[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Leeftijdgenoten

Gepost door Jacqueline11 
Leeftijdgenoten
28 September 2009 21:56
Hoi ik ben Denise en ben nu 16 jaar
Een jaar of 8 geleden kreeg ik voor het eerst last van hyperventilatie klachten die heel klein begonnen, inmiddels is het een dagelijks probleem geworden.
Ik zit in mijn eindexamen jaar van de Havo, maar voel me iedere dag niet lekker, zit niet lekker in mijn vel en zie veel op om naar school te gaan vanwege dit alles.
Ik ben nu 78 dagen bezig met HyperVen, maar ik voel nog niet heel veel verbetering. Op het forum heb ik al heel veel succes verhalen gelezen en dat gaf me heel veel hoop, maar nu begin ik een beetje aan mezelf te twijfelen of HyperVen wel bij mij past.. Ik zou heel graag willen weten of er mensen op dit forum zitten die het zelfde hebben ervaren en of er misschien ook leeftijdgenoten op het forum zitten. Ik hoop dat ik snel wat hoor!
Groetjes
Re: Leeftijdgenoten
29 September 2009 11:11
Hoi Denise,

Ik ben 23,geen 16 meer dus maar als ik nu terugkijk is het bij mij wel rond mn 16de begonnen. Alleen gebeurde dat heel subtiel. Ik had bvb een paar maanden last van altijd maar hoofdpijn, dan veranderde dat weer in altijd maar buikpijn, dan weer oorsuizingen. Toen ik een jaar of 20 was is het dan helemaal fout gegaan en echt chronische hyperventilatie geworden, inclusief agorafobie. Dit kreeg ik allemaal redelijk terug onder controle om dan op mn 22ste helemaal fout te gaan en dan ben ik begonnen met HyperVen. De therapie is heel zwaar geweest voor mij maar ik ben er wel al serieus op vooruit gegaan. Maar na 78 dagen stond ik ook nog nergens hoor, was het hooguit erger door alle stress die er uit moest. Ik denk dus dat je zal moeten doorbijten, het gaat niet bij iedereen even snel helaas. Ik ben zelf al 7 maanden bezig en ben er ook nog niet. Ik kan me voorstellen dat het heel zwaar en moeilijk voor je is om elke dag naar school te gaan, maar anderzijds is het wel een goede zaak dat je daardoor buiten blijft komen, als je die verplichting niet had zou je misschien sneller dingen gaan ontwijken en dan kom je in het agorafobie groepje terecht en geloof me, dat wil je ook niet.

Hoeveel oefen je nu per dag?
Re: Leeftijdgenoten
29 September 2009 19:48
Hoi Edith
Bedankt voor je reactie!!
Agorafobie heb ik idd ook erg veel last van nu al, het is dat ik leerplichtig ben.. ik heb veel moeite om naar school te gaan juist omdat ik altijd bang ben dat het mis gaat met de hyperventilatie (ik heb al moeite om er op de fiets heen te gaan[:]sad smiley[/:]). Heb jij dat vroeger ook gehad op school? En hoe heb je dat onder controle gekregen?
Ik doe de oefeningen 2 keer per dag!
Knap dat je al 7 maanden bezig bent met HyperVen!! Merk je nu wel al grote verschillen in je leven?

Re: Leeftijdgenoten
02 October 2009 22:05
In het middelbaar had ik nog geen last van agorafobie of andere angsten. Toen was het nog niet echt duidelijk chronische hyperventilatie, gewoon soms eens een periode van af en toe dezelfde klacht. Ben er ook behoorlijk blij mee dat ik het nog niet had toen ik leerplichtig was, lijkt me vreselijk. Maar anderzijds wel het voordeel dat je buiten moet blijven komen en niet echt kan gaan vermijden, want dat maakt het enkel erger natuurlijk.
Nu op hogeschool studeer ik alles thuis, ik ga enkel naar school voor examens. Na dit trimester is dat echter voorbij en moet ik terug naar school want dan moet ik enkel nog een project van een heel trimester en daarna een trimester stage, die dingen kunnen niet van thuis uit. Ik hoop dat dat lukt tegen dan. Nu, na 7 maanden, is er wel al veel verschil met mijn ergste periode, ik ben niet meer hele dagen angstig en niet meer hele dagen last van onwerkelijkheidsgevoel, dat is voorlopig het belangrijkste. Ik worstel nu vooral nog met de fysiekere klachten. Eens ik daar eindelijk vanaf geraak kan ik pas echt aan het agorafobie probleem werken, hoewel ik ook op dat gebied steeds meer terug kan en durf.
Re: Leeftijdgenoten
27 October 2009 00:29




Bericht bewerkt (16-11-2009 20:11)

Meer weten over het HyperVen programma?