[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Pijn in kaken en wangen

Gepost door Edith 
Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 13:04
Hoihoi,

Ik zit met een probleempje. Ik heb door het oefenen zo fel last van mijn kaken en wangen dat het ff niet meer lukt om te oefenen. Nu weet ik wel waar het probleem zit maar ik krijg het niet opgelost. Tijdens het oefenen bollen mijn wangen namelijk steeds op, ik leg de druk dus bij mijn wangen en kaken ipv in mijn borst. Alleen het lukt mij niet om dat niet te doen, iemand tips? Krijg ook nog eens hoofdpijn door die kramp in mijn kaken dus echt wel vervelend. Anderzijds vind ik het wel een beetje raar dat ik daar nu ineens zoveel last van heb, ik oefen toch al 5 maanden en zo erg was het nooit eerder.
Hey Edith,

Daar weet ik geen antwoord op, maar ik heb wel een vraagske... Wat is het verschil tussen de adem op te houden in uw wangen ipv in uw borst? Hoe pas je dit toe? Ik heb last van stuiptrekkingen als ik mijn adem in hou...
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 18:18
beter wel op je borst houden die adem, anders krijg je idd zere kaken... Adem vast houden op het middenrif..
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 18:57
Das omdat je volgens mij forceert Paulina. Het is normaal dat je tijden nu ver terugzakken maar jij probeert om toch die hoge tijden aan te houden, niet?
En ja het verschil ligt em in waar je de lucht vasthoudt,en waar dus de spanning ligt.

@ Claudia: Lukt het jou dan om je wangen niet op te blazen bij het oefenen? Ik zit vanalles te proberen maar het lukt mij op geen enkele andere manier langer dan een minuut. Plus waar ik het ook vasthoudt, toch leg ik ook nog steeds een deel van de druk op mijn kaken merk ik. Iemand tips hoe je dan juist de adem op het middenrif vasthoudt?
Jah, dat klopt idd... Ik forceer wel... Ma het is moeilijk om niet te forceren... Vandaag heb ik trouwens mijn eerste chronische hyperventilatie vrije dag gehad [:]smiling smiley[/:]
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 20:17
Edith..

Nee, ik deed dat in het begin ook en toen kreeg ik ook zere kaken enzo.. dus ik heb in het begin wel tijdje mee gestoeid maar nu adem in via de neus en hou ik het op borsthoogte vast die adem. Hoop dat je begrijpt hoe ik dat bedoel... kwestie van oefenen..
Anonieme bezoeker
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 20:22
Niet doen Claudia via je borst, want dan blijf je HyperVentilieren, ontlast die borst en hou vast op je middenrif. Borstademen triggert hyperventilatie en zo kom je er nooit uit.
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 20:48
Zou het? Ik weet het niet hoor, niet hoog op mijn borst hoor... en daarbij ben ik toch al een eind genezen denk ik.. en als ik normaal adem is ook via mijn buik gewoon weer nu hoor..
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 22:47
Ik heb daarstraks gezocht naar info hierover en vond dit terug, gezegd door Rob:

In principe moet je de adem inhouden hoog in de borst / keel.
Re: Pijn in kaken en wangen
23 July 2009 22:54
O dank je wel..
Ik snap er totaal niets van...

Meer weten over het HyperVen programma?