[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Balans zoeken

Gepost door Simonep 
Balans zoeken
02 June 2010 22:56
Ik ben nu ongeveer 5 maanden bezig met HyperVen. De eerste 2,5 maand af en toe een trial maar de laatste tijd probeer ik echt 2x per dag te oefenen.
Eindelijk voel ik echt verbetering! Laatst lag ik op de bank en besefte dat ik heel rustig aan het adem halen was. Zo rustig dat ik er bijna weer van schrok. Dit heb ik al jaren niet gedaan. En dan besef je dat je het al jaren aan het opbouwen bent geweest....
Terwijl de chronische hyperventilatie pas afgelopen september tot uiting kwam. En dan weet je dat je altijd gehaast dingen hebt gedaan. Snel dit, snel dat.
Ik probeer nu alles rustig aan te doen. Ook gaan mijn scores eindelijk omhoog. Ze bleven lange tijd ( weken) rond de 45-55 sec hangen.
Maar ik bleef volhouden! En nu kan ik het soms wel 70 sec!
En toch ben ik een beetje bang dat ik het nu forceer....
Als ik op mijn middenrif duw dan doen dit zeer. Een gevoelige plek. Daarom doe ik nu de eerste 7x zo lang mogelijk en de laatste 3x mag ik ook bij 40 sec al stoppen.
Ik raak soms zo enthousiast dat ik verbetering voel dat ik dan meteen meer en langer wil...
Maar rob of ellen; wat is nu beter? Zoals ik nu doe 7x zo la mogelijk en dan 3x relaxed. Of kan je beter 10x 50 sec doen? Wat ik dus al best lang als score heb.
Maw kan je met een relatief lage score, maar door dit lange tijd (2x per dag een aantal maanden) vol te houden er ook komen?

Dank je wel!
Simone
Re: Balans zoeken
04 June 2010 22:21
Het moet toch even van mijn hart dat ik het jammer vindt dat ik, en meerdere, nog geen antwoord heb mogen krijgen.
Ik snap dat het bijhouden van een forum als dit best veel tijd kost en dat je dit niet altijd hebt.
Heel bijdehand...maar is er niet een mogelijkheid om meerdere ervaren vrijwilligers in te zetten?
Zeker met een onderwerp als dit wil je soms best graag antwoord.

Groetjes Simone
Re: Balans zoeken
05 June 2010 14:18
Hai Simone,

Je hebt helemaal gelijk en meestal duurt het niet zolang voordat je antwoord krijgt hoor, maar Rob is nu op vakantie en is 20 juni weer terug.
Voor wat mij betreft, mijn vader is pas geleden overleden en ik heb een hoop dingen moeten regelen voor mijn moeder, maar dit mag echter geen excuses zijn, want ik weet als geen ander hoe je zit te wachten op antwoord als je met HyperVen bezig bent.

Ik ga het vanaf nu nog beter in de gaten houden.

Over jouw vraag:
Het beste is toch om een trail zo lang mogelijk vol te houden zonder te forceren.
Ik hield altijd aan dat als ik mijn adem inhield en ik voelde dat mijn "lichaam stokte" ik langzaam uitblies om de trail te beeindigen.
Het is namelijk de bedoeling om je ademcentrum op een ander niveau te krijgen en dat doe je door het langzaam te dwingen naar een "betere instelling".

Het beste wat je kan doen is 2x daags 10 trails, maar er zijn ook mensen die hier moeite mee hebben en die doen bijv. 2x daags 7 trails of 5 trails.
Je kan hier wel mee experimenteren wat voor jou het beste is, maar houd er wel rekening mee dat als je de trails verminderd de duur van de therapie langer wordt.

Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb.
Als je nog vragen hebt stel ze gerust. Ik heb deze discussie zo ingesteld dat als je een vraag stelt deze in mijn mailbox terecht komt, zodat ik direct kan reageren.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?