[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Een vraag over yoga als het goed gaat met de chv

Gepost door Lenah 
Een vraag over yoga als het goed gaat met de chv
03 July 2012 11:25
Hallo Ellen of Rob,

Lang geleden dat ik wat ik op het forum heb gezet.

Ik heb een vraagje..

Zo'n 2/3 maanden in het jaar doe ik HyperVen nog. Dat is het weer even nodig. Nu zou ik graag op yoga willen maar ik weet me nog te herinneren dat yoga niet goed is voor iemand met chronische hyperventilatie. Geldt dat ook als het over algemeen goed gaat met de chronische hyperventilatie? En wat maakt dat yoga niet goed is voor iemand met chronische hyperventilatie? Zou het mij slecht doen als ik yoga ga beoefenen?

Alvast bedankt,

Lenah
Re: Een vraag over yoga als het goed gaat met de chv
03 July 2012 16:40
Hallo Lenah,

Er staat nergens op onze site dat yoga niet goed is voor mensen met chronische hyperventilatie, in tegendeel. Yoga is een prima manier om de stress levels te verminderen. Er zijn alleen bepaalde yoga oefeningen waarbij heel snel in- en uitgeademd wordt. Die oefeningen moet je zeker niet doen als je last hebt van chronische hyperventilatie… Maar verder is yoga een aanrader en absoluut ook voor mensen die last hebben van chronische hyperventilatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Een vraag over yoga als het goed gaat met de chv
03 July 2012 20:40
Hallo Rob,

Ah, dat is fijn nieuws smiling smiley
Dan had ik dat vast gelezen, over snel in- en uitademen.

Bedankt!

Keep up the good work.

Groet,

Lenah

Meer weten over het HyperVen programma?