[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slaaptekort

Gepost door sayangangingdua 
slaaptekort
18 April 2012 13:25
Een paar dagen geleden al geschreven over de enorme duur van de aanvallen die ik heb.
1 reactie gekregen, waarvoor hartelijk dank.

In totaal heb ik nu 9 nachten niet geslapen door de hyperaanvallen. Ik durf niet meer te gaan slapen want ik hoef maar te gaan liggen of de ellende begint.
Ben eergisteren bij de huisarts geweest en NORMISON gekregen om te kunnen slapen, na een uur is de werking over en is het hyperfeest weer aan de gang.
Nu ook al twee dagen niet gesport want ik breng het niet meer op, ik ben helemaal kapot!!!!!(normaal sport ik 5x per week)
Belangrijk is juist nachtrust en sport als ik het goed heb?

Ik weet niet meer wat ik moet doen.
Hoofdoorzaken/'>oorzaak voor chronische hyperventilatie is bij mij heel duidelijk jarenlange stress en nog steeds.

Ik zou reacties op dit bericht heeeeeeeel erg op prijs stellen, vooral van het HyperVenteam.

Ben wanhopig.

Alvast dank voor reacties.

Thomas.
Re: slaaptekort
18 April 2012 14:10
Hai Thomas,

Wat rot voor je dat je helemaal niet slaapt.
Het is wel uit te leggen, want op het moment dat je gaat liggen ontspant het lichaam zich en daardoor krijg je deze chronische hyperventilatie-klachten.
Ik kan me voorstellen dat je helemaal kapot bent.
Normison is, dacht ik, een inslaper, maar geen doorslaper. Als ik jou was zou ik hem even googlen en als het een inslaper is, vraag dan aan je huisarts een doorslaper, zodat je niet steeds wakker wordt.

Maar je moet toch iets doen tegen de chronische hyperventilatie.
Ik heb uit forum 2 onze therapie gekopieerd, zodat je verkort kan lezen wat onze therapie inhoudt. Je kan het gewoon thuis doen achter je computer.

----------------------

Wat is HyperVen precies?


Om het programma HyperVen met succes te doorlopen is enige discipline vereist. Het is een vrije zware therapie, je bent er gemiddeld een half uur per sessie (in een later stadium zo'n 3 kwartier) mee bezig. En dat moet je ongeveer 4 maanden volhouden...! Om een cumulatief effect te krijgen, moet je minimaal twee sessies per dag doen, voor het eten en minimaal een uur of 4 van elkaar gescheiden. Je doet de oefeningen zittend achter de PC, vereist is wel een rustige omgeving.

De sessies bestaan uit 10 zgn. "trials" waarin je in elke trial een kooldioxide sparende oefening doet. Het programma legt de voortgang per sessie vast en houdt een totale voortgangsgrafiek bij, waarin je zelf kan zien of je vooruitgaat. Dat levert een positieve feedback op, die het makkelijker maakt om de therapie vol te houden. Na een aantal weken oefenen begint men meestal verbetering te merken. Soms zijn er in het begin wat aanloopproblemen, maar die verdwijnen vanzelf na een week of twee.

Zodra de voortgangsgrafiek is afgevlakt, zijn de klachten meestal sterk verminderd of al helemaal verdwenen. Ook na de therapie gaat het genezingsproces verder. Uiteindelijk verdwijnen alle klachten en zelfs de fobische- en hypochondrische klachten (angsten voor ziekten e.d.).

-----------------------------

Als je er nog meer over wilt weten, dan kun je dat vinden op onze site: www.hyperventilatie.info
En als je vragen hebt kan je die natuurlijk altijd hier stellen

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: slaaptekort
19 April 2012 14:22
Hoi Thomas...
wat balen dat je zo slecht slaapt.. ik moet zeggen dat ik ook last heb van hyperventilatie snachts. Wanneer ik in bed stap en ontspannen ( probeer ) te gaan liggen krijg ik het direct benauwd.. ik voel mijn hart in mijn keel kloppen en krijg soms steken op mijn borst. Hoewel dit beangstigend is...wil ik hier niet voor weglopen... telkens als ik me zo voel in bed... zeg ik tegen mezelf dat ik het 'gevecht' met hyperventilatie aanga. Ik probeer me te focussen op een ander lichaamsdeel.. bijvoorbeeld mijn benen..kuiten..voeten.. zijn die gespannen? Span ik alles aan? Ik ga alles in mijn lichaam na om te voelen wat ik aanspan. Door spanningen op deze manier op te zoeken in mijn lichaam en bewust te worden van het feit dat ik eigenlijk helemaal niet ontspannen lig lukt het mij om rustig te worden en de hyperaanval te overwinnen. Ik wil ervan af komen!!! en ik vind dat ook dat ik naar mijn lichaam moet luisteren... ik kan boos worden op mijn lichaam.. wat doet het mij aan?? ik voel me klote.. heb het benauwd.. het maakt me angstig... maar ik kan ook zeggen.. okee..ik heb mijn lichaam overvraagd.. ik heb geen rekening gehouden met mijn lichaam en altijd maar door blijven gaan in stresssituaties.... nu zegt mijn lichaam: STOP! en ik vind het tijd worden dat ik dat signaal ga accepteren..en er naar ga luisteren. Ik wil weer op mijn lichaam kunnen vertrouwen.. en ik ben van mening dat ik dat alleen kan bereiken als ik er alles aan ga doen om goed voor mezelf te zorgen..niet boos te worden op mijn lichaam...vertrouwen te vinden en gezond te leven.
Ik hoop dat ik je met dit antwoord ook een beetje van die 'positieve energie' meestuur smiling smiley want echt.. ik merk dat wanneer je je anders opstelt tegenover hyperventilatie..je het ook beter kan relativeren en aanpakken.
Succes in ieder geval...
Groet Reza
Re: slaaptekort
19 April 2012 14:23
Hoi Thomas,

Bij mijn eerste aanraking met chronische hyperventilatie, nu ongeveer 23 jaar geleden, had ik het zelfde probleem. Ik heb een volle week niet geslapen en blies mezelf bijna op. Ik ben na 1 pil van de huisarts overgegaan op homeopatische slaapmiddelen. Duurt even maar je slaapt er beter door. Verder kan ik je alleen maar meegegeven dat je je klachten, hoe moeilijk het ook klinkt, moet accepteren. Bij mij waren het in bed vooral hartritmestoornissen en hartkloppigen. Op een gegeven moment ben ik in het ritme van mijn hart vrolijke liedjes in mijn hoofd gaan zingen. Ten eerste had ik dan niet de mogelijkheid om aan andere zaken te denken en ik werd er postiever van. Bovendien viel ik op een gegeven moment vanzelf als een blok in slaap.
Omdat de laatste 6 jaar de chronische hyperventilatie met regelmaat de kop weer op stak ben ik nu, eindelijk HYperven aan het doen. Hopelijk kom ik er nu voorgoed van af.

Meer weten over het HyperVen programma?