[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stijve pijnlijke spieren

Gepost door daon 
Stijve pijnlijke spieren
23 July 2011 10:15
Hallo Allemaal,

Ik heb continu last van stijven en pijnlijke spieren rondom mijn schouders en nek. Ik kan mijn nek niet helemaal draaien, links of rechts maakt niet uit.

Wie herkent dit, en heeft wellicht tips om hier wat tegen te doen?

En is dit ook te verklaren rondom het ziektebeeld van chronische hyperventilatie?

Hoor het graag van jullie!

Stefan
Re: Stijve pijnlijke spieren
23 July 2011 20:45
Hoi Stefan,

Voor mij heel herkenbaar, ik heb dit heel lang heel erg gehad, ook bij allerlei andere spieren. chronische hyperventilatie heeft heel veel invloed op de stofwisseling van je spieren, ik was ook altijd doodmoe, net of ik door een bak met dikke stroop bewoog, en had snel spierpijn. Naast HyperVen (en AD medicijnen) heb ik enorm veel baat bij een cesartherapeut die handgrepen toepast, een soort massage-achtige techniek. Verder past ze ook de methode van Dixhoorn toe bij hyperventilatie. Ik heb ook heel fijne bewegingsoefeningen van haar gekregen. Mijn spieren gaan van zo'n behandeling helemaal los, en vaak werden de andere klachten ook minder, ik heb het idee dat het echt HyperVen ondersteunt.

Ik kan je van harte aanraden ook naar een cesartherapeut te gaan, al moet je natuurlijk wel het geluk hebben dat zo iemand goed bij je (ziektebeeld) past. Mijn ervaring is dat die voor dit soort klachten veel geschikter zijn dan een 'gewone' fysiotherapeut, maar dat kan ook toeval zijn.

Veel succes en groetjes Remon
Re: Stijve pijnlijke spieren
23 July 2011 23:26
Hallo Remon,

Bedankt voor jouw bericht.

Van welke behandeling gaan jouw spieren los? En heb je wellicht wat voorbeelden van oefeningen.
Bij mij zit er voornamelijk in de nek, is dit herkenbaar voor jou?

Hoe gaat het verder met de klachten, welke klachten heb je nu nog?

Groetjes

Stefan
Re: Stijve pijnlijke spieren
25 July 2011 12:05
Hoi Stefan,

Het gaat heel wisselend met mij, soms een topdag met nauwelijks klachten, en soms een heel slechte, beroerd, vaak ook ergens daartussenin.

De behandeling waar mijn spieren meestal losser van gaan noemen ze volgens mij handgrepen. Maar de ene keer gaat het beter dan de andere, ook dat is iets wat een over een langere termijn werkt.
Ik kan je zo over internet niet goed de oefeningen uitleggen, dat moet je echt met een cesartherapeut doen. Ik zou je aanraden gewoon een Cesartherapeut op te zoeken en jouw klachten aan hem/haar voorleggen en kijken of je je goed bij diegene en zijn behandeling voelt (anders een andere zoeken). Ik heb toen speciaal gezocht op iemand die de methode van dixhoorn toepast.

Het enige nadeel is dat je maar een paar behandelingen vergoed krijgt van de verzekering, dus op termijn kan het wel veel geld gaan kosten.

Groetjes Remon
Re: Stijve pijnlijke spieren
04 October 2011 14:46
Hoi,

Ik herken dit ook wel, last van stijve spieren. Soms de ene dag erger dan de andere. Nu heb ik er bijvoorbeeld zo'n last van dat ik geen puf heb om naar school te gaan, ik ben ook erg moe. En ik zit nu in m'n examenjaar, erggg lastig.

Ik heb nu zo'n 3 maanden last van chronische hyperventilatie. Het heeft mijn hele zomervakantie beheerst en dat doet het nu met mijn examenjaar, ik ben pas 18 maar het is echt een enorm obstakel voor mij.

Ik vroeg me alleen af.. ik heb erg last van onwezenlijkheid in mijn hoofd, alsof ik alles niet echt meemaak, een soort ernstige vermoeidheid in het hoofd. Hier heb ik constant last van, maar vooral buiten in het licht. En als het gaat schemeren zie ik al helemaal vreemd.. Herkennen jullie dit ook? Ik heb wel vernomen dat dit allemaal bij chronische hyperventilatie hoort, maar ik kan er niet aan wennen.

Ik loop nu bij de mensendieck. Ik heb pas 1 behandeling gehad en krijg ademhalings- en houdingsoefeningen. Ik hoop dat ik er uiteindelijk helemaal vanaf kom.

Ik heb vanaf dat ik klein was altijd wel angst gehad, om dood te gaan bijvoorbeeld. nu ben ik wel blij dat ik deze klachten kan toeschrijven aan chronische hyperventilatie, maar ik wil er wel vanaf!!
Re: Stijve pijnlijke spieren
04 October 2011 18:39
Hoi Linda,

Het onwezelijke gevoel in je hoofd noemt men depersonalisatie en is een bekend chronisch hyperventilatie klacht.

Onze site: www.hyperventilatie.info kan je alle informatie geven waar je naar op zoek bent.
Lees hem maar eens rustig door.

En je mag natuurlijk altijd alles vragen op het forum.

Veel succes
Ellen van der Tweel

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?