[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventilatieaanval

Gepost door Guusje 
Hyperventilatieaanval
28 November 2011 12:25
He iedereen,

Even mijn hart luchten. Ben nu ongeveer 6 weken bezig met HyperVen en het gaat heel wisselend, maar ik had wel goede moed.
Mijn klachten zijn erger geworden de afgelopen weken, maar ook dat kon ik nog wel handelen.
Vandaag heb ik na mijn oefeningen een enorme hyperventilatieaanval (hartkloppingen, overslagen, angst, vluchtgedrag, misselijk) gehad. Ben er echt van in de war. Heeft iemand dit ook gehad. Moet ik toch gewoon doorgaan of even stoppen?

Gr. Guusje
Re: Hyperventilatieaanval
28 November 2011 14:13
Hai Guusje,

Dat is mij ook wel eens overkomen en ik ben me toen rot geschrokken, maar laat de moed niet zakken, want dat kan gebeuren. Jammer genoeg.

Ik zou heel even stoppen. Bijvoorbeeld een week, zodat je lichaam zich even kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Begin dan met 1x per dag en voer dat dan langzaam op.

Alles komt goed Guusje. Zeker weten. Nogmaals, dit kan gebeuren.

Ik heb een stukje tekst van Rob gekopieërd uit forum 2:

Kan je tijdens het oefenen een hyperventilatie-aanval krijgen?


Dat je juist tijdens de therapie een aanval van hyperventilatie kan krijgen is ongebruikelijk maar zeker niet onmogelijk. Je bent namelijk de zuurgraad van het bloed tijdens de trials behoorlijk aan het verhogen. Het ademcentrum zal (willen) reageren met versnelde ademhaling. Met name in de pauze tussen de trials kan dan de ademhaling aardig op hol slaan (daar hoef je overigens niet echt iets van te merken!). De zuurgraad kan dan in korte tijd snel op een neer gaan en een reactie veroorzaken. Tevens worden allerlei processen in het lichaam beinvloedt door de snel wisselende zuurgraad. Dus, ja het kan maar het zal zeer zelden voorkomen. Als het vaker voor gaat komen, laat ons dat dan even weten.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/11/2011 18:09 door Ellen.
Re: Hyperventilatieaanval
28 November 2011 15:40
Onwijs bedankt voor je reactie. Was zo van slag ervan. Dacht juist dit gebeurd me niet meer en dan....toch!!
Ik laat het even een paar dagen en begin dan na het weekend weer voorzichtig.

Meer weten over het HyperVen programma?