[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

branderig gevoel op borst

Gepost door Reza 
branderig gevoel op borst
13 April 2012 12:34
Hallo allemaal,

Mijn naam is Reza en ik ben nieuw hier op het forum. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om de therapie HyperVen te bestellen en te gaan volgen. Ik kamp sinds een jaar met hyperventilatie. Eerst waren de klachten nog verdraagzaam.. maar al snel begon het mijn leven te beheersen. Ik begon een constante druk op mijn borst te voelen.. steken rondom mijn hart en altijd een branderig gevoel op mijn borst. Erg vervelend en vooral ook angstaanjagend.. ( wat de klachten vaak verergerde )
Ik heb cesartherapie gevolgd en yoga.. maar beiden geen resultaat.
Ik heb een drukke periode achter de rug waarin ik me enorm druk heb gemaakt om verschillende zaken. Wat ik ook deed... hoe leuk de activiteit ook was.. ik had altijd die klachten op mijn borst.
Nu de drukke periode voorbij is.. had ik verwacht me weer snel de oude ik te voelen.. maar helaas .. het tegendeel is waar. ik kamp nog steeds met dezelfde problemen..
Ik wil het aanpakken!! ik wil er van af.. want het leven is te mooi om me zo te voelen.
Ik hoop echt dat HyperVen me kan helpen. Ik heb zojuist de eerste sessie gedaan.. en had een gemiddelde van 50 sec.
Tijdens de momenten waarop ik mijn adem moest inhouden ontstond er een branderig gevoel op mijn borststreek. Hebben jullie dat ook?
En tot slot vroeg ik me af.. bestaan de sessies steeds uit dezelfde oefeningen?? dus elke keer 10 x je adem inhouden? Of komen er ook nog andere oefeningen? Ik wil niet wantrouwend overkomen.. maar ik heb al zo veel geprobeerd en ben het vertrouwen in therapieen een beetje kwijtgeraakt. Als ik heel eerlijk ben vraag ik me af of het inhouden van je adem 20x per dag mij echt van dit probleem kan afhelpen. Maar ik ga ervoor... en het laatste wat ik wil is mensen met dit bericht ontmoedigen.. ik vind het alleen maar heel fijn om eerlijk te zijn en mijn twijfelgevoel uit te spreken winking smiley Maar ik wil er net als jullie allemaal voor gaan uiteraard! hopelijk kunnen jullie antwoord geven op mijn vraagjes en jullie ervaringen tot nu toe.. ik ben reuze benieuwd! Groetjes Reza
Re: branderig gevoel op borst
15 April 2012 14:14
Hai Reza,

Hoe herkenbaar is datgene wat je schrijft.
Is dit alles?
Gewoon 20x per dag je adem inhouden?
Precies hetzelfde had ik ook. Ik had 12 jaar gezocht om ervan af te komen. Cesartherapie, fysiotherapie, acupunctuur afijn noem maar op. Ik had alle therapie gehad die er waren inclusief te alternatieve, maar ik kwam er niet af.
Al had ik op mijn hoofd moeten staan, dan had ik het gedaan om ervan af te komen.
Ik begon met HyperVen met de gedachte baat het niet, dan schaadt het in ieder geval niet, maar ik moet ervan af.
En inderdaad...............het werkte. Ik kon het niet geloven, maar het werkte echt!!!
Dat is ook de reden waarom ik als vrijwilliger help op het forum.
Als je onze site gelezen hebt dan weet dat je ademcentrum opnieuw ingesteld wordt door je adem in te houden. Op de site wordt het helemaal precies uitgelegd.
Maarre............gewoon 20x per dag je adem inhouden klinkt simpel en is simpel, maar er wordt toch wat verlangd van je doorzettingsvermogen. Je moet het wel volhouden.....elke dag.....2x per dag....ook als je geen zin hebt. Ik kon op een gegeven moment mijn computer wel uit het raam gooien, want ik moest weer die oefeningen doen......
Snap je.........? winking smiley

Het branderige gevoel op mijn borst ken ik persoonlijk niet, maar er zijn genoeg HyperVenners die daar wel last van hebben/gehad.
Hopelijk stelt dit je wat gerust.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?