[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Moeilijker adem vasthouden na 2 weken..

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Moeilijker adem vasthouden na 2 weken..
13 May 2012 09:39
Hoi,

Ik ben nu ruim 2 weken bezig met HyperVen en de afgelopen dagen merk ik, dat het lastiger is om mijn adem in te houden. Er wordt wel aangegeven, dat je niet zo veel op de scores mag letten, maar ja, dat doe je toch, aangezien de secondes goed in beeld zijn. Ik heb ook de afgelopen dagen meer last van klachten, waar ik al een tijdje geen last meer van had, zoals tintelingen in linkerarm, kort lontje, trekjes in mijn gezicht, hartkloppingen... Misschien dat het daarom lastiger is om mijn adem in te houden. Heeft iemand ook deze ervaring en vooral, dat het daarna weer beter werd?

Gr. Bianca
Re: Moeilijker adem vasthouden na 2 weken..
13 May 2012 15:32
Hai Bianca,

Dat je meer klachten ervaart en dat je moeilijker je adem in kan houden komt omdat het ademcentrum in je hersenen zich aan het resetten is. Daardoor heb je deze klachten.
Het is positief, want het betekent dat het oefenen zijn vruchten afwerpt.
Ook ik heb hetzelfde gehad.
Het is wel een beetje balen, want je gaat vooruit en dan heb je het gevoel dat je ineens achteruit gaat, maar dat is absoluut niet het geval.
Gewoon rustig aan blijven oefenen en je zal zien dat je ineens een sprongetje vooruit maakt en dat de klachten weer minder worden.
Als je nog vragen hebt stel ze maar gerust hoor. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?