[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

heb ik wel chv???

Gepost door belleke 
heb ik wel chv???
18 June 2012 12:05
he,
eindelijk de stap gezet om verder te kijken dan mijn neus lang is.
Ik ben zelfstandig kapster en sinds ik zelfstandig be (sedert 8 jaar) heb ik het ene na het andere.
Ben altijd al een nerveus type geweest en spreek veel te snel zeggen ze...had wel last van af en toe DE zenuwen maar daar bleef het bij. Toen ik uiteindelijk mijn eigen zaak had (was net 21) kreeg ik iets heel benauwd! toen ik bij een klant aan huis was, voelde ik mij hoofd heel raar worden,tintelen en er raasde precies een trein door mijn hoofd. het geluid rondom mij ging weg en zakte door men benen. ben niet buiten bewustzijn geweest en moet niet lang geduurd hebben dat mijn klant het niet eens door had. toen ik gehurkt zat, kwam het geluid terug en kon ik weer recht. had serieus de bibber maar moest erdoor. Toen begon het allemaal. was hierna enorm ijlhoofdig brrr eng! meteen naar neuroloog en eg en scan. op eg zagen ze wel wat pieken maar scan was ok. lichte vorm van epilepsie jonge dame...ok dan.medicijnen nemen.Heb 6 jaar tegretol genomen.liep de mooie 6 jaar ijl! kreeg nog heel af en toe een heel voos gevoel in hoofd maar trok altijd weg. hierdoor werd ik echt angstig! had ook al last van spastische darmen. dus eigenlijk meed ik alles waar ik ver van huis was, drukte enzo... nu 2 jaar geleden zijn we getrouwd en wilde ik een kindje. had de tegretol afgebouwd. merkte eigenlijk geen verschil in het nemen of niet nemen. nu vorig jaar is ons dochtertje geboren. had megaslechte bevalling en was heeel gevoelig nadien. toen kwamen de hartkloppingen erbij. negeerde het totaal...zal wel van de bevalling geweest zijn. maar bleef duren.dus naar cardioloog. alles tiptop. maar waarom voel ik me zo niet??? ben nerveus en heb echt aanvallen van zenuwen.kan dan echt met mezelf geen weg meer. het ijl lopen blijft bijna dagelijks! in de auto heb ik het vb vele minder omdat alles in beweging is. komt erop neer dat als ik echt intens met iets bezig ben, dat wel wat op de achtergrond verdwijnt.tintelingen heb ik niet echt. druk op men borstkast wel en mijn keel die nauwer lijkt ook. soms gaat het ijl zijn over in een lichte draaiing. lijk echt soms wazig te zien en heb al gedacht men ogen na te laten kijken.
de dokter lijkt me niet te helpen. was de cardiloog die echt met chronische hyperventilatie afkwam. mijn longen zijn wel getest en waarden waren iets omhoog toen. Ben ik nu gek aant worden? zie het zo niet zitten mijn hele leven door te gaan. heb wel mijn betere dagen maar de leukste momenten worden steeds verprutst door angsten en ijlheid. Kan nog veeeel meer vertellen maar denk dat ik belangrijkste gezegd heb. Oh ga woensdag voor de 1ste keer naar psycholoog. benieuwd wat dat gaat geven. Bedankt om mijn verhaal te lezen!

grts belleke
Re: heb ik wel chv???
19 June 2012 13:57
korte reactie,ja
ik heb namelijk hetzelfde,de oefeningen zullen zeker effect bij je hebben na verloop van enkele maanden
Re: heb ik wel chv???
19 June 2012 14:54
hartelijk dank voor uw bericht. moet morgen voor 1ste maal naar psycholoog en begon natuurlijk plots weer te denken of het niet allemaal tussen mijn 2 oren zit. heb er gisteren met mijn man over gesproken om ook dat HyperVen te doen. alles wat dat dronken gevoel weg neemt is voor mij goed. Sta elke dag op met de angst...wat zal het vandaag weer worden. sad smiley
vandaag lijkt heel goede dag eigenlijk. ben dan ook druk in men huis bezig...maar moet eigenlijk naar de bank en zie niet goed zitten alleen met men dochtertje.
Ik klaag nu al 8 jaar aan een stuk en begin nu pas te begrijpen dat ik er zelf iets moet aan doen...dokters kosten alleen maar geld maar echt hulp geven ze niet. Hoop zo voor men meisje en mijn man dat ik weer de optimistische losbol kan worden (deels) en dat ik aan een 2de kindje kan denken.

bedankt!!!
Re: heb ik wel chv???
20 June 2012 00:43
[www.youtube.com]

helpt echt,heel simpel maar doeltreffend

Meer weten over het HyperVen programma?