[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

constant bewust zijn van hart??

Gepost door jmkruit1986 
constant bewust zijn van hart??
15 April 2011 15:48
hai,

ik ben nu z'n kleine twee weken bezig met HyperVennen,ik heb hiervoor ook gereageerd over mijn te hoge bloeddruk)
de laatste tijd (waar ik een tijdje vanaf was) ben ik weer zeer bewust van mijn hartslag dus als ik zit beweegd me lichaam
gewoon mee met me hartritme, herkennen jullie dit? het geeft echt een gevoel dat je hart veel te hart klopt, ik hoef dus ook mijn hand niet op een slagader te leggen, ik voel het zo ook in me hoofd, zou het door de HyperVen therapie liggen?
en ook dat me bloeddruk zo hoog is laatst gemeten 175/90 ben er naar me huisarts gegaan en hij zegt niet te weten of het aan de therapie ligt
maar dat ik omdat ik 24 jaar ben geen zorgen moet maken maar neem voor de zekerheid toch 25 mg metoprolol met toestemming van huisarts in.
verder ben ik pas hellemaal gekeurd grinning smiley door de cardioloog en heb een normaar gezond hart, behalve dat op het moment me hart te snel ging sinustychardie ofzoiets,zal ook wel door de HyperVentielatie komen denk ik zo. daarna nog met een 24-uurs ecg gelopen en dat was gewoon netjes volgens hem,

alvast bedankt,

jeffrey.
Re: constant bewust zijn van hart??
17 April 2011 09:37
Hoi Jeffrey,

Ik heb dit ook, al meer dan een jaar. Het is niet altijd even erg overigens, maar soms voel ik inderdaad mijn hele lichaam schokken als ik in bed lig. Bij mij heeft HyperVen hier nog niet zoveel invloed op gehad (positief of negatief), maar ik heb wel het idee dat het erger wordt naarmate ik erger hyperventileer. Overigens heb ik mij nooit laten onderzoeken en probeer ik niet te veel na te denken over zoiets, ik ben nog erg jong dus er zal vast niet veel afwijkends zijn. Bij mij is trouwens mijn bloeddruk aan de lage kant, dus dat staat los van deze klacht.

Groetjes Remon
Re: constant bewust zijn van hart??
20 April 2011 14:41
Hoi Jeffrey

Gefeliciteerd met de goede uitslag.
Ik heb ook iets te hoge bloeddruk en versnelde hartslag en volgens de cardioloog niets met mijn hart aan de hand.
Ik heb dezelfde klachten (wat betreft hartslag) als jij al 4 jaar, ik zie soms gewoon mijn shirt op en neer gaan.
Beste wat je kan doen, is je er niet te druk over te maken.
Ik doe dan maar de bekende ontspannings-ademhalingsoefening een tijdje en afleiding zoeken.

Groetjes Vlinder
Re: constant bewust zijn van hart??
20 April 2011 20:34
hey,

bedankt voor jullie reactie remon en vlinder, ik zou er idd niet te veel op moeten letten.
Maar toch doe ik dat wel, en ik zit echt te denken om te stoppen met de therapie.
Ik heb z'n gigantische terugval gekregen, eigenlijk erger dat het ooit was
heb me voor de HyperVen therapie goed gevoeld dankzij ontspannings oefeningen van psycholoog
en nu dit me bloeddruk was constant te hoog (voelde ik zelfs) die gelukkig al weer wat is gezakt,
zelfs me darmen liggen voledig stil, gewoon een drama dus,echt een drama
dus wat ik me afvraag ik waarom na een tijdje me goed gevoeld te hebben, ik me zo vreselijk voel na amper 6 dagen therapie??

alvast bedankt,

Jeffrey.
Re: constant bewust zijn van hart??
21 April 2011 09:41
Hoi Jeffrey,

Dat je een terugval ervaart, herken ik ook heel erg, ik heb er al heel veel gehad (op dit moment toevallig ook), en ben het meer dan zat. Dat kan volgens mij met verschillende dingen te maken hebben: het kan een teken zijn dat je opgeslagen stress oplost, en het kan ook komen doordat je ademcentrum zich opnieuw instelt. Ik zou niet helemaal stoppen met de therapie, je kunt ook minder trials per keer doen. Misschien zul je in de toekomst nog wel meer terugvallen ervaren, maar als het goed is zou het op de lange termijn gemiddeld genomen langzaam beter moeten gaan.

Groetjes Remon
Anonieme bezoeker
Re: constant bewust zijn van hart??
21 April 2011 13:02
Terugvallen horen erbij, wat ik doe is dat ik mijn leven er probeer op in te richten. Dus altijd je rustmomenten inbouwen en goed naar je lichaam luisteren. chronische hyperventilatie is een symptoom / ziekte wat je niet zomaar krijgt. Ik denk persoonlijk dat het ook belangrijk is om goed de oorzaken van de stress / druk op te sporen en aan te pakken d.m.v. therapie etc.. Zolang je hiermee aan de slag gaat en HyperVen blijft volgen wordt het geleidelijk aan beter...

Ook ik heb nog steeds terugvallen en natuurlijk ben ik het ook wel eens zat. Maar hou je vast aan de vooruitgang, hou desnoods een 'dagboek' bij en dan zie je vanzelf dat je stapje voor stapje voor uit gaat.

Meer weten over het HyperVen programma?