[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

angsten

Gepost door Corina 
angsten
23 June 2012 16:00
Hallo,

Kan iemand mij misschien vertellen waar nu toch elke keer die angsten vandaan komen, de ene dag voel ik me prima, en de andere dag ben ik niks waard.
Soms ben ik heel blij en wil ik overal heen en soms heb ik er geen zin in omdat ik me al niet echt lekker voel, en dan durf ik een soort niet meer. En loop ik te piekeren over wat er allemaal wel en niet kan gebeuren. En dan zeg ik ook gerust nee ik kom niet of ga niet, dat komt allemaal maar omdat ik dan allemaal al verzonnen heb dat ik daar mischien kan omvallen ( nooit gebeurt).
Dat vraag ik mij ook af waar dat omvallen vandaan komt?
Ik had ook nog ergens op forum gelezen, dat je als je erge chronische hyperventilatie heb er epilepsie aanvallen kunnen voorkomen.
Waarom doe ik dit toch steeds? Soms word ik er gek van.
Re: angsten
23 June 2012 22:54
en ook hier volg ik je. ga nu naar psycholoog om die angsten te scheiden van het ijl en voos lopen. ben enorm bang om te vallen...de controle verliezen dus. denk dat dit ook uw probleem is. moet van therapeute zo veel mogelijk ondernemen en als ik heel ijl loop tegen mezelf zeggen...ja dit mag,dit is niet erg,er is nog nooit iets gebeurd dan...is niet simpel en lukt me ook moeilijk. de ene dag doe ik echt waar ik zin in heb, de andere dag deins ik achteruit. is met vallen en opstaan

xxxx
Re: angsten
24 June 2012 08:30
Hallo Corina,

De angsten komen meestal later en zijn het gevolg dat het vertrouwen in het eigen lichaam weg is. Dat is ook logisch want je ervaart al die klachten en de arts kan je meestal niet helpen. Daardoor ontstaat er een soort wantrouwen tegen het eigen lichaam. Het lichte gevoel in het hoofd komt omdat de bloedvaten vernauwd zijn en de hersenen iets te weinig bloed krijgen toegevoerd. Het is niet gevaarlijk, maar wel erg onaangenaam. Overigens kan je geen epilepsie krijgen van chronische hyperventilatie, dus ik weet niet waar je dat gelezen hebt, maar het is onzin. De therapie met HyperVen pakt al deze problemen bij de bron aan, door het ademcentrum minder gevoelig te maken voor CO2 stijgingen in het bloed…

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: angsten
24 June 2012 23:56
hoi belleke,
ik heb een tijd bij psycholoog gelopen en weet wel hoe en wat ik moet doen als ik die angsten krijg. soms is het zo moeilijk om het allemaal om te draaien, ik moet zegge dat het al stukke beter gaat dan voorheen. En mocht ik weg blijven bij haar.
Loop op het moment bij mensendiek, het ging vorig jaar rond deze tijd prima met me, leek alsof ik er bijna weer vanaf was. in november ineens een enorme terugval gehad tot op heden ben ik elke keer maar aan het kwakkelen.
wat bij mij elke keer terug komt is dat omvallen en snap niet waarom dat elke keer terug komt. Maar zo te lezen heb jij daar ook last van.
Las ook dat je voos in je hoofd ben hoe moet ik dan zien??
Dat ijle heb ik ook maar meer alleen als ik een eind gewandeld heb buiten en het is echt koud, en dan weer naar binnen.

Ik heb bij de pyscholoog ook geleerd dat ik alles moet lbijven doen , en dat doe ik oook.. ben al 2 x naar me vriendin geredenin mijn eentje das dik een uur rijden. Dat soort dingen zie ik dan tegenop. Maar doe het allemaal wel. En dag later ben ik gesloopt. Maar ben wel trots want heb het wel gedaan.
Bedankt voor je berichtje trouwens, doet je vaak goed!!!
xx
Re: angsten
27 June 2012 17:12
Hallo allemaal!
Ik heet Maya en ben 27 jaar. Sinds december zijn voor het eerst angstaanvallen in combi met hyperventilatie bij mij opgetreden. De eerste angstaanvallen waren het meest heftig, ik kreeg last van flauwtes, duizeligheid en mega koppijn! Hierdoor zijn de symptonen erger geworden en kwamen er ook andere fysieke klachten bij kijken. In eerste instantie dacht ik meer aan een ernstige ziekte. Ik ben ook een aantal keren bij het ehbo beland omdat ik wantrouwig werd over mijn lichaam. De meest gekke aandoeningen heb ik mezelf ingepraat en ben ook mijn symptonen gaan googlen. Maar daardoor heb ik de angst alleen maar vergroot. Na een bezoek bij een neuroloog bleek dus uit onderzoek, noch met mijn hart als hoofd iets aan de hand te zijn maar duidelijk lijd aan angststoornissen. Nu heb ik een doorverwijzing gekregen naar een psycholoog om de technieken aan leren hoe ik hiermee kan omgaan. Bij mijn huisarts heb ik aangekaart of ik in combi met therapie medicijnen zou kunnen krijgen aangezien mijn wanhoop hier snel van af te komen. Maar die is er geen voorstander van. Gelukkig heb ik door middel van anderen die hier ook wat vanaf weten wat ademhalingstechnieken meegekregen om toe te passen tijden de aanval. Ik ben namelijk nog in afwachting dat ik terecht kan bij de psycholoog. En bovendien ben ik bijna 4 maanden in verwachting waar ik echt dolblij mee ben. Maar juist naast daarom maak ik mij meer zorgen of ik deze zwangerschap goed zal doorstaan.
Ook door mijn angststoornis is een deel van mijn persoonlijk weggeraakt, alsof ik soms niet meer ben wie ik werkelijk wil zijn. Onzekerheid is een goed voorbeeld om op te noemen. Ben namelijk erg onzeker, vooral over mijn partner en onze relatie. Ik maak erg veel fouten hierin, ik denk, zeg en zie dingen die er niet zijn. De volgende dag besef ik wat ik heb veroorzaken/'>oorzaakt in mijn relatie en vind ik het echt heel erg. Na het lezen van forums op deze site besloot ik mij aan te melden om mijn verhaal met jullie te delen. Ik hoop voor een ieder die hieraan lijdt of een vorm daarvan ervanaf komt, want dit is ontzettend vervelend. Althans ik ga hier kapot aan en de rest in mijn directe omgeving ook.
Groet,
Maya
Re: angsten
12 July 2012 22:06
he,
ben nu ook al 1x bij therapeute geweest en moet woensdag weer. zij wil de onderliggende probleme voor mezelf zoeken maar wist meteen na 5min dat de angst en ijl lopen mijn grootste probleem is. zij wil ervoor zorgen dat ik het ijl lopen aanvaard en de angst ervoor ervan kan scheide...wordt geen makkie! want ijl lopen lokt meteen angst uit..angst om de controle te verlieze...mijn grootste angst blijkbaar en dat zorgt ervoor dat het ijl lopen mijn leven beheerst. hoop echt dat ik en ook jij hieruit komen want elke dag wakker worde en schrik hebben om op te staan (voor dat ijl gevoel te hebben) pfffff...gelukkig heb ik ook mijn hele goede dagen en als ik aant werk ben, ben ik zo druk bezig dat ik het niet eens opmerk.
hoop dat je ook hulp krijgt en de angsten naast u kunt leggen.

grts anna

Meer weten over het HyperVen programma?