[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV onder de 1 minuut?

Gepost door melanie 
CHV onder de 1 minuut?
12 January 2011 17:43
Vorige week stelde ik op dit forum een paar vragen over een dalende grafiek. Ellen gaf toen onder andere als antwoord dat mijn scores duidelijk chronische hyperventilatie laten zien.
Kun je stellen dat iemand die redelijk onder de 1 minuut zit (45 seconden of lager), plus tot-nu-toe onverklaarbare klachten, chronische hyperventilatie heeft?

Mvg,
Melanie

PS: YES, grafiek gaat weer wat omhoog smiling smiley



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/01/2011 17:44 door melanie.
Re: CHV onder de 1 minuut?
13 January 2011 17:33
Hai Melanie,

Ik zal je vraag voorleggen aan Rob, want die kan dit soort vragen heel goed onderbouwen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: CHV onder de 1 minuut?
13 January 2011 18:55
Hallo Melanie,

Als algemene vuistregel kan je zeggen dat gezonde mensen, die geen last hebben van chronische hyperventilatie, zonder enige vorm van training 1 minuut lang hun adem moeten kunnen inhouden. Bij mensen met chronische hyperventilatie is dat meestal zo rond de halve minuut. Maar dit is slechts een vuistregeltje, en geen hard criterium aan de hand waarvan je kan beoordelen of iemand wel of geen chronische hyperventilatie syndroom heeft. We hebben wel eens mensen gehad die begonnen met bijna 2 minuten, doorgingen tot ruim 3 minuten en toch van hun chronische hyperventilatie klachten werden genezen.

Het hangt allemaal samen met de bouw van het lichaam, de longinhoud en daarnaast nog een aantal andere factoren die een rol spelen, zoals bijvoorbeeld gebruikt iemand veel cafeïne-houdende middelen (zoals koffie). Ook bepaalde medicijnen kunnen invloed uitoefenen op de tijd dat iemand zijn adem in kan houden. Zelfs als je de 1 minuut niet haalt wil dat nog niet zeggen dat je een chronische hyperventilatie syndroom hebt, alhoewel de kans daarop wel aanzienlijk groter is dan wanneer je wel makkelijk de 1 minuutgrens haalt...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: CHV onder de 1 minuut?
14 January 2011 07:40
Nou ik begon met 19 seconde dus denk dat het dan bijna wel zeker zo is.
Bij mij gaat hij trouwens ook steeds stukje omhoog dan weer naar beneden dan weer een stukje omhoog dan weer naar beneden ik zit nu op de 58 seconde.
Maar goed dat ie van jou weer omhoog gaatsmiling smiley
wordt alleen niet bang dat ie daarna weer naar beneden gaat.

Meer weten over het HyperVen programma?