[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoge hartslag tijdens sessie

Gepost door jmkruit1986 
hoge hartslag tijdens sessie
01 October 2011 11:32
hallo allemaal,

Ik heb de laatste tijd dat als ik de sessies doe een veel hogere hartslag heb rond de 100.
ik gebruik de laatste tijd ook metoprolol aangezien ik plots in rust veel hogere hartslag had, die nu dus rustiger is
maar als ik de sessie dus start schiet ie gelijk omhoog. terwijl normaal mijn hart juist rustiger ging klopppen tijdens de therapie.
kan iemand mij dit uitleggen a.u.b?

gr, jeffrey
Re: hoge hartslag tijdens sessie
02 October 2011 12:31
Hallo Jeffrey,

Dat komt hoogst waarschijnlijk omdat je tijdens de sessies stress losmaakt. Die stress heeft een reactie van de hypofyse tot gevolg, namelijk het vrijmaken van adrenaline. Het hart reageert daarop met een verhoogde hartslag frequentie. Het is niet gevaarlijk en na een tijdje verdwijnt het vanzelf weer. Als het te erg wordt, moet je het me even laten weten, want dan moeten we waarschijnlijk het aantal trials per sessie iets verminderen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoge hartslag tijdens sessie
02 October 2011 13:16
Hoi rob,

Bedankt voor de reactie. Zodra ik dus mijn adem in hou schiet ie omhoog, zodra ik in de pauze kom dus weer normaal adem haal klopt ie weer rustig.
Ik doe 2x per dag 5 trials dus daar kan het niet aan liggen.
Verder heb ik ook de laatste tijd last van vermoeide spieren,vermoeide zware ogen, en snachts zwetende onderbenen ?

Gr , jeffrey
Re: hoge hartslag tijdens sessie
02 October 2011 15:00
Ik heb net een test gedaan via internet op Hypoglycemie en ik heb een score van 118, hier schrok ik nog best van, en nu ik er zo over nadenk kan het echt wel kloppen ik heb namelijk een tijdje suiker zowat volledig uitgeband, en gebruikte ook een suikervervanger stevia. En daar voelde ik me goed bij.
Maar toch uiteindelijk weer suikhoudende dranken genomen en ineens weer die hoge hartslag snachts zweten ook overdag lijkt wel een soort van opvliegers, zwak aanvoelende spieren vermoeide ogen, vermoeidheid na kleine inspanningen. Ik ga dit denk ik dinsdag is bespreken met mijn huidarts, die had ik toch al gemaakt voor de uitslag van de bloedonderzoek die ik had aangevraagd voor deze klachten.
Re: hoge hartslag tijdens sessie
04 October 2011 12:15
Net weer 5 trials gedaan, en nog steeds een verhoogde hartslag tijdens een sessie over de 100 1x zelfs 135. Is dit een zuurstoftekort of iets? Ik snap er niets meer van ik gebruik al metoprolol omdat ik om de uur wakker werd met een hoge hartslag. Mischien heeft het iets hier mee te maken ?
Re: hoge hartslag tijdens sessie
04 October 2011 13:48
Hai Jeffrey,

Ik zie dat je weer heel erg bezig bent met je hartslag en dat op zich veroorzaken/'>oorzaakt al heel veel stress.
Rob heeft je hierboven antwoord gegeven over hartslag en HyperVen.
Voor wat betreft hypoglycemie: Het kan naast elkaar bestaan. chronische hyperventilatie en Hypoglycemie.
Voor zover ik weet (en dat is niet veel) kan je hypoglycemie bestrijden met een dieet, maar dat schijnt wel heel zwaar te zijn.

Lieve Jeffrey, stop met het controleren van je hartslag, want daar wordt je helemaal onzeker van.
Ik heb, om het voor jou uit te proberen 1 sessie HyperVen gedaan en mijn hartslag gaat ook dik over de 100 heen en fluctueert ook heel erg, terwijl ik normaal rond de 80 zit.

Probeer vertrouwen te hebben in het programma en door te oefenen, maaaaarrrr ga niet je hartslag tijdens je HyperVensessies opmeten, want dan jaag je je hartslag omhoog en je trails omlaag, omdat je met iets anders bezig bent dan met oefenen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/10/2011 13:50 door Ellen.
Re: hoge hartslag tijdens sessie
04 October 2011 14:21
Hey ellen,

Bedankt voor je berichtje, en dat je voor mij speciaal dit ook ben gaan uittesten
Waardeer ik zeer! Rob en jij doen hier geweldige dingen hier, en blijven de mensen steunen, daar heb ik respect voor. Ik moet idd stoppen met blijven controleren. Zal het echt moeten afleren.
Je hebt me in ieder geval zeker gerustgesteld.

Bedankt

Gr, jeffrey.

Meer weten over het HyperVen programma?