[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Na 2 maanden terugval

Gepost door EVDV 
Na 2 maanden terugval
25 April 2012 11:55
Hallo
Ben nu 2 maanden bezig met het programma.Gestart aan een waarde van 25 maar na 2 weken al een gemiddelde van 60.
Eergisteren had ik mijn record gebroken (waarde 80) en voelde dat ik duidelijk in de goede richting zat. En ik geloof ook in het programma en had voor het eerst een week zonder klachten.
De dag nadien echter had ik op het werk terug de gekende klachten (geen frisse geest, vermoeidheid en angst)en het idee "oei , het is daar terug)Wat een ontgoocheling na zo'n goede score. De moed zakte terug in de schoenen en had het idee dat ik terug even ver stond dan bij het begin van het programma.
Nu las is op het internet dat bij een verhoging van koolzuur in het bloed , de hyperventilatieklachten kunnen verergeren. Klopt dit ?
Ik wil er alles aandoen om hier definitief van af te geraken !!
Re: Na 2 maanden terugval
25 April 2012 22:38
Hallo EVDV,

Het proces is er inderdaad een van vallen en opstaan. Niet de moed verliezen hoor als het even wat minder gaat. Het is bij bijna iedereen zo dat er momenten van terugval zijn. Maar die worden wel steeds korter en minder frequent. Dat je meer zou gaan HyperVentileren als de kooldioxide toeneemt is het natuurlijke mechanisme van het ademcentrum. Waar het om gaat bij chronische hyperventilatie is dat er geen buffers zijn om het op te vangen. Die buffers worden door de therapie langzaam maar zeker hersteld. Lees anders nog even onze site goed door zodat je goed begrijpt hoe het mechanisme van hyperventilatie werkt. Je vindt onze site op [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url]
Re: Na 2 maanden terugval
26 April 2012 05:57
Hoi EVDV,

Allereerst: Ik ben vandaag begonnen met HyperVen. Dit terwijl ik zelf al denk dat ik behoorlijk aan het genezen ben van chronische hyperventilatie, maar ik de laatste (wat minder erge) klachten ook weg wil hebben. Mijn eerste score ligt op 105, ben 24 jaar, mannelijk en 1,85 lang.

Antwoord op je vraag: Ik denk niet dat jouw hyperventilatieklachten verergeren doordat je een verhoogd koolzuur gehalte in het bloed hebt. Ik denk eerder dat je nog steeds last hebt van chronische hyperventilatie en je nog verder zal moeten trainen. Waarschijnlijk is jouw score van 80 nog redelijk laag. Ik ben verder geen kenner maar als ik het verschil tussen ons zie, lijkt het met niet dat je klachten zijn verergerd doordat je teveel koolzuur in je bloed hebt.

Groetjes
Re: Na 2 maanden terugval
26 April 2012 08:44
Bedankt voor jullie reacties.

Waw, 105 is wel een superbeginscore.
We geven de moed niet op en gaan door met de oefeningen.

Meer weten over het HyperVen programma?