[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is het wel Hyperventilatie

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Is het wel Hyperventilatie
10 April 2012 08:51
geachte,

Ik ben Bjorn en sinds een hele poos al chronische hyperventilatie patient.Alles begon van in mijn kindertijd,duizeligheid,snel ademen,beklemmend gevoel op de borst alsof het vanuit de rug komt.draaingen enz.Via verschillende dokters en longspecialist kreeg ik de diagnose hyperventilatie,zeer lastig want het ademen die voor een ander zo goed gaat,is voor ons steeds een opluchting wanneer je goed diep kan ademen..ik ben in behandeling geweest bij een osteopaat die mij zeer goed heeft geholpen met het juist terug ademhalen,maar sinds een maand na ons optreden kreeg ik last van oorsuizingen.ik ben naar verschillende specialisten geweest die zeiden dat het stress was,hyperventilatie...Zou dit kunnen en dan nog opeens en na al die jaren??ik ben al patient sinds ik 14 a 15 j was ben nu 33j.Er was geen lawaaischade,daar ik op maat gemaakte oordoppen draag en de gehoortesten etc waren allemaal ok.De specialist in tinnitus te az st jan heeft deze diagnose gesteld,Stress,duidelijk hyperventilatie,maar ik twijfel daaraan.ik had dit nog nooit gehoord...
Ook doet mijn nek veel pijn en schouders.
Re: Is het wel Hyperventilatie
10 April 2012 14:59
Hallo Bjorn,

Het is niet verstandig om je naam te noemen op een publiek forum als dit. Vaak krijgen mensen daar later spijt van omdat ze via Google of andere zoekmachines op deze manier gevonden worden... Ik heb je naam daarom weggehaald ...

Dat oorzuizen kan met stress te maken hebben, of met hyperventilatie. Dat is erg moeilijk vast te stellen als een andere (fysieke) oorzaken/'>oorzaak al is uitgesloten. Veel mensen hebben er af en toe last van. Kijk of het weg gaat als je relaxt, wandelt in de natuur of fietst. Dat kan een indicatie geven of het echt stress gerelateerd is.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Is het wel Hyperventilatie
12 April 2012 09:58
Hallo

Dank u voor uw antwoord en inderdaad het was niet verstandig mijn naam erbij te plaatsen.bedankt om dit te verwijderen.
ik merk inderdaad wel op dat na een tijdje met iets anders bezig te zijn dat het weg is.Vb gisteren ging ik naar een stille ruimte na een ontspannende moment en het was weg.Wel later in de avond was het terug en steeds aan de rechterkant,het was wat luider,maar ik was dan ook wat zenuwachtig.Hoe meer ik erop lette hoe erger.Vandaag is het al wat beter.Ik moet er wel bij zeggen dat ik bij de dr geweest ben,en deze heeft met een laser mijn nek gedaan.Omdat hij denkt aan een onsteking,ook de dag ervoor ben ik bij de kine geweest en deze heeft ook vastgesteld dat de nek en schouders goed vast zitten.Zou het dan idd toch stress zijn??

Alvast bedankt

Meer weten over het HyperVen programma?