[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoge scores bij start Hyperven

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 10:30
Heb al enige jaren allerlei klachten. Van duizeligheid tot pijn in de borst en uitstraling naar armen. Van darmklachten tot grieperig gevoel. Van tijd tot tijd zijn deze klachten over de jaren heen aanwezig. Menig bezoek aan huisarts en soms ook ziekenhuis gehad maar niets aan de hand (zo lijkt het). Lees al geruime tijd informatie over forums over ervaringen van andere gebruikers en het lijkt erop dat ik ook aan chronische hyperventilatie lijdt. Nu zit ik weer in een periode met darmklachten, gewrichts- en spierpijn en het lijkt of ik continu verkouden ben. Na veel wikken en wegen (tijdgebrek en motivatie) toch maar gestart met HyperVen. Vandaag tweede dag maar ik zit direct, zonder al te veel forceren, op scores rond de 70 sec vanaf het moment dat ik ingeademd heb tot en met het uitblazen en de eerste hap naar lucht. Is dit normaal en hebben meerdere mensen dit? Ik had verwacht (misschien wel gehoopt) tussen de 30 of 40 te zitten.
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 11:37
Hoi Beertje,

Welkom op het forum.
Zelf ben ik op 10 augustus met HyperVen begonnen en op mijn eerste sessie had ik een gemiddelde van 56 de dag daarna zat ik ook al meteen tegen de 70.
Destijds dacht ik zelf ook dat dit wel erg hoog was maar zoals in de HyperVen tips staat verschilt dit voor iedereen. In eerste instantie lette ik zelf teveel op de scores want die waren voor mijn gevoel ook al meteen vrij hoog (zou ik wel hyperventilatie hebben?).

Na een aantal weken kan ik uit eigen ervaring melden dat die scores best nog wel eens hoger kunnen worden. Zelf denk ik ook nog wel eens wat zijn mijn scores "belachelijk" hoog. Het feit dat ze überhaupt hoger worden geeft mij het vertrouwen dat ik met iets goeds bezig ben. Ook omdat ik nu begin te merken dat sommige van mijn klachten minder worden.

Op het forum staat onwijs veel nuttige informatie, ook ten aanzien van scores.
Anonieme bezoeker
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 11:51
Dank je voor deze reactie. Goed om te horen dat meerdere mensen direct hoge scores hebben. Komt misschien bekend voor maar ik zoek altijd naar bevestiging. Zou ik de enige zijn of hebben meerdere mensen dit. Nogmaals bedankt en ik ga de komende weken eens kijken wat er met mijn scores gebeurd en nog veel belangrijker of de klachten inderdaad afnemen en liever nog wegblijven.
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 12:19
Eerste keer dat ik de trails deed had ik ook 70. Daarna dropte de scores en deed ik er paar maanden over om weer de 70 te halen
Anonieme bezoeker
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 13:56
Op zich vreemd zo'n terugval. Ik zal eens kijken wat er bij mij gebeurd. Ik heb het idee als ik een beetje forceer ik de 80 of 90 al kan halen. Ik lees dat sommige dit nooit halen en dat maakt me een beetje ongerust wat mij gemoedstoestand weer niet ten goede komt. Probleem is ook dat ik denk dat ik normaal ademhaal. Maar goed, ook hier lees ik veel berichten over. Ik hoop maar dat dit mij gaat helpen want het continu aanwezig zijn van klachten maakt me een beetje moedeloos en versterkt alleen maar mijn hypochondrische gedachten waar ik ook al niet van af kom. Wel, de toekomst zal het leren. Bedankt in ieder geval voor je reactie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/09/2011 13:57 door Beertje.
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 17:03
Ik vond het niet zo vreemd bij mij. Sowieso is het maar een momentopname..misschien had ik de eerste week een goede week en was ik uitgerust. Ten tweede kwam er daarna veel stress en emoties vrij die er voor zorgden dat ik veel lagere scores haalde. Volgens mij heeft bijna iedereen gedurende de therapie wat dips om overheen te komen voor je wat bereikt.

Maar ik heb altijd Ellen als een engel op mijn schouder zitten die me influistert " remco, scores zijn niet belangrijk, laat de controle varen en geef je over"

haha werkt super
Re: Hoge scores bij start Hyperven
21 September 2011 18:05
Dat vind ik lief van je Remco en doet me goed. thumbs up

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hoge scores bij start Hyperven
26 September 2011 08:49
Hoi ik heb het programma vorig jaar al gedaan en zat ook rond de 70, bij 120 gingen mijn klachten beter. Vorderde niet erg meer maar nu heb ik het terug en k ben weer begonnen, k zit terug op 70 dus bij 70 heb je nog altijd hyperventilatie hoor. Ik denk dat het gewoon heel erg goed is dat je het een jaar of langer doet ik hoorde laatst een duiker op tv die kon 5 minuten zijn adem inhouden en ook gewoon door er op zulke wijze op te oefenen dus je kan echt wel heeeeel hoog geraken als je lang traint en die man verklaarde dan ook dat hij altijd in alle omstandigheden de rust zelve was. Dus dat lijkt leuk he........ Succes. Ik heb het vorig jaar een paar weken heel intensief gedaan en toen ging het snel beter hoor ik neem ook baclofen 3 keer per dag en daarvan voel je je wel echt ook rustiger is gewoon een spierontspanner. Het proberen waard en in tussentijd gewoon oefenen maar zolang je niet beter bent bent je wel een pak rustiger met baclofen. Lijkt raar maar na lang zoeken het enige wat bij mij helpt !!!
Anonieme bezoeker
Re: Hoge scores bij start Hyperven
26 September 2011 14:13
Het gekke is dat ik naar mijn mening gewoon ademhaal en niet buitensporig veel en diep ademhaal. Waarschijnlijk lijkt het maar zo want ik merk wel dat ik vaak mijn buikspiern gespannen hou tijdens werk enzo. Dank in ieder geval voor je reactie. Geeft de burger weer moed.
Re: Hoge scores bij start Hyperven
26 September 2011 18:15
Hai Beertje,

Dat is bij mij ook zo, ik weet wel hoe ik goed moet ademen, ook door yoga etc.
Maar ik merk, nu ik een tijd bezig ben met HyperVen, steeds meer op in mijn ademhaling wat ook overademen is: veel zuchten, mijn neus ophalen terwijl ik niet verkouden ben (extra shotje lucht), soms veel te 'strak' inademen, beetje gespannnen.
Al deze dingen gebeuren onbewust maar ik wordt me er nu steeds bewuster van. Het veranderen ervan is echter erg lastig, maar ik probeer het zuchten al op te vangen door 6 tellen langzaam uit te ademen. Ik denk dat het bewustwordingsproces het halve werk is, de wil en het doorzettingsvermogen (een lange adem, hahaha) om te veranderen de andere.
Misschien herken je er iets in en vindt jouw overademen ook wel onbewuster plaats dan je denkt...?

Succes verder en ik doe ondertussen mijn best niet jaloers te zijn op jouw hoge scores winking smiley
Tamara

Meer weten over het HyperVen programma?