[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Inslaapproblemen

Gepost door Edith 
Inslaapproblemen
25 August 2009 21:50
Zijn er hier nog die last hebben (gehad) van inslaapproblemen? Ik merk dat ik er steeds vaker last van heb en is echt niet leuk want ik voel me als ik niet genoeg geslapen heb echt niet goed de volgende dag, 1 brok zenuwen, stress, onwerkelijk en angstig, zeker wanneer de nacht weer dichterbij komt. Als ik genoeg slaap gaat het de laatste tijd best redelijk met me. Inslaapproblemen hoort dat ook bij chronische hyperventilatie? En hoe zijn jullie er vanaf geraakt, welk natuurlijk middel helpt bij jullie ofzo?
Re: Inslaapproblemen
25 August 2009 22:01
Hoi Edith,

Heb er al jaren last van.
Ben er ook nog niet helemaal vanaf, gaat nu beter sinds ik 2 tabletjes dormeasan neem van dr. vogel voor het slapen.

Trouwens vannacht ook weer last gehad van aanval van chronische hyperventilatie in mijn slaap.. Raar in mijn hoofd en alles. Had ik weer een tijd niet gehad en ik voel me echt toch wel goed al een paar weken, dus waar dat dan weer vandaan komt..

Ik denk dat slapen voor veel chronische hyperventilatie´ers probleem is, of met inslapen of midden in de nacht wakker worden en niet meer kunnen slapen..

Groetjes
Claudia
Re: Inslaapproblemen
25 August 2009 22:29
Ik heb het vooral als ik wat stress heb, nu was de nacht voor een examen dus ja dat was weer rampzalig. Je mag eens raden hoe goed dat examen gegaan is vandaag [:]grinning smiley[/:]
Dan net 2 uurtjes proberen te slapen omdat ik mij er zo ellendig door voelde maar ook dat lukte weer niet, je valt gewoon direkt terug in dat gevoel van "ohnee het lukt niet" waar je net de vorige nacht zoveel uren mee wakkergelegen hebt. En dan zit ik voor sffs ook al te piekeren natuurlijk, echt een beetje een cirkelgevoel dus hoop dat er rap een betere nacht komt om die cirkel te doorbreken smiling smiley
Re: Inslaapproblemen
26 August 2009 09:03
Ik heb al een maand last van wakker worden tussen 3 en 5 (en het verbetert er niet op). Ik denk dat het met stress te maken heeft (of dat nu door chronische hyperventilatie of iets anders komt).

Ik neem slaappillen af en toe om de cirkel te breken want de dag na een slapeloze nacht is rampzalig. Ik ben trouwens niet op de goede weg. 3 weken AD medicijnen en slaappillen zonder noemenswaardige verbeteringen...

Ik ben wel gestopt met HyperVen voorlopig (omdat ik negatief teste op de chronische hyperventilatie test). Ik ga me ff focussen op het angststoornis gegeven met behulp van een gedragstherapeut.
Re: Inslaapproblemen
26 August 2009 11:51
De AD medicijnen heeft allicht meer tijd nodig bij jou. Als je hier in het archief gaat lezen zijn er heel wat mensen bij wie het een hele tijd duurde, tot wel 8 weken dacht ik. Of misschien is Seroxat niet het juiste AD medicijnen voor jou als je nog helemaal niks van verbetering hebt, ik heb er geen ervaring mee maar anderen hier wel?

Ik heb dezenacht gelukkig terug goed geslapen. Het gaat vooral mis als er meer spanning is. Mijn volgende 2 examens zijn om half 9 smorgens, dat wordt pas een ramp [:]sad smiley[/:]
Re: Inslaapproblemen
26 August 2009 13:04
Hoi Edith,

Ik heb ook al jaren ontzettend veel last gehad van inslaapproblemen. Zowel bij het naar bed gaan, als na het 's nachts wakker worden en niet meer verder kunnen slapen. Sinds een half jaar gaat het echter een stuk beter. Misschien kunnen mijn tips jou ook helpen. Ten eerste doe ik tegenwoordig voor het slapen gaan twee ontspanningsoefeningen. Gewoon heel eenvoudige met aanspannen en loslaten enzo. En daarnaast gebruik ik druppeltjes van Bach Rescue Remedy, ook voor ontspannen. Er is ook een speciale Bach Rescue Remedy nacht spray, maar die heb ik nog nooit gebruikt. Bij de druppels worden vier druppels aanbevolen, maar ik merk dat twee druppels voor mij voldoende zijn. Is niet heel duur, en omdat je zo weinig gebruikt die je er erg lang mee. Ik hoop dat je hier iets mee kan. Bij mij werkt het in ieder geval echt.

Groetjes,
Florieke
Re: Inslaapproblemen
30 August 2009 18:13
Hey Edith,

Toen ik studeerde (en dat is al zo'n 15 jaar terug), had ik tijdens de examens zoveel stress dat ik ook de slaap niet kon vatten. Op een nacht heeft m'n moeder de huisarts gebeld omdat ik volledig over m'n toeren was en die heeft me toen temesta gegeven + voorgeschreven. Dit is het enige van AD medicijnen dat ik ooit gebruikt heb, maar enkel de 2 weken van examens en dat gedurende zo'n 3-tal jaren.
Ik heb met die chronische hyperventilatie-problematiek opnieuw een doosje temesta staan, voor 'noodgevallen'. Maar het afgelopen jaar zijn er slechts een 10-tal uit gebruikt. Dus dat valt wel nog mee zeker[:]smiling smiley)[/:]
Ik heb ook nog sedinal gebruikt en dormiplant. Dat laatste vind ik effectiever (ik nam 2 pilletjes voor het slapen gaan). Bij chronische hyperventilatie-aanvallen waren die producten veel te weinig krachtig maar wel om 's avonds iets rustiger te worden.

Groetjes,
Hannelore

Re: Inslaapproblemen
30 August 2009 18:32
Woon je in Nederland dan? Ik heb toch niet de indruk dat we in België snachts kunnen bellen voor medicatie of ligt dat aan mij? [:]smiling smiley[/:] Temesta is toch geen AD medicijnen, is dat niet een kalmeermiddel zoals oxazepam? Zit er ook aan te denken om zoiets te gaan nemen maar ik durf niet goed combineren met brainmood, al neem ik nog maar 1 pilletje daarvan per dag.
En helpt dat dan ook echt om te slapen? Ik gebruik nu Sedinal om te proberen te slapen maar ik ben dan wel het soort idioot dat maar 10 druppeltjes neemt terwijl op het flesje staat 15 tot 30 nemen, misschien moet ik al eerst eens proberen om meer te nemen smiling smiley Want als ik niet genoeg geslapen heb ben ik zoveel angstiger en meer klachten, en dat is nu net hetgene waar ik bang voor ben en waardoor ik niet kan slapen, stom cirkeltje [:]smiling smiley[/:]
Re: Inslaapproblemen
01 September 2009 09:42
Neen, ik woon in België (West-Vlaanderen). Wat dat betreft hebben we een heel goede huisarts die we altijd mogen bellen. Hij heeft dan 1 temesta gegeven + voorschrift voor een doosje.
Ik heb eens gecheckt met het anti-gifcenter en temesta mag je nemen met st-janskruid. Dus ook met brainmood misschien ?
In serieuze momenten van stress, vind ik sedinal of dormiplant ook niet voldoende sterk.
Zoals je zegt, is het een vicieuze cirkel die je moet proberen te doorbreken. Voor mij hielp het tijdens de examens (max. 3 weken) om 1/2 of 1 temesta te gebruiken half uur voor inslapen.
Na die 2 of 3 weken sliep toch goed, omdat ik geen examenstress meer had + ook de stress 'om niet te kunnen slapen' viel weg.
Zeker niet langer gebruiken dan nodig want het is wel verslavend.
Op het doosje staat 'Lyophilisaten' en 'lorazepam'. Medische termen maar zal wel eerder kalmeermiddel zijn die angsten wegneemt.
Dit gewoon eventjes ter info hoor, ik ga het zeker niet promoten[:]grinning smiley[/:] Voor mij is het al voldoende dat ik weet dat ze in m'n nachtkastje liggen[:]grinning smiley[/:]

Groetjes,
Hannelore

Re: Inslaapproblemen
01 September 2009 10:48
Ik denk dat ik ook zoiets ga halen voor de nacht voor mijn examen dan.
Kan je aan het anti-gifcenter eender welke combinatie vragen dan, of ze veilig is?
Ik kreeg van Smeets en Graas, waar ik brainmood kocht te horen dat ik het beter niet kon combineren met een kalmeermiddel als bvb oxazepam, dat dat niet aangeraden werd. Op mijn vraag naar een duidelijker antwoord is nooit reactie gekomen dus ze zullen het zelf niet weten zeker? Erg vervelend vind ik, daarom dat ik ook afgebouwd heb en nog maar 1 braindmood neem ipv 2. Waarschijnlijk kan het helemaal geen kwaad maarja zolang ik dat niet zeker weet durf ik niks riskeren.
Re: Inslaapproblemen
01 September 2009 14:05
Je kan antigifcentrum ook mailen geloof ik. Anders eens checken bij de huisarts. Die moet zeker weten of je het mag combineren of niet.

Groetjes,
Hannelore
Re: Inslaapproblemen
02 September 2009 00:48
Ben vandaag bij mijn huisarts geweest en hij zag er geen probleem in om het te combineren. Zal wel ok zijn dan zeker [:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?