[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Te hoge scores voor hyperventilatie?

Gepost door WhiteAnimal166 
Te hoge scores voor hyperventilatie?
08 December 2011 18:26
Eigenlijk heb ik ook een vraag, maar dan omdat ik hoge scores denk te hebben die voor mij niet te rijmen zijn met de diagnose chronische hyverventilatie. Ik vergelijk dan met andere mensen op het forum die veel lagere scores halen en daar evengoed onwijs hun best voor doen. Juist vanwege het grote verschil durfde ik hem in eerste instantie ook niet zomaar te stellen...maar ieder mens is anders en nu wil ik het toch weten.

Mijn eerste voorzichtige sessie van 4 trials had ik makkelijk 68 sec gemiddeld, de 2e sessie ben ik er echt serieus voor gaan zitten en kwam tot gemiddeld 123 met een topper van 151 sec. Na de eerste sessie stond ik al verbaasd dat ik zo redelijk moeiteloos de minuut haalde en heb ik ruim een week niks gedaan voordat ik de tweede sessie deed.

Misschien zie ik het verkeerd maar dit motiveert mij niet om door te blijven oefenen, ik haal hier namelijk niet de bevestiging uit dat er iets 'stiekem mis' is met mijn ademhaling dat gecorrigeerd moet worden en waarvoor dit dus de juiste therapie is die ik nodig heb?

Ondertussen heb ik alweer ruim twee weken niet geHyperVen't, maar de twijfel blijft, is het nuttig om toch de oefeningen te doen of heb ik ze inderdaad niet echt nodig?
Re: Te hoge scores voor hyperventilatie?
09 December 2011 08:31
Hallo WhiteAninal,

Je scores zijn inderdaad te hoog voor iemand met chronische hyperventilatie. We hebben wel vaker mensen gehad die met een hoge score begonnen en toch baat hebben gehad van het programma, maar die haalden niet de 2 minuten in de eerste sessies. Ik denk daarom dat jouw klachten ergens anders door veroorzaken/'>oorzaakt worden. Mogelijk zijn ze puur stress gerelateerd. Wat zijn precies jouw klachten? Als je dat hier niet wilt vertellen kan je me ook een email sturen. Stuur die dan naar info@.info

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Te hoge scores voor hyperventilatie?
14 December 2011 07:39
Voor het gemak een linkje naar mijn introductie, daar staat al veel in

[url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?17,38711][b]>>> klikkie doen <<<[/b][/url]

De beschreven klachten zijn er voor het grootste deel nog, de nadruk ligt laatste tijd wel meer op het misselijke maag gevoel, steken in het hoofd, last vd zijkant nek met stekend/knijpend gevoel, en last van druk op de oren, kleine fluittoon die alleen hinderlijk is als je er speciaal op let, en het soms opgejaagd voelen waarbij de hartslag niet altijd verhoogd is: de ene keer rond de 90 maar net zo goed kan die ergens bij de 65 uitkomen. Meet dit overigens lang niet altijd, maar af en toe uit nieuwsgierigheid.

Laatst nog wel een aanpassing gedaan mbt werk, in principe wordt ik 's morgens makkelijk wakker om +/- 6 uur en ga er dan uit, en naar kantoor. Voordeel van er om 7 uur zijn is dat je ook vrij vroeg weer naar huis kunt. Dat is handig voor mezelf maar ook om de honden weer uit te laten als mijn vriendin werkt. De dagen dat ik daarvoor niet vroeg thuis hoef te zijn, laat ik de wekker pas tegen 8 uur aflopen en begin ongeveer 2 uur later. Het idee erachter is, dat je die 2 uur alvast verdiend hebt als extra slaap, je meestal toch later naar huis gaat dan na je 8 uur werk & het vroeg beginnen daar toch eerder tegenwerkt, en 2 uur eerder gaan slapen komt er vaak ook niet van. Het is dan toch even iets in een boek lezen of muziekje luisteren...

EDIT: na aanleiding van het stukje van Friezin, bij mij is het ook geen dagelijkse kost, het variëert per dag tussen erg veel last tot gewoon nergens last van. Kan er nog totaal geen verband tussen ontdekken, werken, vrij, vakantie, weekenden, doordeweeks, hele drukke dagen of juiste hele rustige qua volle agenda, er is geen peil op te trekken waardoor ik me dan zo voel, hoe ik het oproep of hoe ik het beter kan voorkomen.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/12/2011 09:10 door WhiteAnimal166.

Meer weten over het HyperVen programma?