[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartoverslag tijdens hoge hartslag

Gepost door jmkruit1986 
hartoverslag tijdens hoge hartslag
12 November 2011 16:45
Hoi allemaal,

Ik denk zoiezo dat ik even moet stoppen met HyperVen, ik ben 3 dagen geleden opgenomen geweest in het ziekenhuis
vanwege een te hoge hartslag van constant 160 en een bloeddruk van 200/125, volgens de cardioloog geen ritmestoornis en aangezien ik al een half jaar geleden was nagekeken en toen ook geen afwijkingen werden gevonden kon ik naar huis gaan met een verhoging van mijn medicijnen,
waarbij me bloeddruk eidelijk weer goed is, behalve mijn hartslag schommelt nogal

maar waar ik me wel zorgen over maak is dat ik voordat de ambulance was geariveerd ik regelmatig een hartoverslag kreeg tijdens die hoge hartslag.

hij zei dat we op cardiologisch gebied klaar waren, ik krijg alleen nog een 24 uurs holter, en ben naar de internist doorverwezen, of het mischien iets met mijn hormoonhuishouding is of zo iets. toen ik ook daar op de hartbewaking lag en van liggend naar zitten moest ging mijn hartslag gelijk van 100 naar 150 ook dat wilt hij door de internist uit laten zoeken.

toch ben ik wel weer bang geworden hier van, hij zei dat er voor de rest niets aan de hand is maar toch waarom is mijn hart zo belachelijk van slag, ik lijk wel de enigste hiermee echt waar, nergens kom ik iemand tegen die het zelfde heeft, ik ben wel blij dat ze het nu verder gaan onderzoeken.
Re: hartoverslag tijdens hoge hartslag
15 November 2011 10:30
Hoi,

Ik heb een beetje hetzelfde ik weet niet of het geruststellend is maar misschien is het prettig te lezen dat iemand anders iets soortgelijks heeft?!!
Ik ben 17 okt voor het eerst naar het ziekenhuis afgevoerd met en constante hartslag van 190/200 voor wel 3,5 uur lang daar heb ik een injectie gehad met ? iets wat het hart 1/10 van een sec stilzet en daarna pakte het weer een sinusritme ( ritme rond de 100) ik ben direct daarna naar huis gegaan en nergens geen last van 2 dagen later begon de ellende!!
Ik kreeg druk op de linkerkant van mijn borst en pijn in mijn linkerarm draaierig en kon geen trap meer op mijn hartslag in rust is nu rond de 100/110 is niet prettig en heb er veel last van toen ben ik een week later week opgenomen geweest omdat ik niet lekker werd kreeg dus ook overslagen naast mijn hoge hartslag daar had ik blijkbaar last van ik mocht ter opservatie een nacht blijven maar eigenlijk begrepen ze niet wat ik daar kwam doen!! s`avond voelde ik weer exrta veel overslagen en jahoor hij schoot weer naar 140/150 in rust!! weer een injectie gehad en verlaagde maar de klachten bleven!!
Nu heb ik al geruim een week heel veel overslagen dat wil zeggen soms om de 3 sec soms om de 10 sec maar de hele dag door alleen s`nachts voel ik ze niet!!
Ik ben al gestopt met het gebruik van koffie of chocolade( dit verergerd het namelijk alleen maar)
Ik ben gister weer naar de cardioloog geweest en die zei dat de ritmestoornis van 17 okt behandeld kon worden door een ablatie maar de rest van de klachten konden ze niks mee (kon geen kwaad)
Aan het einde van de dag schoot mijn hartslag weer naar 200 kreeg het niet weggehoest dus heb de pil in de pocket moeten nemen (verapamil) na 30 min zakte het!!
Overslagen zijn er nog zijn ook niet van plan weg te gaan denk ik!!
Het is heel beangstigend omdat je geen invloed/controle hebt op je belangrijkste orgaan ik krijg bij de gratie ook een holteronderzoek aan het eind van de maand !
ik weet echt niet wat ik er mee aan moet en heb ook het gevoel dat ik niet serieus genomen word!!
groetjes isabelle

p.s ik ben 27
Re: hartoverslag tijdens hoge hartslag
15 November 2011 14:21
Hoi isabelle,

Wat heftig, zn hoge hartslag. Hebben ze verder geen diagnose kunnen stellen?
Om wat voor ritmestoornis gaat het? Bij mij was het in ieder geval geen ritmestoornis volgens de cardioloog. Kijk weet je wat ik nou zo irritant vind. Is dat het bij mij gewoon in het begin (ruim een jaar geleden) zulke duidelijke acute hyperventilatie aanvallen waren. En toch worden deze klachten alleen maar erger. en ik ben bang dat je er echte hartklachten van over houd.
Re: hartoverslag tijdens hoge hartslag
18 November 2011 10:59
Hoi,

Het heet Tachycardie helaas had ik er afgelopen maandag weer 1.
Ik krijg aan het einde van de maand een holteronderzoek en dan willen ze er nog wel eens naar kijken!!!
Ik heb medicijnen gekregen voor het geval mijn artslag weer naar 200 schiet en daar niet vanzelf uitkomt!! dat heb ik maandag geprobeerd en dat werkte na een 30 min!!
Ik ben moeder van 2 kleintjes en vind het heel beangstigend hoe hard je ook probeerd er niet aan te denken je bent altijd bang dat het hart er plots mee stopt!! door alle problemen rondom die zogenaamd niet gevaarlijk zijn !!
Maar voor jou wees blij dat het geen ritmestoornis is en misschien zakken de klachten met de tijd weg!!
gr isabelle

Meer weten over het HyperVen programma?