[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dronken gevoel en oorsuizen

Gepost door Frederic 
Dronken gevoel en oorsuizen
25 March 2011 17:13
Hoi iedereen

Hebben jullie ook allemaal last van een dronken gevoel? M'n dokter noemt het ijlhoofdigheid. Bij mij is het continu aanwezig, echt heel vervelend! Gaat dit gevoel ooit weg? Ik ben sinds februari aan het HyperVennen, maar ik merk met deze klacht weinig verschil. Andere klachten zoals veel moeten plassen is al een stuk beter geworden. Ook m'n hoofdpijnen zijn verminderd.
Ik heb ook last van oorsuizen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Bedankt voor jullie antwoord.

Groetjes,
Frederic
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
26 March 2011 09:58
Hallo Frederic,

Ik loop al 5 jaar dronken rond. Ik ben nu 4 mnd. aan het HyperVennen,
maar bij mij is dat dronken gevoel ook nog niet minder geworden helaas.
Maar ik blijf trainen dan moet het gewoon een keer overgaan.
Als er bij jou al een paar klachten verdwenen zijn al na 1 mnd. dan ga
jij al de goede kant op, veel succes !

Groetjes, Mandy
Anonieme bezoeker
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
28 March 2011 21:15
Oorsuizen in de zin van een constante piep in je oren heb ik ook ja. Of dat door de hyperventilatie komt weet ik niet, ik heb er namelijk ook een Burnout bij.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
28 March 2011 21:41
Hai Frederic,

Dat "dronken gevoel" waar je het over hebt en het oorsuizen zijn voor mij hele bekende chronische hyperventilatie-klachten.
Het heeft bij mij wel een paar maanden HyperVennen geduurd, voordat dat weg was.
Maar toen het weg was is het ook nooit meer teruggekomen.

Als je de technische uitleg over deze 2 klachten wilt kan ik dat natuurlijk altijd voor je aan Rob vragen.
Geef het maar aan als je dat wilt. winking smiley

Hartelijke groetjes
van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
29 March 2011 10:13
hoi frederic

hier nog zo'n dronkelap!!spinning smiley sticking its tongue outben ook al een jaar of twee dagelijks licht in het hoofd en dit is idd heel vervelend en dat is nog zacht uitgedrukt!!ben nu weer een poosje bezig en sommige klachten zijn al wat minder maar deze blijft idd!!maar ik lees bij ellen dat dit na een paar maanden toch ook verdween dus daar hou ik me maar aan vast!zou fijn zijn als dit verdween of in ieder geval een beetje hanteerbaar wordt want wordt er toch wel angstig van met andere klachten tot gevolg(het bekende cirkeltje!)oorsuizen heb ik ook hoor,ben zelfs s'nachts eens wakker geworden met een keiharde ruis echt net of ik bij de zee stond en dacht eerst waar komt dat vandaan???tot ik besefte dat het in mijn hoofd zat....ben rechtop gaan zitten en na een minuut of wat zakte het...heel raar...maar je bent dus niet de enige met ruisen of suizingen ik heb het ook alleen niet dagelijks.veel succes met oefenen en zet door en hopelijk komen wij er ook vanaf!!
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
30 March 2011 10:35
Hoi Ellen,

Ik heb ook lang last gehad van een duizelig gevoel (zeg maar wazig) in mijn hoofd. Ik had dit vaak hele dagen. De laatste tijd is dit fors minder maar zeker nog niet weg.
Het gaat nu (van destijds weet ik dat niet meer) gepaard met een dof gevoel in mijn linker oor. Alsof het dicht zit als gevolg van een verkoudheid. Raar genoeg wordt dit erger als ik ga hardlopen. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je al duizelig kunt worden als je hersen verschillende niet met elkaar strokende signalen ontvangt: bijv. te gespannen spieren terwijl daar geen aanleiding voor is. Reactie is duizeligheid (wazig gevoel).
Kun je Rob vragen wat hiervban de technische achtergrond is?
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
30 March 2011 11:39
Hai Marc,

Ik ga het voor jou aan Rob vragen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
30 March 2011 18:45
Het dronken gevoel is er van de één op de andere dag gekomen, zo'n 2 jaar geleden. Echt angstaanjagend! Het is heel moeilijk om lange tijd geconcentreerd te blijven, maar vooral autorijden is moeilijk en vermoeiend. Die oorsuizen zijn iets minder erg, ik ben er nu al aan gewend, maar het zou wel fijn zijn moesten die na verloop van tijd ook verwijnen.

Ik ben nu ongeveer een kleine twee maand aan het HyperVennen, en ik haal al een gemiddelde score van ongeveer 110, met soms uitschieters tot 120. Soms vraag ik me af hoeveel langer ik m'n adem nog zal moeten inhouden vooraleer ik van dat dronken gevoel af zal geraken smiling smiley

Ik ben ook wel benieuwd naar de uitleg van deze klachten.

Groetjes
Frederic



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/03/2011 18:45 door Frederic.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
30 March 2011 22:08
Hoi Rob,

Over dat lijnen wil ik wel graag wat meer horen.

Groetjes Marjan
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
02 April 2011 16:07
Rob, bedankt voor jouw uitgebreide uitleg, maakt weer een hoop duidelijk.

En deze:

Als je je slecht voelt, is dat vaak een teken van oplossing van stress. Je wordt dan juist beter
ook al voelt het slechter…!

zal veel mensen een enorme opkikker geven!

Wel een vraag daarover.. is het dan ook zo, dat als je je "goed " voelt, dat je dan
geen stress aan het oplossen ben?

Misschien kan je jouw tekst/uitleg ook zetten bij: Vragen en antwoorden over hyperventilatie,
zodat het niet verdwijnt?

Groetjes Vlinder



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/04/2011 16:15 door Vlinder.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
02 April 2011 17:26
Hallo Vlinder,

Ik heb de tekst op de permanente forums gezet inmiddels. Het is inderdaad nogal verwarrend dat als je veel stress aan het oplossen bent, je je daarbij slecht voelt. Omgekeerd kan een periode waarin je je goed voelt vooraf gaan aan zo'n slechtere periode. Je maakt door veel rust en ontspanning stress los en die moet later weer door het bewustzijn verwerkt worden. Daarom wisselen goede perioden en slechte perioden elkaar vaak af tijdens het genezingsproces…

Totdat de stress onder een bepaalde drempelwaarde komt. Dan merk je er niet zoveel meer van als het loskomt en dan ga je je goed voelen zonder dat er een mindere periode achteraan komt…

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
03 April 2011 23:37
Bedankt Rob voor de duidelijk uitleg!
Re: Dronken gevoel en oorsuizen
04 April 2011 18:29
Rob, bedankt voor je uitleg!

Als ik mij slechter voel, dan heb ik meestal een enorme druk tussen en net boven m'n ogen (sinussen), en zie ik eigenlijk letterlijk 'scheel' van de hoofdpijn. Ervaren jullie dit ook als jullie je slecher voelen? Ik heb ook last van chronische sinusitis, dus misschieen heeft het daarmee te maken smiling smiley

Groetjes,
Frederic

Meer weten over het HyperVen programma?