[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?

Gepost door Jayz 
Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
12 January 2012 17:19
Ik ben nu sinds een kleine 2 weken bezig met het volgen van de HyperVen therapie.? Ik heb 1 dag overgeslagen wegens griep en 1 dag de oefening maar 1 x gedaan. Verder heb ik alle andere dagen 2x per dag geoefend. Meestal 1x 's morgens en 1x 's middags.

In 't begin wisselde de waarde flink en ging het ook wel wat omlaag maar vanaf dag 7 of is de lijn zo goed als alleen maar stijgend.

Het adem inhouden en uitblazen gaat zelfs zo voortvarend dat ik me afvraag of het straks nog wel gezond is om te doen.

Ik startte op een gemiddelde van 66,5 op de 1e dag en zit nu op de laatste dag op een gemiddelde van 99,5. Waarbij ik de laatste sessie een gemiddelde had van 109. Dit is bijna 2 minuten. eye popping smiley Ik vraag me af waar deze waardes naar toe gaan. Straks kan ik nog parelduiker gaan worden winking smiley smiling smiley

Maar even zonder gekheid....stel dat ik het straks echt 3 minuten voilhoudt, kan dat 100% geen kwaad als je dat 10x achter mekaar zou doen met telkens 1 minuutje pauze?

Ik ben heel blij hoor dat het zo goed lukt en het lijkt alsof ik al wat kleine veranderingetjes merk zo nu en dan, maar wil dit toch wel even weten.

Uit de hyperventilatieprovocatietest (veel punten voor galgje smiling smiley) blijkt overigens dat ik zéér duidelijk chronische hyperventilatie heb, met daarnaast ook overduidelijk astma. Ik gebruik nu geen astmamedicijnen overigens.

Ben benieuwd naar jullie reacties en/of er meerdere zijn die hebben meegemaakt dat zijn/haar waarden zo snel stegen.
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
12 January 2012 19:47
Hoi smiling smiley

Klinkt wel redelijk bekend. Mijn scores schoten ook omhoog de eerste 3/4 weken. Van ongeveer 90 gemiddeld door naar 130. Ben er een tijdje mee gestopt maar onlangs ook weer begonnen met oefenen, haal nu regelmatig de 150/160 met zo 145 gemiddeld. Wel is mijn grafiek heel erg gaan afplatten na die eerste 4 weken ;-). Dus eerst heel erg veel gemiddelde stijging maar nu steeds minder(of helemaal niet).

Volgens mij is dit verloop van de grafiek redelijk logisch! (waarde van de scores niet) En is er wel een verklaring voor te geven, die volgens mij ook ergens op de site staat uitgelegd smiling smiley

Succes en groetjes

Merlijn
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
12 January 2012 21:26
Ja lijkt me inderdaad ook logisch dat het af zal vlakken, lijkt me geen lineaire curve te zijn en krijgen we met extreme waardes te maken haha smiling smiley

Toch vind ik wat jij haalt gemiddeld, namelijk 2,5 minuut, ook tamelijk veel. Maar goed als men hier aangeeft dat het absoluut geen kwaad kan dan ga ik er uiteraard gewoon mee door. Ik probeer deze keer niet te stoppen tussendoor, maar minimaal de 3 maanden vol te maken, eens kijken of dat wil lukken smiling smiley
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
12 January 2012 23:05
Ja, mijn scores zijn ook wel redelijk hoog. Eigenlijk te hoog voor iemand met hyperventilatie zou je zeggen. Ik heb ook erg weinig klachten die te maken hebben met vermoeidheid enzovoort (sport ook 4 x per week).

Toch heb ik in sommige situaties die "spannend" zijn (college, vergaderingen, etc.) nog altijd last van vluchtreacties, zit constant na te denken hoe ik daar weg kan komen en ik wordt misselijk en duizelig. Ook dat ijle en duizelige gevoel in mn hoofd ken ik heel goed. Ik denk dat ik gewoon erg veel moeite heb met ontspannen smiling smiley stijve nekspieren etc wat weer doorstraalt naar de rest van mn hoofd en ogen.

Erg verwarrend allemaal he! het kan in ieder geval geen kwaad om de oefeningen te doen ;-)

groetjes
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
13 January 2012 08:35
Allen,

Het doen van HyperVen oefeningen kan geen kwaad, ook niet als je geen chronische hyperventilatie hebt. Hert enige dat er gebeurt, is dat de ademhaling rustiger gaat verlopen. De gemiddelde zuurgraad neemt iets toe. Overigens stopt het programma een trial na 3 minuten, omdat langer dan 3 minuten niet gewenst is. Dan neemt de zuurgraad te erg toe en dat kan weer andere gevolgen hebben (acidose).
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
13 January 2012 12:20
Dat kan ik nog niet echt zeggen nee. Lijkt wel of ik subtiele veranderingetjes merk maar nog niets extreems.

Ik loop er al zo'n 13-14 jaar mee, dus ik heb ook niet de verwachting dat het binnen een paar weken opgelost is.

Volg hiernaast ook nog cesar therapie en wellicht krijg ik nog ondersteuning in de vorm van medicatie om ook de angsten te reduceren.
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
13 January 2012 18:02
Hoi Jayz,

Mag ik vragen of je nog weet hoe het ontstaan is bij jou ? misschien enige achterliggende rede of gebeurtenissen? En wat bedoel je precies met angsten? Ben alleen benieuwd en geïnteresseerd dus als je geen behoefte hebt om dat te vertellen begrijp ik het hoor.

groeten
Re: Nu al zeer hoge gemiddeldes...goed of slecht?
14 January 2012 11:36
Ik heb geen idee hoe het ontstaan is. Ik heb sinds een jaar of 13 continue hoofdpijn, die boven me neus, tussen me ogen in zit en die na gebruik van AD medicijnen over het hele voorste gedeelte van het hoofd zit.

Daarbij werd ik soms plots erg duizelig en voelde me zeer wazig wat me angstig maakte. Sindsdien heb ik allerlei angsten die zijn toegenomen, maar voornamelijk de angst om dood te gaan en voor de dood is het ergste. 9 van de 10 keer dat ik op pad ga ben ik wel wat bang dat er wat met me gebeurt. Ik merk wel dat wanneer ik me iets beter voel de angsten ook meteen een stuk minder zijn. Dus ik weet niet goed of de angst mijn klachten veroorzaken/'>oorzaakt of de klachten mijn angst in stand houden.

Feit is dat ik er bijzonder veel last van heb en hopelijk dmv HyperVen, cesartheparie en evt psychologische begeleiding en medicatie ervan af kan komen. Soms denk ik dat het nooit meer gaat lukken, vooral omdat ik me zo wazig/vreemd voel, maar als ik de verhalen hier lees geeft het me toch hoop voor toekomst.

Meer weten over het HyperVen programma?