[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

terug van vakantie en start ad ...

Gepost door Hannelore 
terug van vakantie en start ad ...
24 October 2009 13:37
Hallo,

Ik ben sinds gisterenmorgen terug van vakantie. 10 dagen Turkije waarbij ik de eerste 4 dagen nog heel veel last gehad heb van een zware verkoudheid, maar toch volop genoten heb van het zonnetje, boek lezen aan het strand, ...
Op dag 6 heb ik echter heel veel last gekregen van hyperventilatie. Ik had ook wel m'n maandstonden, maar ik had gedacht dat de rust ervoor zou zorgen dat ik van alle klachten af zou zijn ... Niet dus[:]:|[/:]
Ik heb veel geweend in die laatste dagen. Was het stressontlading door de rust (+ ook verschillende massages) of wordt het weer erger?
De laatse dagen waren zo erg, dat ik me beholpen heb met een temesta. Gisterenmorgen zijn we dan terug thuisgekomen na een nachtvlucht + 's ochtends de trein huiswaarts genomen. In de namiddag, na enkele uurtjes slapen, heb ik dan maar de huisarts gebeld, omdat ik na anderhalf jaar toch eindelijk van die klachten afwil.
Ik heb zo'n 9 maanden geHyperVend en sinds mei ofzo gestopt omdat ik stagneerde. St janskruid en brainmood hebben me niet verder geholpen. Met tegenzin ben ik nu sinds deze morgen gestart met AD medicijnen. De bijsluiter lees ik bewust niet, omdat ik dan last zal hebben van alle bijwerkingen die eropstaan. Ik voel me wel mottig: bibberig, overgeefachtig, ... dus veronderstel dat dit door de AD medicijnen komt.
Daarnaast zal ik toch eens naar een psychotherapeut gaan, in de hoop op die manier ook wat verder te geraken. Tenslotte zal ik nogmaals opnieuw starten met het HyperVenprogramma, hopende dat ik nu toch voorgoed van alle klachten verlost geraak.
Ik voel me moedeloos maar hoop toch vlug weer wat beter te worden. Hopelijk is dit geen grote terugval ...

groetjes,
Hannelore

Re: terug van vakantie en start ad ...
24 October 2009 14:43
Veel succes ermee, hopelijk helpt dit je er eindelijk vanaf. Welke AD medicijnen neem je nu? Ik snap dat je er niet veel zin in hebt, maar misschien is dit toch echt wat je nodig hebt om de chronische hyperventilatie eindelijk te verslaan. Ben je nu al terug begonnen met HyperVen of ga je wachten tot je gewend bent aan de AD medicijnen?
Ooooh Hannelore,

Wat vind ik dit rot voor je.
Je vakantie die fijn had moeten zijn is absoluut niet verlopen zoals je graag wilde.
Ik hoop echt dat de AD medicijnen jouw lichaam de zet geeft die je nodig hebt.
Je hebt zo ontzettend je best gedaan.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: terug van vakantie en start ad ...
25 October 2009 09:33
hoi Edith,

Ik neem Serlain 100 mg en ik hoop echt ermee vooruit te kunnen... Ik zal herstarten met HyperVen zodra de bijwerkingen van de AD medicijnen minderen. Alhoewel ik een beetje bang ben dat die ademhaling echt een obsessie aan het worden is. Dan vraag ik me af als ik 2x/dag HyperVen voor nog zo'n 6 maanden + elke dag op het forum lezen, wel goed doet om het los te laten ... Ik ga ook starten met psychotherapie en bioresonantie interesseert me ook wel.

groetjes,
Hannelore

Hi Hannelore,

Dat heb ik hetzelfde gehad.
Ik ben toen gestopt met het forum lezen en heb alleen 2x per dag geoefend en dat een maand of 2.
Het is echt heel moeilijk om niet op het forum te komen, want voor je gevoel heb je die steun van het lezen echt nodig.
Ik had het forum onder mijn favorieten staan en heb hem ertussenuit gegooid, zodat het wat moeite zou kosten om erop te komen. [:]winking smiley[/:]

Psychotherapie kan absoluut geen kwaad, want daarmee leer je je eigen valkuiltjes, zodat je ze kan vermijden.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: terug van vakantie en start ad ...
25 October 2009 12:01
Ik denk eigenlijk echt niet dat HyperVen je met behulp van de AD medicijnen nog eens 6 maanden gaat duren, aangezien je eigenlijk al 9 maanden geoefend hebt. Ik denk niet dat je dat al kwijt bent.
Re: terug van vakantie en start ad ...
25 October 2009 13:18
Ik hoop het ook ... alhoewel het nu aanvoelt alsof ik weer helemaal terug bij af ben. Ik voel me mottig door de AD medicijnen en heb op de koop toe angst dat het nooit meer goed komt en dat het van kwaad naar erger gaat.[:]sad smiley([/:]
Ik laat het een beetje over me heen gaan en probeer er niet teveel tegen vechten. Maar momenteel heb ik echt moeite om alles los te laten. Vannacht ook weinig geslapen en constant spookt hyperventilatie in m'n hoofd. Ik ben altijd zo sterk geweest, vanalles gedragen en nu ... ik heb geen fut, sleep me naar de winkel, eten maken en ik ben bek af. De afwas staat daar. Straks moet ik met de 3 kids naar een theatervoorstelling (man is gaan werken). De wil is er maar ik heb momenteel echt geen kracht. Het laatste wat ik wil is dat de kinderen eronder lijden.
Als ik alles zo'n beetje herlees, klinkt het toch wel 'depressief' zeker[:]moody smiley[/:]. Hoewel ik denk van niet... We zien wel.

Tot later en bedankt voor de steun. 'k heb die precies wel nodig.

Hannelore

Hey Hannelore,

Ik ben na 6 weken seroxat (20mg) en een serieus dipje overgeschakeld op serlain (50mg).
Na 2 weken sloeg het aan en ik heb weer zin in dingen. Ook zijn een aantal fysieke klachten verdwenen (hartbonzen bvb).

Ik weet eigenlijk niet of alles bij mij begon met chronische hyperventilatie, of een verscholen depressie of iets anders. Maar serlain lijkt me het juiste medicijn voor me op dit moment (en ik ben zeker dat ik zonder AD medicijnen niet uit mijn dal zou gekomen zijn).

Dus hang in there. Bij mij waren de 2 eerste weken met serlain een hel, maar van de ene dag op de andere sloeg het aan.

Steven
Re: terug van vakantie en start ad ...
25 October 2009 22:11
Hee Hannelore,

Spijtig dat jouw vakantie niet naar wens is verlopen!!
Hopelijk gaat de AD medicijnen je helpen. Veel sterkte ermee en kop op. Ooit komt het allemaal goed.

Liefs
claudia

Meer weten over het HyperVen programma?