er nog maar zo´n weinig artsen of therapeuten zijn die met die programma willen samen werken. Bij in de omgeving in ieder geval niet.
Voor mij was dat een hele goede backup geweest.
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 16:43
Hai Gerrit,

Je schrijft: "Ik heb het programma HyperVen nu twee keer gebruikt en de eerste keer kreeg ik daarna een enorme angst en hyperventilatie aanval van een aantal uren."

Dit is een hele heftige reactie, maar niet abnormaal.
Dit is stress die jaren in je lichaam ligt opgeslagen, die door het oefenen vrij komt.

Als je precies wilt weten hoe dit werkt kan je een e-mail sturen naar info@hyperventilatie.info dan kan Rob dit uitleggen en je ook vertellen hoe je nu het beste verder kan.

Er zijn verschillende mensen die bijvoorbeeld 5 trails per keer doen om de reactie van loskomende stress te verlagen.

Niet opgeven hoor Gerrit, want in feite is deze reactie van je lichaam juist, alleen het moet wel te hanteren zijn.

Je kunt in de tussentijd ook in het archiefforum snuffelen naar meerdere mensen die deze reactie hebben gehad, dan weet je in ieder geval dat je niet de enige bent en dat ook jij het gaat redden.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 18:43
Hartelijk dank Ellen voor je bemoedigende reactie.
Ik Had gisten al gemaild naar rob info@hyperventilatie.info maar ik heb daar nog geen antwoord op terug gekregen. Ik ben in ieder geval blij met je reactie dan zie ik tenminste dat er meer mensen zijn die dit hebben ervaren. Het is nu eenmaal zo dat wanneer je in zo’n wurggreep zit denk je dat alles aan je zelf ligt. Ik wacht het weekend maar geduldig af dat ik van rob reactie heb gekregen en dan zien we weer verder.
M.vr.groeten,
Gerrit [:]moody smiley[/:]
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 20:44
Hai Gerrit,

Rob is op het moment erg druk, maar ik denk dat hij morgenochtend wel de mail gaat beantwoorden.
Hij leidt dit forum naast zijn gewone werk, dus vandaar dat het beantwoorden soms een paar dagen duurt.

Er zijn absoluut meer mensen die dit ervaren en het is erg naar, maar het is wel de weg naar het herstel.

Ook voor jou is er een weg naar herstel en weer genieten. [:]winking smiley[/:]

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Inspanningsastma
18 April 2009 21:14
Hoi Gerrit, nou en of ik dit herken. De eerste paar keer was voor mij ook behoorlijk doorbijten, Er kwamen allerlei reactie los waar ik van schrok en had ook de neiging om t even stil te leggen. Ik kreeg hartkloppingen, angstgevoelenns, werd heel onrustig en behoorlijk labiel.
Ik heb toen de artikelen op de info-site nog eens goed doorgelezen en dat gaf me direct moed om door te zetten. Ik begreep dat ik door ontladingen heen moeste om het proces om te draaien.
De hevige reacties werden minder en na 1 week begon mijn lichaam te wennen en zich voorzichtig aan te passen. Daarna heb ik nog wel regelmatig stressontladingen gehad, maar nooit meer zo sterk als in die eerste week.
Probeer t over je heen te laten komen en bedenk dat dat wat je in een hele lange periode opgebouwd hebt, dmv de oefeningen versneld weer afgebroken wordt. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar over een paar maanden zeg je :
HET WAS HET DUBBEL EN DWARS WAARD!!!
succes en volg je eigen tempo
groetjes, erika
Re: Inspanningsastma
19 April 2009 09:38
Oké Ellen en Erika fijn dit alles te lezen.
Ondanks ik weet dat als je ergens tegen op ziet er nooit een goede tijd is om een begin te maken en men gauw geneigd is om daar een kapstok voor te vinden heb ik het plan opgevat om a.s. dinsdag avond na dat ik een ander varketje hebt gewassen weer opnieuw te beginnen met HyperVen.
En intussen hier bij mij in Vlissingen schijnt momenteel de zon, de lucht is blauw en het gras is groen dus daar probeer ik maar zoveel mogelijk van te genieten.
Maar na dinsdag laat ik nog even weten hoe het hyper(en)ven is verlopen.
M..vr.gr.
Gerrit
Re: Inspanningsastma
19 April 2009 10:21
Ha Gerrit, deze zelfkennis zal je ongetwijfeld straks van pas komen om t op te pakken en door te zetten. Het is zo mens-eigen om dat weg te schuiven wat juist zo nodig is.
En dat te zien in jezelf en te erkennen is misschien wel t belangrijkste onderdeel van t hele proces. Dat is sterk!

succes dinsdag, erika

Meer weten over het HyperVen programma?