[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje aan een vergevorderde hypervenner

Gepost door Claudia 
vraagje aan een vergevorderde hypervenner
28 July 2009 19:56
Hi there..

Ik ben nu na een jaar HyperVennen gestopt.. Ik weet nog niet of ik stop voor een maand, of misschien als het goed gaat wel voor langer..

De laatste dagen ben ik erg vrolijk, ik heb wel klachten, maar ze nemen af voel ik.
Ik slaap weer redelijk normaal, en ik mag dus niet klagen.

Kan het zo zijn dat nu je emoties worden gestabiliseerd ofzo.. Wat raar is dat ik als ik het niet met iemand eens ben, of als iemand een opmerking maakt die ik echt niet leuk vind ik gelijk uit mijn dak ga. Ik reageer heel erg fel daarop. En dat is ook zo met die blijdschap, normaal als ik blij word van iets, of iemand, dan ben ik gewoon blij, maar nu ben ik gelijk hartsikke blij..

Ik heb het gevoel dat ik in de ene uiterste emotie naar de andere schiet..
Is dit herkenbaar.

En wie weet hoe het ook al weer komt dat HyperVen doorwerkt, en wat doet dat met je.. krijg je dan ook nog stressontladingen. Hoe zit dit precies..

Nou, ben benieuwd naar de antwoorden.

Greetz,
Claudia
Re: vraagje aan een vergevorderde hypervenner
28 July 2009 20:53
Hoi Claudia,

Blij te horen dat je toch maar eens gaat stoppen eindelijk, ik zit namelijk al een tijdje te denken dat het daar bij jou tijd voor is als ik zo je berichten las. Volgens mij gaat dat bij jou voor die laatste stap zorgen, of dat hoop ik toch heel erg voor je [:]smiling smiley[/:]
In het archief heb ik al vanalles gelezen over hoe het gaat als je dan uiteindelijk stopt dus daar kan je al veel info vinden die je zoekt denk ik. Dat HyperVen doorwerkt, was dat niet omdat je buffers verder opgebouwd geraken doordat je ademhaling terug juist is ofzo?
Dan nog wat die fellere emoties betreft, ik herken dat wel. Maarja ik weet natuurlijk wel niet of het iets met het stoppen te maken heeft want zover ben ik nog niet.

Heel veel succes alvast met de stop, hopelijk komt het nu helemaal goed [:](Y)[/:]
Re: vraagje aan een vergevorderde hypervenner
31 July 2009 20:20
Hee ellen,

Welcome back. Hopelijk alles goed met je.
Hoe doe ik dat, als ik een maand gestopt ben, ga ik dan kijken wat de scores zijn als ik weer begin... en al ze hoger zijn, hoelang moet ik dat dan doen?

Liefs
C
Hai Claudia,

Alles is hier weer goed aan het front. [:]winking smiley[/:]

Die emoties wat je vertelt is heel normaal, dat had ik ook.

Toen ik gestopt was duurde het nog een maandje of 4 voordat dat uit ging vlakken.
Het is net alsof je opnieuw moet leren om met je emoties om te gaan.
Alsof ze beter gingen "lopen". Je leert weer om ze te doseren. Snap je hoe ik dit bedoel?

Ik zou niet eens na een maand kijken hoe het met je scores is.
Je kan beter kijken/voelen hoe je je, na een paar maanden, voelt, als dat steeds beter wordt heb je geen HyperVen meer nodig.
Je zal er verstelt van staan wat je vooruitgang dan is, zonder dat je nog HyperVent.

(Het was overigens voor mij ook moeilijk om HyperVen los te laten hoor. Ik vond het een houvast. Iets wat me hielp om de chronische hyperventilatie in bedwang te houden, maar dat was echt een gedachten-fout, want je lichaam houd zelf de chronische hyperventilatie in bedwang, doordat je het HyperVen programma hebt doorlopen).

Toen ik na een half jaar, nadat ik gestopt was met HyperVen, in een dipje zat dacht ik dat mijn scores naar beneden waren gegaan, maar dat was helemaal niet zo.
Het gewone leven geeft je ook je dipjes.

Heb je hier wat aan?

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: vraagje aan een vergevorderde hypervenner
01 August 2009 02:31
Hee El,

Fijn te horen dat alles ´weer´ goed is..

Ik heb er zeker wat aan, scores geeindigd op gemiddeld 95, gestart met 52, dus ik vind het ook wel best. Je hoeft geen 120 te halen om te genezen dusss

Ja, het gewone leven geeft ook dipjes, I know.. ben benieuwd, ik sta zowiezo al wel versteld dat ik toch laatste weken verbetering op meerdere vlakken merk ineens.

Joepie, ik kan alles weer doen wat ik voorheen deed, alleen ik luister nu beter naar mijn lichaam en emoties. Belangrijke levensles meegekregen van die chronische hyperventilatie. Soms ben ik blij dat het me is overkomen. Al klinkt dat misschien raar voor heel veel mensen, vooral als je er midden in zit nog...

Bedankt voor je steun, je hoort nog van me.

Veel liefs
Clau

Meer weten over het HyperVen programma?