[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hallo allemaal

Gepost door smauster 
Hallo allemaal
11 May 2012 11:49
Hallo!

Ik ben gister via een link op deze site gekomen. Ik ben een man van 35 jaar, die sinds november 2011 last heeft diverse kwaaltjes. Het begon met duizelingen en vermoeidheid. De arts zei toen dat ik misschien een virus op mijn evenwichtsorgaan had en dat het vanzelf over zou moeten gaan. Ik vertelde daarbij dat ik de maanden daarvoor enorm onder stress had gezeten en vroeg of dat misschien invloed zou kunnen hebben op die duizelingen en vermoeidheid. De arts zei dat het zou kunnen. Ik bleef er last van hebben en heb meerdere malen mijn huisarts bezocht, maar die deed alsof ik aan het aanstellen was. Als laatste vroeg ik of ik misschien mijn bloeddruk kon laten opmeten, want ik vertrouwde het niet. Al die spanningen, dat kon nooit goed zijn voor mijn bloeddruk. Ze zei, ach joh, je bent nog jong dat zit wel goed. En met wat aandringen ging ze toch meten en inderdaad mijn bloeddruk was echt te hoog! Vanaf dit moment ben ik allerlei angsten gaan ontwikkelen dat er nog meer met mijn lichaam aan de hand was en het duurde niet lang voor ik dagelijks mijn lichaam aan het checken was en elke keer kon ik wel weer een kwaal ontdekken.
Ook is mijn bloed gechecked en daar bleek alleen dat mijn leverwaarde iets verhoogd was, maar echt minimaal. Voor de rest zag het er allemaal goed uit. Anderhalve maand geleden, voelde ik me na het avondeten ineens zwaar onwel worden. Heftige hartkloppingen, weer dat rare wazige/warm gevoel in mijn hoofd. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg! Toen heeft mijn oom me naar de spoedeisende hulp gebracht en daar heb ik dan een nacht op de hartbewaking gelegen. Volgens de artsen had ik een hele snelle pols, hoge bloeddruk, maar er was verder niks mis volgens het hartfilmpje. Maar wat had ik dan wel? Er werd weer stress en spanning gezegd.

Tot op de dag van vandaag heb ik last van het volgende:

-Duizelingen
-Onwerkelijk gevoel
-Hartkloppingen
-Energieloos
-Vaak warm/licht gevoel in mijn hoofd (vooral vanuit mijn nek richting mijn achterhoofd)
-Gespannen nek en schouder spieren
-Gespannen gezicht met af en toe tintelingen op mijn rechter neusvleugel
-Continue gespannen
-Gejaagd gevoel
-Tinnitus (suis in de oren)
-Moeite om me te concentreren (bijvoorbeeld met lezen)
-Soms het gevoel dat als ik een stuk gelopen heb en dan stil sta dat de omgeving nog een beetje "doorloopt"

De suis in de oren is sinds een aantal weken erbij gekomen. Ook heb ik rond dezelfde tijd ineens last gekregen van netelroos. Volgens een vervangende arts is het allemaal stress en spanning gerelateerd. Fijn om te horen, maar hoe kom ik er vanaf??? Ik word er echt gek van!! En vooral wat is het? Zou dit chronische hyperventilatie kunnen zijn?

Ik ben vanochtend voor de eerste keer begonnen met HyperVen. Ik hoop dat ik hierbij baat ga hebben smiling smiley

Sorry voor het lange verhaal, maar ik moest het even kwijt smiling smiley

Groetjes!

S.
Jol
Re: Hallo allemaal
11 May 2012 13:10
Hallo Smauster,

De symptonen die je opnoemt zijn zo herkenbaar alleen krijg ik het elke keer met zo'n zenuwachtig warm gevoel in de buik.
Ik heb daar ook mee te maken elke dag weer en je weet wat het is en je trapt er toch elke keer weer in.
Zelf voel ik me ook gejaagd en erg onrustig en tja dan is het makkelijk om te zeggen rustiger gaan ademhalen, maar makkelijker gezegd dan gedaan.
Veel sterkte hiermee en toch een fijne dag toegewenst.

Groetjes Jol
Re: Hallo allemaal
11 May 2012 14:59
Hallo Jol,

Hartelijk dank voor het reageren. Inderdaad elke dag ermee opstaan en ermee naar bed gaan is echt een hel gewoon. Ik ben momenteel naast een psycholoog met een osteopaat en acupuncturist bezig. Ik heb afgelopen week zowel osteopathie en acupunctuur voor het eerst mee mogen maken. Hopelijk gaat dit ook bijdragen aan het beter voelen. Jij ook heel erg veel sterkte toegewenst en hopelijk worden de dagen voor ons allen snel beter!

Groetjes,

Smauster
Jol
Re: Hallo allemaal
11 May 2012 15:24
Graag gedaan hoor.
Van het lezen op dit forum word ik ook wel rustiger van en vind het ook fijn om reacties en tips te krijgen.
Zelf loop ik momenteel bij ademhalingstherapie en maatschappelijk werker alle hulp proberen te krijgen om hier doorheen te komen.
Hoop dat wij binnenkort ook anderen kunnen steunen en zeggen dat het met ons weer een stuk beter gaat.

Wens je een chronische hyperventilatie vrije weekend toe
Re: Hallo allemaal
15 May 2012 08:26
Hoi,

Ik ben een, helaas, ervaren chronische hyperventilatieer, die uiteindelijk hoop dat ik met HyperVen de cirkel kan doorbreken. Mijn tip aan jullie is om niet te veel te surfen op het internet naar allerlei mogelijkheden die jullie kwalen kunnen veroorzaken. Leg je neer bij het feit dat je chronische hyperventilatie hebt en concentreer je op het genezingsproces. Teveel informatie maakt je alleen maar onzekerder. Ik ben nu iets meer dan een maand bezig met HyperVen en merk dat er soms een vooruitgang in zit maar dat de terugval nu nog virj snel kan plaatsvinden. Ik aanvaar dat echter als positief, immers er gebeurd wat in mijn hersenen wat voorheen niet gebeurde. Mijn chronische hyperventilatie begon ongeveer 23 jaar geleden en heeft zich nadien lang stil onder het oppervlak gehouden. Door allerlei gebeurtenissen in de afgelopen 6 jaar jaar heeft het zich echter weer geopenbaard maar ik hoop en verwacht dat het met HyperVen uiteindelijk zal verdwijnen. Verder kan ik Yoga aanbevelen om innerlijk tot rust te komen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.
Sterkte met het oplossen van jullie chronische hyperventilatie.

Meer weten over het HyperVen programma?