[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Beginneling HyperVen

Gepost door hyperb 
Beginneling HyperVen
07 February 2012 08:36
Al bijna 10 jaar heb ik last van hyperventilatie icm paniekaanvallen.
Om dit probleem te ondervangen ben ik 35 kilo afgevallen sport nu 4 keer in de week, meditatie geprobeerd, cognitieve gedragstherapie etc etc maar met vlagen komen de symptonen weer net zo keihard terug.

Vanaf de eerste keer dat ik een hyperventilatie aanval kreeg heb ik last van alsmaar meer symptonen, hieronder een samenvatting;
Druk op de borst, Pijn in de nek, Gevoel dat er een band om het hoofd, Licht gevoel in het hoofd, Duizeligheid, Dood of tintelend gevoel in de handen, Stijf of verkrampt gevoel in de handen, Koude of bleke handen, Gejaagdheid, Nervositeit, Onzeker gevoel, Angst, Onwerkelijk gevoel (alsof alles onecht is), Afwezig gevoel, Moeite met helder denken, Moeite met praten, Vaak zuchten of gapen, Gevoel teveel te ademen, Snel vermoeid.

Ondanks deze klachten laat ik mijn kop absoluut niet hangen, daardoor was ik op het internet aan het kijken voor een ademhaling training want dat is in mijn ogen de basis om weer 'controle' over de situatie te krijgen.

Toen kwam ik HyperVen tegen, vanaf gisteren de eerste trainingen gedaan met een gemiddelde van 31 sec. Maar wat ik mij afvraag is dit de enige ademhalings training, of krijg ik in de komende weken meer varianten? Want wat is anders het nut om je lidmaatschap te blijven verlengen?
Re: Beginneling HyperVen
07 February 2012 10:55
Hallo HyperB,

Het is de bedoeling om deze therapie ongeveer 4 maanden vol te houden. Daarna zou de gevoeligheid van jouw ademcentrum voor CO2 zodanig verminderd moeten zijn dat je kunt stoppen. Het is niet nodig om daarna het abonnement te verlengen. In sommige gevallen duurt het echter wat langer dan 4 maanden, dus vandaar dat je daarna per maand kan verlengen.

Als het ademcentrum eenmaal is heringesteld, houdt het deze nieuwe instelling ook vast. Dus als de oorzaken/'>oorzaak van de hyperventilatie niet meer aanwezig is, zal het dan ook niet meer terugkomen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Beginneling HyperVen
13 February 2012 22:14
Succes



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/02/2012 11:06 door Wijnand.

Meer weten over het HyperVen programma?