[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten komen en gaan?

Gepost door Thedge 
Klachten komen en gaan?
11 July 2011 15:24
Herkennen mensen perioden van bijna geen klachten, afgewisseld met perioden met heel veel klachten die elkaar snel af kunnen wisselen. Maanden geen last gehad en de hel lijkt nu ineens weer losgebarsten confused smiley.
Re: Klachten komen en gaan?
13 July 2011 14:48
Ja, ik herken dit!

Heb nu al weken hyperventilatie, soms een paar dagen niet of minder dan weer dagen achter elkaar de hele dag door,met ook nu het idee dat ik gek word of chizofreen wordt/psychose krijg. Hihi zo denk ik vaak allerlei ziektes te hebben/krijgen, dit heb ik eigenlijk al jaren maar door de hyperventilatie worden die gedachten meestal erger. Ik weet ook zeker dat het daardoor komt maar af en toe ben ik toch weer bang dat ik echt iets heb. Soms durf ik niet eens naar de dokter te gaan omdat ik dan weer bang ben dat hij denkt:' Daar heb je haar weer". Slaat natuurlijk ook weer nergens op, maar had een periode dat ik voor elk wissewasje naar de dokter ging, nu speel ik vaak elf dokter door alles op internet op te zoeken, wat ook weer niet goed is. Mensen die geen hyperventilatie hebben kunnen het maar niet begrijpen hoe je je voelt, zelfs mijn eigen vriend snapt het niet, ik probeer steeds uit te leggen wat het is maar hij denkt dat je in een moment van rust geen hyperventilatie kan krijgen. Hij denkt nu dus ook dat er wat anders met me aan de hand is, terwijl ik steeds zeg dat mijn klachten van de hyperventilatie zijn.

1 ding snap ik zelf niet, hoe kan het dat als je weet en er bewust van bent dat je klachten van de hyperventilatie zijn toch angstig blijft voor andere ziektes etc....???
Re: Klachten komen en gaan?
13 July 2011 23:05
Het lijkt wel of ik m'n eigen verhaal lees. Ik heb nu dus precies hetzelfde. Het vreemde is dat mijn huisarts het nooit over hyperventilatie heeft terwijl mijn fysiotherapeut en de bedrijfsarts van het werk het meteen zeiden toen ik het over mijn klachten had. Ik slik nu Oxazepam dar wordt ik wel rustig van maar bijna elke dag hyperventilatie.

Groetjes Rinie
Re: Klachten komen en gaan?
14 July 2011 08:55
Ik heb ook oxezepam, tot nu toe heb ik maar 1 keer 1 genomen , ik moet om half 10 bij de dokter zijn want ik denk dat ik niet alleen hyperventilatie heb, ben volgens mij (lichtelijk) overspannen, maar daar hoor ik hopelijk straks meer over te weten te komen. Ik gebruik het liefst geen medicijnen maar ik weet dat ik ook rustiger word van oxezepam, het is in ieder geval de redder in nood winking smiley en door hier je verhalen kwijt te kunnen met lotgenoten doet me ook heel goed.

Zie er trouwens alweer tegen op naar de huisarts te gaan want bij hem heb ik vaak het idee dat hij denkt dat ik me aan stel.

Die ups en downs zijn heel vervelend, ik heb trouwens wel dat als ik boodschappen doe, en klinkt heel raar dan voel ik me beter op een gegeven moment, terwijl ik eerder juist had dat als ik ergens was dan juist een aanval kreeg en zo snel mogelijk naar huis moest.

Nou het weer worden we vandaag ook niet echt vrolijker van , ik ga me even opfrissen en dan op naar de dokter, ben benieuwd wat hij zal zeggen.


Groetjes , en voor wie het allemaal leest , fijne dag allemaal (ondanks het weer grinning smiley )
Re: Klachten komen en gaan?
15 July 2011 08:48
Ik ben gisteren bij de dokter geweest, en ben niet overspannen volgens de dok,wel stress en hyperventilatie, voor de hyperventilatie heb ik nu een doorverwijzing gekregen naar de fysio voor haptonomie , helaas ben ik al 11 keer naar de fysio geweest voor mijn rug dus kan maar 1 keer gebruik maken voor fysio. Bij ons is hyperventilatie echt een familiekwaal, mijn moeder had het vroeger ook, van de week is mijn nichtje met de auto in de sloot beland omdat ze tijdens het rijden hyperventilatie kreeg en dus waarschijnlijk is flauwgevallen, gelukkig geen ernstige verwondingen. Hoop niet dat mijn dochtertje het later ook zal krijgen.

Weer een fijne dag allemaal smiling smiley
Re: Klachten komen en gaan?
15 July 2011 10:03
Hoi Landi,

HyperVen is een oplossing voor chronische hyperventilatie.
Kijk eens op de website die bij ons forum hoort.
www.hyperventilatie.info.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?