[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

verschil hyperven en buteyko

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
verschil hyperven en buteyko
12 September 2011 22:27
Hey,

Paar maanden geleden heb ik HyperVen gedaan zonder succes. De reden hiervan is dat dit me toen te zwaar was. Nu het psychologisch veel beter gaat met mij wil ik mijn ademhaling ook goed hebben.
Hiervoor ben ik nu aan het twijfelen tussen 2 therapien namelijk HyperVen en buteyko. Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen deze 2 therapien?
Re: verschil hyperven en buteyko
12 September 2011 23:29
Ik heb ook buteyko gedaan en dat viel mij heel erg zwaar.
Bij buteyko moet je 2 of 5 minuten sessies van 4 x ligt eraan welke therapeut ademnood gevoel creeren nou dat was veelste zwaar voor mij
En dan heb je nog de maximale pauzes dan moet je tot het uiterste zonder adem blijven dus gaan lopen springen dansen doordat je beweegt kun je langer volhouden ik heb er zelfs rugklachten van over gehouden doordat ik teveel forceerde en wel heel rare bewegingen maakte alleen om zo n hoog mogelijke score te halen.En dat moet dan ook je moet forceren.
Nu heb je maximale pauzes niet bij alle therapeuten.
En bij HyperVen heb je dat alleen de laatste seconden van een trial dat ademhonger gevoel, ik vindt HyperVen veel minder zwaar dus als jij HyperVen al zwaar vindt ben ik benieuwd of je buteyko dan wel aan kunt.
Maar goed dat is voor ieders anders he.
Nou dit was mijn ervaring ermee.

Ik pas nog wel sommigen tips toe van buteyko zoals met tape op mijn mond slapen zodat ik niet door mijn mond adem wanneer ik slaap ik wordt dan wat minder duizelig en moe wakker merk ik.



Succes



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/09/2011 23:33 door merel1985.
Anonieme bezoeker
Re: verschil hyperven en buteyko
13 September 2011 11:07
Hey Merel,

Dankje voor je reactie. Heeft de Buteyko therapie wel voor vooruitgang gezorgd bij jou? En je zegt dat je sommige tips nog uitvoerd, dus is het eigenlijk wel leerzaam om de therapie een keer te gaan volgen?

Graag zou ik nog een antwoord willen hebben van de medewerkers van HyperVen.
Re: verschil hyperven en buteyko
13 September 2011 11:50
Hallo ,

Ik heb zelf nooit de Buteyko methode gedaan. Als ik het verhaal van Merel lees, is er inmiddels het een en ander gewijzigd aan hun therapie sinds ik voor het laatst iemand er over hoorde. Maar dat kan ook een persoonlijke interpretatie zijn van een bepaalde therapeut natuurlijk... Voor mij niet te bepalen. De dingen die Merel aangeeft lijken mij een veel te veel geforceerd karakter te hebben. De HyperVen methode past op een veel meer subtiele manier het ademcentrum aan, door geleidelijk het ademcentrum te trainen naar een hogere CO2 tolerantie. chronische hyperventilatie is iets dat heel geleidelijk is gegroeid, en de methode om dat ook weer geleidelijk af te bouwen, lijkt mij beter dan andere shocktherapie achtige methoden...
Re: verschil hyperven en buteyko
13 September 2011 13:26
Ha

Ik heb de therapie 2 maand gedaan elke dag intensief ik begon met een score van 8 en eindige met een score van 25 ik voelde mij niet beter door de oefeningen en hogere score. maar goed je gaat je ook pas beter voelen bij een score tussen de 30-40 zei mijn therapeut.
Ik bleef maar haken op 25 en mijn score ging zelfs helemaal omlaag en bleef ook daar haken ik kon de therapie niet meer aan door pijn tussen mijn schouderbladen door de rare bewegingen die ik maakte bij de maximale pauzes ik kon/wilde niet meer doorgaan met de therapie.
Ik ben toen paar maanden gestopt totdat de pijn tussen de schouderbladen minder werd.En ben toen begonnen met HyperVennen.
Ttot nu toe gaan de oefeningen heel goed. en voel mij er ook goed bij en idd wat rob zegt het gaat erg geleidelijk.
En bij buteyko met de maximale pauzes moet je lichaam stoten c02 binnenhalen.
Maar de maximale pauzes hebben niet alle therapeuten hoor.
Ik ben zelfs naar een andere Buteyko therapeut geweest doordat ik erg vertrouwde op de therapie en zoveel goeie ervaringen heb gelezen. en daar kreeg ik geen maximale pauzes maar moest dan wel 5 minuten ademhonger creeren.
Dat was ook te zwaar.

Maaar het kan voor jou wel werken! Wou dat het voor mij ook had gewerkt. De 3 maanden oefenen voelen een beetje als verspilling nu.
Sorry als ik negatief klink erover maar het was gewoon echt heel erg zwaar voor mij ik overdrijf het niet waren moeilijke 3 maanden oefenen.
Groetjes, Merel



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/09/2011 13:37 door merel1985.
Re: verschil hyperven en buteyko
14 September 2011 00:17
Ik ben het met rob eens.

Ook ik heb nooit buteyko gedaan maar heb het goed uitgezocht en ken iemand die het doet. En het is vrij shock achtig.

Onderschat HyperVen niet. Die 20 keer je adem in houden kan iedereen wel,.....maar het aanpassen van je lichaam erop is echt zwaar. MAAR ik denk wel dat het de meer subtielere en makkeluijkere manier van de 2 is

Meer weten over het HyperVen programma?