[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

diepe teugen lucht

Gepost door Judith 
diepe teugen lucht
17 March 2010 12:07
Dag allemaal,

Ik ben heel lang niet op het forum geweest, wel af en toe gelezen en de meesten uit "mijn tijd" zijn er niet meer, hopelijk allemaal genezen!
Met mij gaat het helaas nog steeds niet goed, alhoewel ik moet bekennen dat ik het al heel lang niet heb kunnen opbrengen te HyperVennen.
Momenteel zit ik oververmoeid thuis en barstensvol stress, eigenlijk staat mijn hele lichaam stijf. Ik heb wel wat oxacepam mee gekregen, maar wordt zo licht en onwerkelijk daar momenteel van, dat ik het nog nauwelijks durf in te nemen. Terwijl ik daar normaal best wat aan had.
Al jaren heb ik last van mijn ademhaling, continue diepe teugen lucht moeten halen om maar over dat randje te kunnen komen. Dan heb ik even voldoening, maar daarna begint de ellende opnieuw. Nek en schouders en schouderbladen doen altijd pijn en gespannen, vooral na de nacht.
Gisteren zat ik voor de tv en kreeg opeens zo'n wegtrekker, een warmte vlaag en even raar. Het is zo weer weg, maar de angst zit er dan weer helemaal. Soms heb ik ook zo'n duizeling. Uitgeput in bed heb ik de hele nacht liggen draaien, en maar zuchten proberen, steeds dieper en het steeds benauwder krijgen. Zo vreselijk angstig. Nu op de dag is het niet veel beter en voel ik daarbij ook alles verstrakken. Soms heb ik het idee dat ze van binnen een touwtje moeten doorknippen zodat ik dan weer vrij kan ademen.
Al met al is het beroerd en vraag me af of er mensen zijn die hier iets in herkennen?

groetjes judith
Re: diepe teugen lucht
18 March 2010 09:23
helemaal niemand?
Re: diepe teugen lucht
18 March 2010 13:48
Hoi Judith,ik herken er zeker dingen in. Rotkwaal is het toch he,ben er ook al 25 jaar mee bezig,met ups en downs. Ik heb soms ook als ik gewoon tv zit te kijken en dan krijg ik ineens een schok/shake door mijn lijf en dan is het weer pet,is mijn lichaam helemaal van streek, en is moeilijk weer normaal te krijgen,dat is dan de volgende morgen pas. Ik ben nu 1 1/2 week bezig met HyperVennen,vind het zwaar maar zet toch door. Had in het begin maar 15 sec. maar nu vandaag is het gemiddeld 40 sec.Ik doe het maar 1 keer per dag,als het straks beter gaat kreeg ik als advies het 2 keer te doen. Als ik jou was ging ik toch weer langzaam aan de gang met HyperVennen hoor,al is het ook maar 1 keer per dag,dat is wel vol te houden. Houd de moed erin !!

Groetjes Maria7
Re: diepe teugen lucht
18 March 2010 21:21
Hoi Maria,

Ja , ik heb dat ook af en toe, heel beangstigend hoor. Het zuchten is echter nog erger. Na veel research kom ik er meer en meer achter dat veel vrouwen dit in de overgang hebben. Laat ik daar nou ook mee bezig zijn.....Het geeft de hele dag een soort van benauwd gevoel, erg hinderlijk en belemmerend voor een normaal leuk leven. Ik heb ook nog niet zoveel mensen mee gemaakt die dit ook in zo ernstige mate hebben. Ik denk erover inderdaad weer langzaam te gaan beginnen met HyperVen, maar het kost me erg veel moeite. Zit nu overspannen thuis dus het is wel een tijdstip om het weer op te pakken.

groetjes judith
Re: diepe teugen lucht
19 March 2010 17:20
Hai Judith,

Ik ben er nog! winking smiley

En toch zou ik als ik jou was gaan HyperVennen, want het is echt heel belangrijk.
Ik zit nu ook in de overgang (al eventjes) en door het HyperVennen zijn de overgangsklachten een heel stuk beter handteerbaar.
Toen ik nog niet HyperVende had ik altijd ontzettend veel last van mijn ongesteldheid, net zoals jij dat beschrijft, maar daar
heb ik dus haast geen last meer van.
Het werkt op de één of andere manier toch met elkaar samen.

Kom op meid: Begin dan met 1x per dag en als je dat gewend bent met 2x per dag. Ik had ook altijd de pest in als ik weer
moest oefenen, maar als je eenmaal met een sessie bezig bent, dan maak je hem toch maar af, want anders baal je weer dat
je het niet afgemaakt hebt. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: diepe teugen lucht
19 March 2010 21:59
Hai Ellen,

Fijn dat je er nog bent! Momenteel gaat het erg slecht. Ik heb de afgelopen week dagelijks een of twee paniekaanvallen. D.w.z. als dit een paniekaanval is, het wisselt erg. Ik word opeens slap en beverig en mijn schouders gaan tintelen en slap worden, acute hoofdpijn (soms niet) en een hartslag van 1000. Ben dan helemaal "eng" en dat kan zomaar een uur aanhouden, soms wel langer. Opvallend is ook dat ik meteen heel erge pijn onder in mijn rug krijg, maar dat is ongetwijfeld de spanning. Daarna ben ik nog uren bibberig.
Ik dacht dat ik met het dwangmatig zuchten toch wel het dieptepunt bereikt had, maar nu komt dit er weer heel heftig overheen en het ergste is dat ik weer ga denken dat er iets toch met mijn hart sluimert of iets anders ernstigs. Heb van de huisarts propranolol gekregen om de hartslag te dempen, maar zat vanavond in de auto, op de snelweg notabene en brak zo door de medicatie heen, echt heel verschrikkelijk eng. Het is nu 2 uur later en zit nog te shaken en kan maar niet rustig worden. Wat een ellende deze kwaal. Zit momenteel thuis in de ziektewet en dat is me tot nu toe vanwege deze toestand nog nooit overkomen. Maar....ik kan gewoon niet meer.
Zijn dit ook paniek of angstaanvallen?

groetjes Judith
Re: diepe teugen lucht
20 March 2010 02:17
raar, ik heb nu al 2x een bericht in dit topic geplaatst en al 2x komt het er niet in te staan als ik direkt "bericht posten" kies. Als ik eerst "Bekijken" klik en dan "bericht posten" lukt het zo te zien wel..

Anyway, wat ik dus wou zeggen is dat je volgens mij 3 opties hebt, namelijk weer gaan HyperVennen, AD medicijnen gaan nemen of de combinatie van die 2. Hoe dan ook zal je iets moeten kiezen daarvan volgens mij, want het wordt enkel maar erger anders en geloof me, dat is geen pretje. Maar ik snap wel dat je het moeilijk vindt om weer te beginnen, had/heb ik ook.
En dat wat je beschrijft zijn paniekaanvalletjes inderdaad..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/03/2010 02:20 door Edith.
Re: diepe teugen lucht
20 March 2010 12:55
Hai Judith,

Wat jij beschrijft zijn zo te lezen toch echt hyperventilatie-klachten.
En je kan je daar inderdaad ontzettend naar van voelen en het kan echt wel een uur aanhouden of langer.

Wat Edith al schreef heb je inderdaad 2 keuzes:
- AD medicijnen en HyperVen
- HyperVen

De angst dat je iets onder de leden hebt hoort ook bij hyperventilatie.
Ik ken verschillende mensen die dit hebben, maar ook verschillende mensen die dit effectief hebben aangepakt met
HyperVen of de combinatie van AD medicijnen en HyperVen.

Dus....................als ik advies mag geven.....................HyperVennen!!!!!!!!!!!!!!!!!
En als dat niet genoeg is dan kan je altijd nog AD medicijnen erbij gaan gebruiken.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: diepe teugen lucht
20 March 2010 18:22
Hoi Ellen,

Het is goed mis hoor. Gisteren kreeg ik het op de snelweg. Ik word dan slap en beverig en het gaat tussen mijn schouderbladen zitten, alsof het brandt. Ook alsof ik een knoop in mijn zonnevlecht heb, onder mijn borsten.
Vannacht liggen draaien en maar zuchten. Hartslag zo hoog, brak zo door de propranolol heen, dat ik doodsbang werd weer daarvan. Om 05.00 uur ben ik er uit gegaan, kop thee gedronken en halve oxazepam. Toen zakte het iets, maar dat gevoel op mijn borst en schouderbladen sluimert nog steeds, ondanks de oxazepam....en dat had ik nooit. De enige opluchting is die zucht als het lukt en ik weet...dat mag niet, maar ik MOET dat doen, omdat ik anders gek word. Ik ben zoooo bang dat dit zo blijft. Dat zuchten heb ik al 5 jaar nu, maar niet dat ik er aanvallen van krijg. Veroorzaken/'>oorzaakt dat zuchten denk je de paniekaanvallen? Als dit paniekaanvallen zijn. Ik ga mijn zon vragen of hij HyperVen weer op mijn nieuwe laptop zet en ga weer beginnen. Ik heb het maanden gedaan, maar het zuchten ging nooit weg.
AD medicijnen wil ik niet, ik heb een hypergevoelig gestel en reageer vaak erg verkeerd op medicijnen, dus durf het echt niet aan en wil het ook eigenlijk niet. Dit is ook niets hoor, dus begrijp erg dat anderen het wel doen. Ik denk ook dat de overgang erg meespeelt, zo niet misschien zelfs dat de hormonen dit deels doen. Toen ik 5 jaar geleden begon met dat idiote zuchten, begon ik ook met een onregelmatige menstruatie. Ben nu alleen heel erg bang erbij en zeker angstig dat dit nooit meer overgaat. Durf haast niet meer weg, ik doe het wel hoor, wil geen pleinvrees ontwikkelen.
Alleen hoor ik nooit iemand met deze klachten zo ernstig en ook dat maakt me bang.

liefs Judith
Re: diepe teugen lucht
20 March 2010 20:45
Judith Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alleen hoor ik nooit iemand met deze klachten zo
> ernstig en ook dat maakt me bang.
>
> liefs Judith


Dan moet je echt wat meer in het archief van dit forum lezen hoor, mensen zat die het net zo erg of zelfs nog erger gehad hebben. Waaronder ikzelf. Het is echt hyperventilatie en paniekaanvallen dat je hebt hoor en het wordt ook echt wel minder ergals je maar lang genoeg oefent.
Re: diepe teugen lucht
20 March 2010 23:20
Lieve Judith,

Je klachten zijn zooooo bekend voor mij en ik weet hoe moeilijk je het nu hebt, maar laat inderdaad je
zoon HyperVen weer op je computer zetten en begin weer te oefenen.....Alsjeblieft, want het helpt echt.

Zoals ik vertelt heb zit ik ook in de overgang en het werkt echt....echt....allemaal op elkaar in.

Ik begrijp dat je geen AD medicijnen wilt gebruiken omdat je een supergevoelig gestel hebt en daar heb ik ABSOLUUT respect voor.

Ik heb het toendertijd wel gedaan, maar niet in mijn eigen thuissituatie, want dat was niet te doen, want ik ben
supergevoelig voor elke medicatie. (regulier of homeopatisch)

En als je je zo ontzettend rot voelt, waarom neem je dan een halve oxacepam?
Waarom niet gewoon een hele oxacepam. Je bent iemand die absoluut geen misbruik maakt van medicatie en die
weet hoe de medicatie werkt. Een halve brengt jou, zo te lezen, maar half tot rust. Als je echt in zo'n "vette" paniek-
aanval zit neem dan een hele oxacepam, dan kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Je gestel krijgt dan niet iedere
keer zo'n "oplazer" en de volgende keer kan je het beter aan, omdat je dan niet van de angst olie op het vuur gooit.

Kan je me nog volgen?

Bliep als je me nodig hebt? Ik kijk nu gewoon op het forum of je kwijt wilt of vragen en wacht niet meer tot ik een
e-mailtje in de box krijg. winking smiley

Liefs van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: diepe teugen lucht
21 March 2010 22:54
Hoi Ellen,

Ik ben zo blij dat jij er nog bent.....Vandaag naar het bos geweest en ondanks de betablokker werd ik weer eng. Ik heb lopen fluiten, heel zachtjes en opeens werd het iets minder, het is dan zo heerlijk als je je even wat minder erg voelt.
Ik heb de cd weer gevonden en mijn zoon heeft geprobeerd hem op mijn laptop te zetten, maar hij leest de cd niet meer. Komt dit omdat ik nu windows vista heb? Hij pakt m gewoon niet en herkent hem niet. Het gaat me toch niet gebeuren dat ik nu weer een nieuwe moet kopen??????

Loop wel vreselijk tegen de klippen op te zuchten en word er weer erg onrustig van vanavond, dan gaat mijn hart ook weer sneller en sneller. Ik merk ook dat ik zodra ik sta erg mijn buik aanspan en kom daar maar niet vanaf. Ik houd het gewoon vast en vergeet het na een paar seconden weer los te laten, heel irritant, want ik vermoed dat dat er ook mme te maken heeft.

groetjes judith
Re: diepe teugen lucht
22 March 2010 09:01
Hai Judith,

Bij mijn weten hoef je niet een nieuwe cd te kopen, maar het heeft wel met vista te maken.
Stuur even een berichtje naar rob@hyperventilatie.info met je vraag, dan vertelt Rob wat je moet doen
om hem op vista werkende te krijgen.

Het zuchten, het harder kloppen van je hart, het aanspannen van je buik; Het is allemaal stress die opgeslagen
ligt in je lichaam. Straks als je cd weer werkt en je kan oefenen zal je merken dat het allemaal minder wordt.

Toen ik toendertijd begon aan HyperVen heb ik een heel lijstje gemaakt van de klachten waarmee ik begon en
elke keer kon ik er weer eentje afstrepen. Zo kan je letterlijk zien dat je je elke keer weer beter gaat voelen.
Ideetje? Het is vooral handig wanneer je even terugvalt, want dan kan je zien dat andere klachten al wel afgenomen
zijn.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: diepe teugen lucht
22 March 2010 22:21
Hoi,

Vandaag een dag zonder aanval :-) dat is wel erg lekker. Ik zucht en gaap alleen de hele dag maar door om dat rotgevoel weg te krijgen en werkelijk al mijn spieren doen pijn. Ik merk dat ik erg hoog ademhaal en het ook absoluut niet vloeiend gaat. Eigenlijk wordt het steeds erger. Als ik voorover buig merk ik dat ik wel via de buik adem, ik sta vaak in de meest vreemde houdingen om te kijken hoe de adem ook weer voelt als hij via de buik gaat, zo kan ik echter toch niet door het leven gaan, pakken ze me op.....Aan het eind van de dag en eigenlijk de hele dag heb ik het idee dat ik vol lucht zit, maar ook lucht nodig heb, krankzinnig he? Weet iemand een tip hoe ik staand de buikademhaling kan toepassen? Liggend gaat het wel, maar zodra ik sta is het over. Dit is nauwelijks vol te houden op deze manier hoor.

groet judith

Meer weten over het HyperVen programma?