[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

gejaagd/zenuwachtig gevoel

Gepost door jmkruit1986 
gejaagd/zenuwachtig gevoel
16 October 2011 19:24
hoi allemaal,

ik begin al zelf een beetje gek te worden van mezelf haha al die rot klachten, ik voel me echt een zeikerd :p
Maar sinds een aantal maanden heb ik echt elke dag bij de minste inspanning dat ik een soort gejaagd gevoel door me lichaam krijg soort van zenuwen.
zelfs al bij het opstaan en een stukje gaan lopen. herkent iemand zich hierin? want ik kan er weinig over terug vinden in het forum!

gr, jeffrey
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
16 October 2011 21:43
Hoi Jeffrey,

Wat ontzettend rot voor je dat je dat zo vaak/veel hebt. Ik denk dat je echt niet alleen staat hierin, hoor.
Ikzelf heb het ook bijna dagelijks, een gejaagd gevoel dat ik als 'hyper' ervaar. Mijn ademhaling reageert daar dan weer op en voila de cirkel is weer geboren. Vaak wordt het bij mij erger gedurende de dag en s' avonds komt daar dan de angst en beklemmend gevoel op mijn plexus solaris en uitsraling naar mijn linker arm bij. Heb jij dat ook, die uitstraling naar je linkerarm? Ik neem dan magnesium, waar ik meestal rustiger van wordt.
Toch denk ik dat dit nou juist de hyperventilatie-symptomen zijn, waar je vanaf wilt. Ze komen allemaal af en toe weer voorbij bij mij, soms langere periodes, soms kortere tijd helemaal niet. Laten we hopen dat die periodes zonder steeds langer worden.

Wens je veel sterkte en blijf vertrouwen houden in je lichaam, dat is alleen gericht op overleven dus geeft het niet zomaar op.

groetjes Tamara (en blijf schrijven als je je zo onzeker voelt, dat helpt hopelijk een beetje winking smiley )
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
18 October 2011 19:48
Hey Tamara,

Bedankt voor je lieve bericht. Ik heb zeker weet wat meer vertrouwen in mijn lichaam gekregen. Maar het vervelende gevoel blijft nog steeds eigenlijk sinds ik zn verhoogde hartslag heb, kreeg ik van die zenuwen door me buik. Heb er medicijnen voor. Maar dat zenuwen gevoel blijft. Zwaar irritant.

Uitstraling naar linker arm herken ik niet. Wat ik wel heb is soms felle steken in me arm, maar dat zal jij wel niet bedoelen.

Gr, jeffrey
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
01 November 2011 07:13
Hoi Jeffrey,

Ik herken die klachten ook helemaal. Heel vermoeiend! Zelfs als ik aan iets leuks denk dan raak ik helemaal opgejaagd. Tis net alsof ik opnieuw rij-examen moet doen. Dan was ik ook superzenuwachtig. Dit gevoel lijkt erop.

Gaat het met jouw inmiddels al beter? Worden de klachten al minder? Ik hoop het. Ik HyperVen nu 5 weken. Hopelijk gaan de klachten verminderen. Gezien de succesverhalen die op het forum staan moet het met ons ook helemaal goedkomen!!!

Suc6!

Groeten Dixie
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
01 November 2011 18:18
Hoi dixie,

Het is gelukkig wat minder geworden, maar heb er nog steeds wel last van. of het door de medicijnen komt weet ik niet
ik gebruik al een paar maanden metoprolol 25 mg omdat ik ook weer last heb van hartversnellingen, als ik naar de wc ging s' avonds dan kreeg ik z'n zenuwachtig gevoel door me lichaam heen en had ik een hartslag van 160 ofzo.
Echt vreselijk gewoon. of het nu wat rustiger is geworden door de medicijn weet ik eigenlijk niet.

Heb jij ook juist als je gaat opstaan dat je dat gevoel krijgt, en dat het daarna snel weer zakt?
ik kan er namelijk ook niets over vinden, lijkt wel of ik de enigste ben.

Ik snap ook niet waarom me dit allemaal overkomt, als ik terugkijk naar wat de oorzaken/'>oorzaak zou kunnen zijn??
al sla je me dood echt waar! ik zou het niet weten. Naar mijn idee nooit echt veel stress gehad, in ieder geval ben ik een rustig persoon kon redelijk goed ontspannen. Altijd aan sport gedaan vroeger. ben toch wel iets sterker dan gemiddeld van mijn leeftijd ( al zeg ik het zelf haha grinning smiley ) maar goed, toch overkomt het me,
als ik ook om me heen kijk heeft werkelijk niemand chronische hyperventilatie. ben ik dan z'n gevoelige idioot geworden?? tongue sticking out smiley
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
02 November 2011 08:20
Hoi Jeffrey,

Wat rot dat je hartslag dan zo snel is. 160 is een flinke hartslag. Ben je wel eens bij de cardioloog geweest of vindt de huisarts dat niet nodig? Wel fijn dat de metoprolol wat helpt.

Ik heb zelf niet zo'n hoge hartslag, ik heb meer last van een gejaagd/zenuwachtig gevoel. Dat kan ineens op komen zetten. Heel vervelend. Ben nu ad Citalopram en sinds een dag of 2 voel ik me iets rustiger. Hopelijk slaat het aan en in combinatie met de HyperVen moet het helemaal goedkomen winking smiley

Rot dat je niet weet waar je klachten vandaan komen. Als je een hele stressvolle periode hebt gehad dan weet je tenminste waardoor het komt. Ik denk trouwens dat er een boel mensen met klachten rondlopen, maar er niet over praten. Misschien is dat in jouw omgeving ook zo.

Heel veel sterkte ermee en hopelijk blijft het de goeie kant op gaan.

Groetjes van Dixie
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
08 November 2011 09:03
Hoi jeffrey.

Ook ik heb vooral sochtens die hartversnellingen hoor en ook ik gebruik metoprolol hiervoor ..al een paar jaar...heeft erg geholpen alleen om hem nu weer af te bouwen is minder makkelijk en heb ook het idee dat hij nu ik in wil gaan spannen en sport weer oppakken dat die tablet tegenwerkt...hij houdttoch je hartslag kunstmatig tegen zo voelt het...en ik heb hier ergens gelezen dat je adrenalineniveau in de ochtend het hoogst is dus vandaar die klachten bij opstaan denk ik...alhoewek ik het ook wel op andere tijdstippen heb na rust....blijft vervelend al die klachten!hoop dat je je snel beter gaat voelen!groetjes irma
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
08 November 2011 12:52
Hey irma,

Ik ben helemaal nagekeken door een cardioloog een half jaar geleden.
Er was toen niets te zien behalve een slechte conditie, wat een drama die fietstest
Maar goed daar ligt het dus niet aan blijkbaar.

Heb jij dat toevallig ook dat je veel sneller hartbonzen krijgt, als je bv gaat opstaan, als je schrikt, soms zelfs als ik een gesprek met iemand wil voeren, hup.. gelijk hartkloppingen.
Ik vraag me toch af waarom mijn hart zo snel in de stress schiet, in hoeverre komt dit door de hyperventilatie?

En heb je ook dat je je veel minder kan inspannen, en ook snel kortademig word?

Gr, jeffrey
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
08 November 2011 15:09
Hoi jeffrey...

Ik ben nu bijna twee jaar gekeden helemaal nagekeken en ook daar kwam uit dat het stress en spanningen zijn en in mijn geval is dat ook echt zo....helaas...

Ik heb het ook als ik vanuit rust iets wil gaan doen,niet meer elke keer maar wel regelmatig en idd ook als ik met iemand praat,dit moet ik al helemaal niet lopend doen want dan is het helemaal erg en ja ik weet inmiddels na jaren therapie en ademoefeningen dat het echt aan mijn ademhaling ligt....alleen het ermee omgaan is niet altijd makkelijk....na lange periode redelijk goed te zijn gegaan is het nu ook weer wat minder helaas...ik probeer er gewoon bij te denken...niet bang worden ..het is gewoon chronische hyperventilatie...maar dit werkt niet altijd...helaas....veel sterkte en laat je niet gek maken door je hart!!!groetjes!!

Ps;ik heb ook dat kortademige hoor kan geneens normaal de trap op en ook.snel moe bij inspanning!!maar ook dit kun je terugvinden op de site en ik denk dat heel veel chronische hyperventilatieers hier last van hebben!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/11/2011 15:52 door zippie33.
Re: gejaagd/zenuwachtig gevoel
11 November 2011 09:25
bij mij is het andersom; ik sta op met tintelingen in men handen en lippen, heb zelfs het gevoel ni dat men hart klopt 's morgens en dan uit paniek begin ik te denken dat ik iets aan men hart ga krijgen :s en dan begint het eh ik loop dan weer een hele dag aan men hart te denken en dan pas begint men hart te bonzen in men borstkas x

Meer weten over het HyperVen programma?