[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Plots hoge score

Gepost door Nieveeya 
Plots hoge score
10 May 2012 00:39
Hallo iedereen,

Sinds ongeveer twee weken heb ik de therapie hernomen. Ik had de eerste dagen ongeveer een score rond 70-80 sec. Dan heb ik drie dagen niet geoefend omdat ik me slecht voelde. Ik heb opeens zeer veel last van duizeligheid die me serieus belemmert. Ook heb ik enorme last van depersonalisatie. Vanavond heb ik opnieuw de oefeningen gedaan en opeens was mijn score véél hoger met een gemiddelde van 110 seconden. Kan iemand mij toelichten hoe dit komt? En hoe komt het dat ik opeens zo'n erge duizeligheid opnieuw ervaar? Zou terug beginnen roken hiermee te maken kunnen hebben? Het is ook wel zo dat ik momenteel onder vrij grote emotionele stress sta.

Alvast bedankt!

Groetjes
Re: Plots hoge score
10 May 2012 06:20
Hoi Nieveeya,

Volgens de therapie mag je niet al te veel op scores letten. Toch moet ik zeggen dat ik er ook wel veel op let. Ik heb last van chronische hyperventilatie en ben begonnen met een gemiddelde van 105. Wat dat betreft is jouw score van 110 dus niet echt uitzonderlijk. Ik heb nu ook af en toe dat ik een hele hoge score behaal maar ook weer soms dat ik niet verder dan 80 kom. Je duizeligheid en depersonalisatie is denk ik iets waar je doorheen moet bijten. Ik heb daar zelf ook heel erg last van gehad, maar het is toch weer verdwenen. Beginnen met roken lijkt me niet echt slim om te doen. Ik weet niet of het direct invloed heeft op je scores, maar het zal zonder twijfel van invloed zijn op je ademhaling.
Is je emotionele stress iets wat nog steeds gaande is, of is het iets uit het verleden? Als het nog steeds gaande is lijkt het me dat je daar sowieso verandering in aan moet brengen. Ook al lijkt het misschien onmogelijk, je zal toch meer voor jezelf moeten kiezen. Iets wat mensen met chronische hyperventilatie veel te weinig doen.
Re: Plots hoge score
10 May 2012 21:52
Hoi hoi,

Bedankt voor je reactie en tips! Ik ben ooit begonnen met een score van amper rond 30 sec. Het is gewoon zo raar dat ik een paar dagen niet had geoefend en opeens zo'n uitschieter had. Mijn klachten zijn gewoon ook erger sinds ik opnieuw bezig ben met oefenen, maar misschien is dat juist een goed teken. Ik probeer om de scores te vergeten en me enkel te focussen op mijn ademhaling, maar dit was toch wel even schrikken. Hoe dan ook, ik probeer mijn oefeningen zo goed mogelijk te doen want ik wil echt af van deze rotklachten die me belemmeren in mijn dagelijks functioneren. De emotionele stress waar ik het over had is nog steeds gaande, maar het is iets dat op dit moment intensief wordt aangepakt door therapie en veel praten.

Groetjes!
Re: Plots hoge score
11 May 2012 10:29
Hoi Nieveeya,

Ik heb wel eens eerder gehoord dat als je soms een paar dagen niet oefend je ineens een hogere score kan hebben. Zelf heb ik dit ook wel even gehad. Als je onder emotionele stress staat kan je ook weer wat klachten ervaren wat logisch is. Ik heb zelf ook vel emotionele stress enzo gehad en ik gebruikte toen vaak rescue spray/druppels van bach. Dan werd ik van binnen weer van rustiger.
Veel sterkte en succes!!

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?