[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

na 30 jaar hyperventilatie genezen

Gepost door Dorothé 
Hoi allemaal,

Voor degene die het nu erg moeilijk hebben en denken dat er geen genezing komt: lees mijn verhaal.
Ik begon te HyperVentileren toen ik 16 was. (Ben nu 48!!!) Ben al die tijd behandeld als migrainepatient, heb daar dus ook bijna 30 jaar medicijnen voor geslikt. Ben door diepe dalen gegaan.
Een aantal jaren geleden heb ik de therapie Neurofeedback gevolgd, waarna het al een heel stuk beter ging, maar de klachten van hyperventilatie bleven bestaan. Totdat ik op dit forum terecht kwam, (zomer 2008), ik ben toen begonnen met HyperVen. Nu ben ik inmiddels zover genezen, dat ik zonder medicijnen functioneer!!!!!!! Had dit niet meer verwacht na zo lange tijd. Ik voel me goed, heb meer energie en doe echt alles weer.
Ik heb af en toe een beetje vage klachten, ik ben dan ook een stresskip, en denk dat ik daarom gewoon een maandje HyperVen tussen door. 1 of 2 keer per jaar.
Voor al degene die het nu moeilijk hebben, zet door!!! Het is zwaar, vooral als je je niet lekker voelt en de klachten ook nog eens erger worden, maar geloof me, het werkt.
Ik wens iedereen heel veel succes, en wil Rob en Ellen bedanken voor al hun steun en antwoorden.
Ik blijf het forum toch nog wel volgen en laat vast nog wel een keer iets van me horen.
Heel veel groetjes van een blije HyperVenner.[:]smiling smiley)[/:]

Doei, Dorothé.

Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
13 July 2009 11:41
Leuk dat je je verhaal hier eventjes plaatst Dorothé [:](Y)[/:]
Geeft weer ff wat hoop [:]smiling smiley[/:]
Super dat je je na al die jaren eindelijk genezen bent [:](Y)[/:]
Anonieme bezoeker
Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
13 July 2009 12:06
Keep the spirit alive! Ik hoop dat ik dit soort berichtjes ook kan posten over niet al te lange tijd....
Hoeraaaaaaaaaa Dorothé,

Wat ben ik blij voor jou !!!!
Jou verhaal lijkt heel erg op de mijne en ik ben harstikke blij dat ook jij mag proeven hoe het echte leven is zonder chronische hyperventilatie. [:](Y)[/:]

Dikke Knuffel van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
24 July 2009 14:45
Hoi Dorothé

Hartstikke goed om te lezen, gefeliciteerd!
Na zo'n lange tijd zonder klachten, moet bijna als een wonder
voelen.
Hoop dat het heel lang zo blijft voor jou en hopelijk voor altijd!
Enne niet stressen, denk dan maar meteen, niet goed voor de chronische hyperventilatie.

Groetjes en geniet er van.

Vlinder
Dank jullie wel, voor de leuke reacties.
Ik hoop dat jullie ook spoedig goede resultaten hebben. Het klopt vlinder, na zolange tijd zonder klachten: het is bijna niet te geloven! Ik heb het trouwens wel doorgegeven aan mijn huisarts, omdat ik vind dat er veel te weinig bekendheid wordt gegeven aan HyperVen.
Er zouden veel meer chronische hyperventilatie patienten geholpen kunnen worden, als artsen er beter van op de hoogte waren. Mijn arts vond het erg interessant, en had al meteen een patient in gedachten die hij er van op de hoogte wou stellen.
Ik ben HyperVen i.i.g. aan het promoten in mijn omgeving.

Succes allemaal, groetjes,

Dorothé.

Hey Dorothé,

Mijn huisarts weet er idd ook weinig van... Hij weet veel over acute hyperventilatie, maar chronische hyperventilatie heb ik hem volledig moeten uitleggen! Hoelang was gij bezig voor ge verandering voelde?

Groetjes,

Paulina
Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
25 July 2009 15:39
Ik zal ook wel proberen het door te geven aan mijn dokter enzo maar heb het bvb bij psychiater ook proberen te zeggen en die zijn vaak echt ingesteld zo van "Het werkt alleen maar omdat jij er in gelooft" [:]Tja[/:] Nu goed als er ook maar 1 iemand ook mee geholpen zou kunnen worden is dat al mooi he [:]smiling smiley[/:]



Bericht bewerkt (25-07-2009 17:58)
Hey Edith!

Mijn psycholoog zegt net dat het goed is om die oefeningen te doen, maar niet dwangmatig
Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
25 July 2009 17:59
Ja ze denken er natuurlijk niet allemaal zo over, gewoon sommige wel in elk geval naar mijn ervaring [:]smiling smiley[/:] Achja maakt ook niet uit, blijf blij dat ik dit gevonden heb [:]winking smiley[/:]
Ja, HyperVen bestaat ook niet zo lang he... Ik denk dat dat met de jaren wel betert! Hoe meer positieve ervaringen hoe beter! Ik promoot het in ieder geval wel! Ik heb nu een moeilijke periode, maar sommige dagen waren geweldig en dat allemaal dankzij HyperVen! Mijn score's zijn vandaag plotseling ook 20 sec gestegen...
Hallo samen,

Ik ben in september begonnen met HyperVennen, maar niet elke dag. En ook geen twee keer per dag. Ik rommelde maar wat aan. Na een paar maanden ben ik echter consequent gaan HyperVennen. Elke dag en altijd twee keer per dag. Na een maand merkte ik verbetering, en na drie maanden waren de meeste klachten verdwenen. Ik moet wel zeggen dat ik vantevoren al neurofeedback therapie had gevolgt en daar ook veel baat bij heb gehad. Ik werd daar al veel rustiger van en was ook niet meer angstig. Ik denk dan ook dat daarom de HyperVentherapie bij mij best snel is gegaan. Ik heb nog wel af en toe wat klachten maar daar valt goed mee te leven. Misschien nog eens een maandje HyperVennen. Mijn arts stond er wel voor open toen ik het hem vertelde en wou al meteen een andere patient van zijn praktijk hierover inlichten. Maar niet iedere arts zal hier zo mee omgaan.
Ik wens jullie veel succes, en hou vol, want er komt echt verbetering. Al zal het bij de een misschien wat langer duren dan bij de ander.
Toi Toi[:]TOP[/:]

Groetjes, Dorothe.
Ik ben nu ongeveer een maand bezig. Week 5 gaat in eigenlijk en ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel last van chronische hyperventilatie heb gehad dan nu... Dat is zo erg dat het niet meer draaglijk is... De klachten nemen precies alleen maar toe, terwijl het voor HyperVen meer leefbaar was... Alsof ik het erger heb gemaakt... Bovendien ben ik depressief aan het worden denk ik... Ik kan het gewoon niet meer aan...
Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
26 July 2009 23:44
Hey Dorothé,

Af en toe kom ik nog eens op het forum en jouw berichtje maakt me blij[:]grinning smiley[/:]
Ik ben ook beginnen HyperVennen in september 2008. Consequent 2x per dag. Rond maart waren de meeste klachten verdwenen, dus ben ik overgeschakeld naar 1 x / dag en na enkele weken de het HyperVennen achterwege gelaten... Spijtig genoeg heb ik nog regelmatig last van kortademigheid, zuchten, zenuwachtig gevoel. Dus volledig genezen ben ik nog niet. Daarom probeer ik me te herpakken en terug 1x/dag te oefenen.
Het is allemaal heel dragelijk geworden en er zitten ook heel wat klachtenvrije dagen tussen, maar ik zou er toch helemaal vanaf willen [:]grinning smiley[/:]
Ik wens je het allerbeste toe!

Liefs,
Hannelore

Re: na 30 jaar hyperventilatie genezen
27 July 2009 00:31
Hoi Paulina,

Dat denken dat je depressief aan het worden bent heb ik ook echt gehad. Dat is gewoon
omdat de stress zo hard aan het ontladen is. Alle verdriet bvb dat zich in je lichaam heeft vastgezet laat nu los en dat komt hard aan natuurlijk. Dat alles nu zoveel erger wordt daar moet je echt door, haal oxazepam ofzo dat gaat je echt al helpen om het HyperVennen vol te houden. Of brainmood, dat is een natuurlijk AD medicijnen, dat zou ook al kunnen helpen.
Volhouden hoor je komt er wel, hier moet je gewoon echt ff door.

Meer weten over het HyperVen programma?