[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

al lang dezelfde scores

Gepost door Dorothé 
al lang dezelfde scores
29 April 2009 18:18
Ik heb een vraag: Ik heb nu 180 sessies gehad, dus ongeveer 3 maanden HyperVennen. Ik heb al langer dan een maand dezelfde scores, steeds tussen de 85 en de 90 seconden. (De gemiddelde tijd van een sessie). Ik ben begonnen met 37 seconden! Ik voel me een heel stuk beter dan voorheen, eigenlijk best wel goed. Maar kan nog wel iets beter. Nu is mijn vraag eigenlijk, waarom heb ik die scores al zo lang? Ben ik er nu bijna, of zit er gewoon geen vooruitgang meer in? Heel af en toe heb ik een uitschieter van 10 seconden meer, maar dat is alleen als ik dan langere tijd dan normaal niet gegeten heb.

Groetjes, Dorothé.
Re: al lang dezelfde scores
29 April 2009 19:19
Hai Dorothé,

Ik ga je vraag doorgeven aan Rob, die weet hier het juiste antwoord op. [:](Y)[/:]

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hoi Dorothé,

Ik zit ook in dezelfde situatie. Soms met een dag of een kleine week merkelijk betere scores (100, maar voor de rest blijf ik eigenlijk ook al hele lange tijd tussen de 80-90 hangen.

Ook ik heb eigenlijk bijna geen hyperventilatie-kwalen meer, dus vraag me ook af wanneer ik nu eigenlijk kan stoppen. Moet ik toch wachten eer mijn scores terug omhoog gaan, en stabiel blijven zonder pieken.

Groetjes,
Aaria
Re: al lang dezelfde scores
01 May 2009 12:14
Hoelang ben jij al bezig aaria?
Hoi Aaria,

Ben idd ook benieuwd hoe lang jij al HyperVent. En ik ben ook heel nieuwsgierig wat de reactie van Rob is. Ik hoop dat hij binnenkort iets laat weten.

Groetjes, Dorothé.

Hoi, Wat heerlijk Dorethe en Aaria dat jullie chronische hyperventilatie klachten verdwenen zijn!!!
Ik HyperVen nu af en toe tussendoor en mijn scores blijven aardig stabiel (rond de 100-110))
Mijn hyperventilatie klachten zijn ook helemaal verdwenen. Ik kan nog wel behoorlijk gestresst raken van t lopen en fietsen. Dat doe ik beiden dagelijks nu, steeds een klein stukje langer en verder. Toch krijg ik geen echte paniekaanvallen meer, ook niet als ik mijn grens verleg.
Ik HyperVen nu meer als ondersteuning tot ik weer gewoon frank en vrij kan gaan en staan waar ik wil. Vooral omdat ik merk dat ik dmv HyperVennnen heel goed stress los kan maken en los kan laten.
groetjes, erika
Re: al lang dezelfde scores
02 May 2009 22:55
Hallo,

Ik zit ook een beetje met dezelfde vraag.
Ben al bezig sinds september met HyperVen (2x per dag). M'n scores waren altijd 'tandjes' tot rond de 65-70. Vorige maand waren het meer golfjes rond de 70. Vanaf dan ben ik begonnen met 1 x /dag te HyperVennen en de laatste weken soms maar enkele keren per week. Ik had ook gedacht om te stoppen met HyperVen, want m'n klachten waren zo goed als verdwenen. De laatste week echter is m'n score plots weer verhoogd naar rond de 80 seconden.
Vandaag was superdruk ... en had ik plots weer wat klachten[:]sad smiley[/:]. Gelukkig ben ik nu terug rustig en zijn de klachten verdwenen.
Als ik nu zou stoppen, komen m'n klachten dan terug, blijft HyperVen doorwerken waardoor de restanten van de klachten langzaam verdwijnen, ... ik sta in twijfel, maar echt afvlakken doet de curve blijkbaar nog niet. Maar na 8 maanden HyperVennen (neemt toch zo'n uur per dag in), wil ik ook wel eens wat anders. Maar niet tenkoste van 'hervallen'. Dan heb ik het er wel voor over om nog wat verder te oefenen.
Ellen of Rob, wat is jullie advies?

groetjes,
Hannelore

Re: al lang dezelfde scores
02 May 2009 23:01
Hoi!

Same here. Weinig klachten nog, nu iets meer dan 9 maanden bezig. Golft nog tussen de 93 en de 100. Op het moment heel druk met schilderen van mijn huis e.d. Gaat redelijk goed, soms wat hoofdpijn, maar ben ook wel de hele dag druk, als ik wat rust neem gaat het wel weer weg. Tevens koninginnedag gevierd in Arnhem midden in de drukte. Ging best goed, alleen na het eten even wat duizelig, maar ging snel over.

Blijf nog maar even doorgaan. 1x per dag is wel te doen. Wil eigenlijk ook van die ´restklachten´ af als ik wel een keer druk ben.

groetjes
claudia
Re: al lang dezelfde scores
02 May 2009 23:45
hey Claudia,

Ook aan het werk dus in je woning! Wij zitten ook in de afwerkingsfase.
Ik ben altijd blij iets van je te lezen en hoop echt dat we binnenkort de finish halen. Ik zal inderdaad proberen 1 x per dag te doen en dat elke dag. De laatste 2 weken heb ik dat wat verwaarloosd omdat het zoveel tijd kost en het een heel stuk beter gaat ... Enfin, je kent dat wel hé.
Tot een beetje later. 'k Zal m'n bedje maar opzoeken (met toch nog een beetje een gejaagd gevoel, maar dat zal de aard van het beestje zijn zeker[:]smiling smiley)[/:])

groetjes,
Hannelore

Re: al lang dezelfde scores
03 May 2009 10:54
[:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:]Hannelore!!

Ja, was nodig, 7 jaar niets aan gedaan aan mijn huis. En nu ik me wat beter voel, gelijk nieuwe frisse start in een fris huis. Ben denk ik nog tot einde maand bezig. Wel lekker he, dat je met afwerken zoveel resultaat ziet!

Tsja, dat gejaagde enzo, dat heb ik soms ook nog wel hoor..daarom. Gewoon lekker 1x per dag doorgaan, ik doe het gelijk als ik opsta, voor het ontbijt. dan heb ik dat maar gehad denk ik dan altijd.

Keep up the good work .

Liefs
Claudia
[:]winking smiley[/:]
Re: al lang dezelfde scores
03 May 2009 12:16
Hallo Dorothé,

Het lijkt erop dat jouw grafiek is "uitgevlakt" zoals wij dat noemen. Je komt dan niet verder omdat je min of meer op het punt zit dat jouw systeem toelaat zeg maar. Je kunt het beste een tijdje stoppen en dan pak je het na een week of twee of drie weer op. Mogelijk gaan je scores dan toch weer omhoog... Dat is even afwachten. Mochten ook daarna de scores op dit niveau blijven, dan heb je het punt bereikt dat je echt kunt stoppen. De rest van de klachten verdwijnen waarschijnlijk wel in de loop van de komende maanden. Eventueel pak je het over een half jaar of zo nog eens op om te kijken hoe het dan gaat.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Bedankt, voor alle reacties. Ik ben blij met het antwoord van Rob. Ik vind het ook wel een beetje raar om te stoppen. Beetje akelig eigenlijk, hoe gaat het verder? Dus doe ik wat Rob heeft aanbevolen: 2 a 3 weken stoppen en dan weer eens proberen wat de scores dan doen. Ik ben heel blij met het resultaat, en hoop dat ik er bijna bijna ben. [:]TOP[/:]

Groetjes, Dorothé.

Meer weten over het HyperVen programma?