[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

geforceerd

Gepost door merel1985 
geforceerd
15 October 2011 14:40
Hallo allemaal

Ik heb toch te geforceerd de oefeningen gedaan en wat blijkt ik heb last van mn oren baal hier zo erg van! Komt echt door mijn ongeduldige instelling........
Nu is mijn vraag heeft iemand hier ook last van gehad door te forceren en gaat dit vanzelf weer weg of toch even naar de ha gaan en zou dit kunnen oplopen tot een ooronsteking?

Ik weet het...het is mn eigen schuld!

Graag wacht ik op een reactie

Groetjes, Merel
Re: geforceerd
15 October 2011 17:34
Is het wel mogelijk om last van je oren te krijgen door het inhouden van je adem?
lijkt me erg onlogisch.
Re: geforceerd
15 October 2011 18:11
Merel,

Ik ga je vraag even doorgeven aan Rob, die kan wat specifieker antwoord geven.


Breathe,

Ik heb voor jou de tekst opgezocht van Rob, zodat je weet waarom je oorklachten kan krijgen:

Kan het oefenen oorklachten verzaken?

Dat kan als je inderdaad de neus dichtgeknepen houdt, of als je tijdens het inhouden van de adem onbewust de druk verlegd naar het binnenoor (via de buis van Eustachius). Een en ander valt of staat met een goede techniek. Dat leer je vanzelf, maar let erop dat je de adem vasthoudt met de borstspieren. Laat de druk niet in de mond komen, want dan wordt er teveel druk naar het oor geleid. Het is zoeken naar een comfortabele manier van oefenen. Probeer het gewoon uit, maar zorg dat je geen last hebt of krijgt van je oren.

HyperVen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: geforceerd
16 October 2011 08:48
Hallo Merel,

Even stoppen is goed om het even te laten genezen. Als de klachten blijven dan wel even naar de huisarts gaan. Een onsteking is onwaarschijnlijk dat het door de oefeningen kan komen. Het kan wel ontstoken zijn, maar dan komt dat niet door de oefeningen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: geforceerd
16 October 2011 22:15
Hi Merel,

Joh, wat rot dat je nu last van je oren hebt..... Maar dat gehaast dingen doen is ook een reden dat je chronische hyperventilatie hebt ontwikkelt, misschien. Je wordt er door de therapie steeds aan herinnert, vind ik. Ze zeggen weleens: "You can't get enough of what you really don't want"
Totdat we het echt spuugzat zijn en iets anders gaan doen.

Hoop dat je oorpijn snel over is, Ik blaas weleens met mijn neus en mond dicht, net als in het vliegtuig, oren 'klaren'. Maar ik weet natuurlijk niets van jouw oorklachten verder....

Nou, veel sterkte en beterschap!

Tamarasmiling smiley

Meer weten over het HyperVen programma?