[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Meer last bij warm weer?

Gepost door Edith 
Re: Meer last bij warm weer?
30 June 2009 17:27
Thanks, voor mijn werk zit ik hele dag achter de pc... dus vandaar dat ik er dan snel bij ben. Gelukkig nu, dat ik je kan vertellen dat ik het ook heb gehad..
en staat ook op revantacare.nl. kan je een hele lijst vinden met klachten die je van hyperventilatie kan krijgen.

[www.reventacare.nl]

Dus, gewoon oefenen hoor!!
Komt goed, enne, tuurlijk hyperventilatie komt ook door problemen vaak, ik ken niemand die zomaar zonder stress of ellende hyperventileert dus :-)
Re: Meer last bij warm weer?
30 June 2009 17:49
Ja wat het ook is, ik neem wel aan dat het door stress veroorzaken/'>oorzaakt is hoor. Dat er psychisch iets wringt klopt in die zin wel, alleen is het pas echt goed gaan wringen allemaal toen er chronische hyperventilatie klachten van kwamen. En die extreme dp/dr en dat onophoudelijke gepieker is ook maar iets van de laatste maanden, zo was het de eerste 2 chronische hyperventilatie jaren niet.

Thx voor de link ook, altijd weer leuk om duidelijke uitleg nog eens door te lezen, ik heb dat precies wel nodig om vaak zo dingen te blijven lezen gewoon ter bevestiging.

Ik vraag mij trouwens af of een klacht als dp/dr ook andere oorzaken KAN hebben zelfs maar dan een verkeerde ademhaling, misschien ook net daarom dat veel behandelingen niet aanslaan omdat chronische hyperventilatie weinig bekend is en dus niet als oorzaken/'>oorzaak gezien wordt vaak..

Ik oefen in elk geval (na mijn pauze nu) toch maar lustig verder, ooit moet het toch eens gaan aanslaan smiling smiley
Re: Meer last bij warm weer?
30 June 2009 19:06
Als het je troost.. ik ben nu weer mijn dip uit van vorige week, scores ook weer gestegen.
Weet je het kost gewoon tijd. En de ene mens is gewoon met een half jaar al beter en de, ander, als mij bijvoorbeeld heeft meer dan een jaar nodig..

Ik vind het ergens ook wel handig als ik wat meer klachten heb, want dan weet ik dat ik iets verkeerd doe, waar ik dan weer aan kan werken. Klinkt wel raar, maar je lichaam geeft je gelijk aan als er iets mis is. Weer goede reden voor mijzelf om geen AD medicijnen te gaan slikken :-)

Al hoop ik natuurlijk wel dat ik zo sterk word dat ik in de toekomst wel tegen stress kan he..

Ik denk wel dat door HyperVen en chronische hyperventilatie klachten idd het gepieker (tijdellijk) wordt versterkt hoor! Ik had het zelf ook veel meer als de jaren daarvoor..en nu gelukkig steeds minder..

Het gaat ooit zeker aanslaan... zeker weten..
Re: Meer last bij warm weer?
30 June 2009 19:46
Achja als je er midden in zit is elke dag er eentje teveel natuurlijk.
Blij te horen dat het bij jou weer terug beter is.. Met dat je zei dat je de hele dag aan de computer moet werken was ik wel aan het denken misschien daarom dat je terug wat meer klachten had. Ik merk namelijk bij mezelf dat te lang aan de computer zitten bij mij stress veroorzaken/'>oorzaakt, ondanks dat ik dat net heel leuk vind. Geen idee of dat er iets mee te maken heeft hoor maarja smiling smiley
Re: Meer last bij warm weer?
01 July 2009 22:51
Hee Edith..

Hoe is het vandaag gegaan?
Met mij goed, kantoor Amsterdam geweest, 2 uur file gestaan, gegeten bij mijn ouders, net weer thuis.. feeling good today!

Gaat jou ook gebeuren.. Hang in there

Liefs
Re: Meer last bij warm weer?
02 July 2009 00:01
Iets beter eigenlijk lijkt het nu ik ff gestopt ben, misschien was dat dus toch wel de juiste keuze. Lekker in de zon gelegen en beetje zitten zwemmen, toen ging het dus ook best goed. Wel 2x ff foutgegaan vandaag, eerste keer moest ik zo nodig een artikeltje in de krant lezen over iemand die uit de instelling ontsnapt was en zijn ouders was gaan vermoorden en die psychotisch was, werd ik natuurlijk helemaal bang van weer [:]Tja[/:]
En daarna ook nog eens een zware ruzie met zowel ouders als vriend (een ongeluk komt nooit alleen zeker) waardoor de klachten ff zo erg werden dat ik echt dacht helemaal gek te worden, maar daarna eigenlijk vrij snel heel goed hersteld en de hele avond terrasje gaan doen. Maar al bij al telt dit dus wel als een betere dag [:]smiling smiley[/:]

Leuk dat het bij jou terug goed gaat, geniet er maar van [:](Y)[/:]
Re: Meer last bij warm weer?
02 July 2009 07:27
Misschien een idee dat je tijdelijk even geen kranten meer leest en geen journaal kijkt?

Groetjes
Claudia
Re: Meer last bij warm weer?
02 July 2009 11:27
Lol ja dat probeer ik al maar het gaat precies nogal vaak fout smiling smiley
Ik wou gisteren ook maar gewoon eventjes de sport lezen en plots was ik weer zo een stukje aan het lezen. En het nieuws mja is zo moeilijk te vermijden, om het uur op de radio, om de zoveel tijd weer op TV, ... Maar ik probeer het wel zo veel mogelijk te vermijden ja want het is inderdaad echt niks voor mij momenteel [:]smiling smiley[/:]

Vandaag is het plots weer slechter maar denk dat ik het door heb nu. Het is niet warm weer waar ik het moeilijk mee heb maar drukkend weer. Gisteren was het heel warm maar niet drukkend en ging het goed, vandaag wel drukkend en plots is het weer veel erger. Ook heel hoge ozon vandaag en dan zeggen ze op het weerbericht daar altijd bij dat mensen met ademhalingsproblemen moeten opletten, dus wie weet heeft het op chronische hyperventilatie ook wel invloed dan? Iemand die daar iets meer van kent toevallig en weet wat hoge ozon eigenlijk juist doet met de ademhaling?



Bericht bewerkt (02-07-2009 14:23)

Meer weten over het HyperVen programma?