[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagjes, Rob?

Gepost door remon 
vraagjes, Rob?
22 May 2011 15:38
Hoi Ellen, Rob en de rest,

Ik heb begrepen dat Rob komende week weer terug op het forum is, nou heb ik natuurlijk weer een paar technische vraagjes die ik graag aan hem zou willen stellen. Volgens mij ook wel interessant voor de andere forumgebruikers.

1. Bij mij worden de klachten echt heel veel erger bij warm weer, ik krijg er vaak ook nieuwe klachten bij, vaak al zodra het kwik boven de 18 stijgt. Op het (archief)forum zag ik dat dit veel vaker gemeld is door verschillende mensen. Ik zou wel graag willen weten hoe dat nou kan, wat is de technische verklaring hiervoor? En zou het kunnen dat in de zomer het genezingsproces daardoor vertraagt?

2. Sinds kort slik ik magnesium (magnesiumchloride 585mg/dag) vanwege de ontstressende werking. Nou vraag ik me wel af, hoe lang kan ik hier het beste mee door gaan? Geldt daarvoor hetzelfde als bij AD medicijnen (nog 1-2 jaar na beter), of kun je daarbij wel eerder en plotseling stoppen?

3. Ik heb het idee dat mijn 'stressontladingingsverschijnselen' nogal afwijken van de dingen die Rob hier wel eens heeft genoemd. Ik heb soms dat ik ineens overvallen wordt door een gevoel van enorm ongeluk, met een enorme (zowel fysieke als mentale) vermoeidheid, soms krijg ik het dan ook koud en kippenvel, terwijl ik het normaal snel warm heb. Ik wordt dan gekweld door allerlei vreselijke negatieve gedachtes en gevoelens over zowel verleden als de toekomst, soms ook angsten, maar meestal gek genoeg vrij weinig. Ik kan me nergens meer toe aanzetten en kan vaak niet anders dan gaan liggen. Mijn ademhaling wordt ook altijd sneller/zwaarder, met alle gevolgen van dien. Soms trekt het al na een half uurtje weg, maar tijdens de aanloopperiode van de AD medicijnen had ik het dagenlang (toen wel vaak met angst). Toch staan elders op het forum heel andere klachten (transpireren, angstgevoelens, trillen / beven, hoofdpijn, duizeligheid en soms schokken in de spieren), die ik in die combinatie nooit heb gehad.
Is het bovenstaande wel een stressontlading, of is het iets anders? Ik heb het na de aanloopperiode van de AD medicijnen gelukkig nog maar weinig gehad.

Alvast heel erg bedankt!
Remon
Re: vraagjes, Rob?
26 May 2011 16:29
Ellen, Rob, zou ik nog antwoord kunnen krijgen? Als het teveel werk is laat die 3de vraag maar zitten...
Re: vraagjes, Rob?
26 May 2011 17:29
Hai Remon,

Rob is terug en hij gaat je vragen beantwoorden, maar hij is even aan het inlopen, omdat hij veel mail had.
Er komt absoluut antwoord van hem, maar het kan eventjes duren.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagjes, Rob?
27 May 2011 08:56
Ok, dankjewel, geen probleem!
Re: vraagjes, Rob?
27 May 2011 15:02
Hallo Remon,

Hierbij de antwoorden op jouw vragen:

1. Hoe het kan dat je bij warm weer een verergering van de klachten heb weet ik zelf ook niet precies. Het is natuurlijk wel logisch dat het lichaam een andere energiebalans krijgt naarmate het warmer wordt. Er is minder energie nodig om het lichaam op temperatuur te houden, sterker nog, het lichaam gaat systemen aanwenden om energie te lozen (zweten bijvoorbeeld). Ik kan me voorstellen dat de lichaamsprocessen beïnvloedt worden door de verandering van energiehuishouding. De processen die klachten veroorzaken door de te lage zuurgraad zullen daar mogelijk meer last van hebben.

2. Voor zover ik weet kan je daar me doorgaan en /of stoppen wanner je wilt. Het is overigens altijd raadzaam om niet te abrupt veranderingen door te voeren. Afbouwen is zelfs met dit soort middelen altijd een goede manier om ermee te stoppen.

3. Stressontladingen kunnen veel vormen en gradaties aannemen. Milde ontladingen merk je zelf niets van, heftige ontladingen kunnen dagen lang duren met allerlei verschijnselen. Als het niet direct loslaat, kunnen extreme gedachten ontstaan die je niet los kunt laten. Dat kan soms tot wilde gedachten leiden. Het is moeilijk om ermee om te gaan. Meestal is het moment van ontlading nabij als het op z’n ergst is. Daarna verdwijnt het even plotseling als het opgekomen is. De aanloop naar de ontlading toe is het moeilijkst om mee om te gaan...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagjes, Rob?
27 May 2011 16:25
Oke Rob, bedankt voor de uitleg!
Bij de negatieve gedachtes heb ik met name ook heftige depressieve gevoelens en een extreme moeheid, kan dat ook bij stressontlading horen?

Gr Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/05/2011 16:32 door remon.
Re: vraagjes, Rob?
29 May 2011 12:53
Hallo Remon,

Dat zijn zeker dingen die ook bij stressonladingen horen. Met name vlak voor de ontlading kunnen die depressieve gevoelens heel sterk worden. Moeheid hoort daar ook zeker bij, versterkt door het alkalische milieu waardoor de rode bloedlichaampjes een verminderde gasuitwisseling krijgen. Nu je al een tijdje AD medicijnen gebruikt zou dat langzamerhand moeten gaan verdwijnen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagjes, Rob?
30 May 2011 10:05
Hoi Rob,

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik denk nu wel zeker te weten dat dat dus inderdaad stressontladingen waren, en inderdaad heb ik ze steeds minder vaak (ik gebruik al 2,5 maand AD medicijnen). Heel fijn altijd zo'n uitleg hier! die, in tegenstelling tot wat de reguliere artsen zeggen, naadloos aansluit bij hoe ik die vreselijke ziekte ervaar.

Groetjes Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/05/2011 10:05 door remon.

Meer weten over het HyperVen programma?