[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

inwendige trillingen

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
inwendige trillingen
22 April 2011 17:54
Ik lees al een tijdje mee met berichten op de fora van HyperVen. Ik twijfel of ik chronische hyperventilatie heb, maar de klachten die ik heb, komen wel overeen met de symptomen die op de site worden genoemd. Ik heb o.m. last van hartkloppingen, hartoverslagen, duizeligheid, wazig zien, slecht slapen, transpiratieaanvallen, etc. Mijn vervelendste klacht echter zijn inwendige trillingen, die 24 uur per dag, zeven dagen per week aanwezig zijn. Iemand heeft dit ooit omschreven als een gevoel van 'een centrifuge, die op een hoog toerental staat te draaien'. Deze trillingen zijn niet uitwendig te zien. Overdag heb ik er niet zoveel last van door afleiding (ik werk weer). Maar 's avonds en 's nachts in rust voel ik de trillingen wel. 's Nachts word ik enkele keren wakker en lig ik in bed te trillen. Mijn hart klopt dan ook sneller (80 á 90 slagen per minuut). Vorig jaar kreeg ik de diagnose burn out. Ik heb enkele maanden thuis gezeten en maakte mij vooral heel erg druk over de hartkloppingen, die een gevolg waren van werkstress. Ik heb allerlei hartonderzoeken gehad en daar kwam niets uit. Nu las ik laatst dat deze trillingen misschien trillende spieren kunnen zijn. Door CO2-tekorten in het lichaam als gevolg van de chronische hyperventilatie gaan spieren melkzuur produceren en dan kunnen spieren gaan trillen. Althans, dat is de theorie. Kan iemand bevestigen dat dit komt door chronische hyperventilatie en zijn er mensen die deze symptomen ook hebben?

Groet, Aloys.
Re: inwendige trillingen
23 April 2011 08:51
Hai,

ik heb precies hetzelfde, inwendige trillingen die je van buitenaf niet ziet, ik heb er ook z'n slap gevoel bij in me spieren.
Wat ik ook heb is dat ik zelfs me hand zie bewegen op hartritme,
ik kan je helaas niet uitleggen hoe dat nou komt, maar dat het door de chronische hyperventilatie komt weet ik vrijwel zeker.

jeffrey.
Anonieme bezoeker
Re: inwendige trillingen
23 April 2011 10:22
Hallo Jeffrey

Ik ben al blij dat ik hier iemand tref die dezelfde klacht heeft Ik heb in een oude discussie op dit forum ook iemand ontdekt die deze inwendige trillingen had Helaas heeft deze vrouw niet meer verteld of zij door HyperVen van haar klacht( en) ia afgekomen Hoe weet jij zo zeker dat het trillen door chronische hyperventilatie komt?
Misschien kan Rob, de forumbeheerder, ons meer over de oorzaken/'>oorzaak van dit trillen vertellen?
Groet,
Aloys
Re: inwendige trillingen
24 April 2011 18:32
Hoi Aloys

Rob is afwezig. Staat topic over op dit forum.
Als Ellen het weet, zal ze er zeker op antwoorden.
Zou best kunnen dat het van de chronische hyperventilatie komt, maar niet iedereen heeft alle klachten of dezelfde klachten.

Heb nog even kort zitten googlen; het zou misschien kunnen zijn dat je spieren ontspannen,
na stress van de dag. Dat las ik tenminste ergens.
Maar als je het niet vertrouwd of er bloednerveus van wordt, dan moet je toch nog eens met je
huisarts overleggen en misschien kan hij/zij je dan doorsturen naar een specialist en/of bloedonderzoek doen.

Groetjes Vlinder
Re: inwendige trillingen
24 April 2011 19:26
Hai Aloys,

Het is inderdaad een chronische hyperventilatie-klacht.
Het heeft, wederom, te maken met de zuurgraad in je bloed die zijn uitwerking heeft op je spieren, waardoor ze
gaan trillen.

Ik kan het niet zo goed omschrijven als Rob, want hij is veel beter thuis in het uitleggen van dit soort klachten,
maar ik hoop dat je hier wat mee kan.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: inwendige trillingen
25 April 2011 17:41
Hallo Vlinder,

Ik heb na 9 maanden klachten inmiddels het medische circuit doorgelopen. Alle hulpverleners, van huisarts, psycholoog, haptonoom/fysiotherapeut, ect. , hebben geen antwoord op de inwendige trillingen. Althans, afgezien van een wat vaag verhaal een overbelast autonoom zenuwstelsel komen ze niet. Het is mij duidelijk dat er nog weinig bekend is over het zenuwstelsel. Ik heb ook op buitenlandse (engelstalige) sites gezocht voor antwoorden , maar helaas tevergeefs. Het enige, aannemelijke verhaal tot nu toe vond ik de theorie over de melkzuurafzetting in de spieren, dat trillingen kan veroorzaken. Ik heb mijn hoop dan ook gevestigd op HyperVen.

Groet,

Aloys
Anonieme bezoeker
Re: inwendige trillingen
25 April 2011 20:01
Hallo Vlinder en Ellen,

Ik heb in de loop van ongeveer 9 maanden allerlei medische onderzoeken (ook bloedonderzoek) gehad. Ik heb diverse hulpverleners gezien, waaronder een huisarts, een psycholoog, een haptonoom, twee cardiologen en tenslotte een neuroloog. De laatste, de neuroloog, had ik geconsulteerd omdat ik ergens had gelezen dat inwendige trillingen een voorstadium kunnen zijn van de latere uitwendige bevingen, die zo kenmerkend zijn voor de ziekte van Parkison. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik had en heb geen Parkison, en alle uitslagen van de onderzoeken waren goed.
Geen enkele hulpverlener heeft mij kunnen vertellen waardoor deze inwendige trillingen worden veroorzaken/'>oorzaakt. Ik heb zelfs buitenlandse (engelstalige) websites geraadpleegd, en ook daar kom ik mensen tegen die dit hebben en voor een raadsel staan. Helaas heb ik geen antwoord kunnen vinden. Overigens komen de meeste hulpverleners niet verder dan de symptomen te duiden als een 'overbelast autonoom zenuwstelsel'. En aangezien dit zenuwstelsel autonoom werkt, kan ik er weinig invloed op uitoefenen; alleen ontspanningsoefeningen zouden helpen. Nu heb ik de afgelopen maanden regelmatig ontspanningsoefeningen gedaan, maar tot nu toe helpt het weinig.
Het meest aannemelijke verhaal vind ik de theorie over de melkzuurafzetting in de spieren - als gevolg van CO2-tekorten - waardoor deze kunnen gaan trillen. Daarom ga ik de komende maanden voor HyperVen. Ben alleen benieuwd of het werkt en na hoeveel tijd je iets merkt van de therapie. Ik las eerder dat in het begin de klachten kunnen verergeren, maar dat na verloop van tijd een kantelpunt komt en dat de klachten dan verminderen. Ik ben hoopvol gestemd, maar toch vrees ik dat deze therapie niet werkt. Eigenlijk is HyperVen zo'n beetje mijn laatste strohalm om weer gezond te worden. Iedereen in mijn omgeving zegt dat ik geduld moet hebben en dat herstel van een burn out soms enkele maanden, maar ook wel jaren kan duren. Helaas ben ik niet zo geduldig van aard en zou ik het liefst morgen weer de 'oude' willen zijn. Het ziek zijn heeft in mijn ogen een voordeel: het maakt je veel bewuster wie je bent en hoe je in het leven staat. Kortom, het zet je aan het denken en dat proces leidt tot bewuste keuzes voor de rest van het leven. Ik heb al diverse mensen gesproken die een burn out hadden en vertelden dat zij bewust een ander leven leiden... minder hectisch, soms andere baan, socialer, etc. Zo bezien levert deze ziekte ook nog wat op.

Groet,

Aloys.
Re: inwendige trillingen
25 April 2011 22:11
Hai Aloys,

Het gebrek aan vertrouwen herken ik heel erg.
Ik ben in juli 1991 ziek geworden en pas in 2003 liep ik tegen HyperVen aan.
(Ziek worden is: Burn-out, hyperventilatie, straatvrees, paniekstoornis)
In de tussentijd ben ik bij iedereen geweest, dokters, psychologen, accupunctuur, haptonoom etc. etc. etc. en ik heb elk mogelijk medicijn geslikt waarmee ze op de proppen kwamen en niets heeft geholpen.
In de tussentijd was ik wel van de Burn-out af, maar de rest bleef.
Dus toen ik aan HyperVen begon had ik zoiets van: "Ja, natuurlijk. Het zal wel...........niet, maar laat ik het toch maar doen, want je weet maar nooit.

Ik heb 7 maanden lang, 2x per dag geoefend, waarna ik kon zeggen dat het echt.................HEEFT GEHOLPEN!!!
Alle rot-klachten waar ik nog last van had waren verdwenen.
Zelfs de straatvrees grotendeels, terwijl dat toch wordt veroorzaken/'>oorzaakt/in stand wordt gehouden door je manier van denken.

Tijdens de HyperVen-therapie heb ik ook wel eens in een dip gezeten, omdat er klachten terugkwamen, die ik allang was vergeten,
maar ik ben er dus helemaal vanaf en dat is ook de reden waarom ik meehelp op het forum, omdat het gewoonweg echt helpt.
De tijden dat je je goed voelt gaan steeds langer duren en op een gegeven moment merk je gewoon dat je goed voelen normaal gaat worden.

Het is heel moeilijk te voorspellen hoe het herstel verloopt, want ieder lichaam en ieder mens is anders.

Ik weet wel dat je het beste gewoon oefent en het daarna loslaat.
Het piekeren over of het over gaat, wanneer het over gaat, waarom, hoezo......etc....is alleen maar meer olie op het vuur gooien, dus Loslaten is een groot goed.

Ik wens je heel veel succes met de therapie!

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: inwendige trillingen
28 April 2011 14:16
Hallo Aloys

Je hebt dus ook al het hele traject doorlopen..
Via google gezocht op 'overbelast autonoom zenuwstelsel' en kwam op het volgende artikel
en het lijkt wel een reclamespot voor HyperVen.
Ik doel op de laatste alinea, bij oplossing.
Daarbij geduld.... doorzettingsvermogen, op eten en drinken letten en wie weet ook wel veranderingen
in het leven.
Succes met HyperVennen!

Groetjes Vlinder

[mens-en-gezondheid.infonu.nl]-stress-en-angst-bij-chronische-hyperventilatie.html



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/04/2011 14:17 door Vlinder.

Meer weten over het HyperVen programma?