[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

trillende handen en beenspieren

Gepost door suzan 
trillende handen en beenspieren
20 May 2012 20:22
Misschien kan iemand mij vertellen of de volgende klachten mogelijk chronische hyperventilatie zijn Sinds 4 weken heb ik last van trillende handen en trillen soms bovenbeenspieren Vandaag was het zelfs zo erg dat hele rug en benen trilden toen ik benen aanspande Ik maak me zorgen en kan me bijna niet voorstellen dat dit mmet een verkeerde ademhaling te maken heeft Ook omdat ik het al 4 weken heb en klachten alleeen maar erger zijn als ik me inspan
Re: trillende handen en beenspieren
21 May 2012 11:42
Hallo Suzan,

Die trillende spieren kunnen door chronische hyperventilatie komen, maar het kan natuurlijk ook altijd wat anders zijn. Dus even langs de huisarts gaan is sowieso verstandig. Bij chronische hyperventilatie gaan de spieren de te lage zuurgraad van het organisme compenseren door melkzuur af te zetten. Dat kan leiden tot spierpijnen, trillende spieren en krampen. Dus dat zou heel goed de oorzaken/'>oorzaak kunnen zijn. Maar zoals gezegd even laten controleren bij de arts. Het kan overigens ook stress gerelateerd zijn. Gebruik je ook AD medicijnen? Soms komt er veel stress los bij het gebruik van AD medicijnen en dat kan een vergelijkbaar effect hebben. Ten slotte is er ook nog de lage bloedsuikerspiegel die dit soort effecten teweeg kan brengen. Vandaar mij advies om ook je arts te raadplegen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?