[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

de dokter zegt CHV stress?! someone?

Gepost door loisje1 
de dokter zegt CHV stress?! someone?
10 July 2012 19:26
Hallo,
ik heb moeilijke jaren achter de rug.. net een hersenschudding achter de rug, mn hartziektefobie overwonnen in klinieken..
Maar ik heb elke dag last van vreemde klachten. als ik benauwd ben moet ik vaak boeren zodat er weer genoeg lucht bij kan lijkt het wel.. de afgelopen maanden heb ik me heel depri gevoelt. met als gevolg dat ik weer ff niks durfde, slappe armen, heel snel vermoeid..
ik word al vermoeid by ff stofzuigen of afwassen. mn angst word hierdoor versterkt. mn dokter zegt dat het chronische hyperventilatie en stress is.. ik kan me er moeilijk bij neerleggen en ik vraag me af of ik dat ooit zal doen?

xxxxx
lois
Re: de dokter zegt CHV stress?! someone?
11 July 2012 19:41
Hai Lois,

Ik volg je vragen op het forum en de dokter zal in deze gelijk hebben dat het stress is.
Stress veroorzaken/'>oorzaakt hyperventilatie, waardoor je allerlei klachten ervaart.
Als je er gevoelig voor bent ontwikkel je daardoor een fobie. Zoals bijvoorbeeld een straatvrees of ziektefobie.
Bij jou is dit het geval.
Bij ons kan je terecht op de hyperventilatie aan te pakken, waardoor je angst ook verminderd, maar als ik je zo lees heb je daarnaast ook echt psychologische hulp nodig en die kunnen wij jou niet bieden.
De vermoeidheid die jij beschrijft kan heel goed horen bij chronische hyperventilatie.
Dus nogmaals, je kan bij ons terecht om te oefenen om van de hyperventilatie af te komen.
Kijk maar eens op onze site www.hyperventilatie.info en lees eens op je gemak waar het door komt en welke klachten je hiervan krijgt. (Volgens mij heb ik je dit al een keer voorgesteld winking smiley )
Maar jouw angsten zijn zo overheersend dat ik je er nogmaals op wijs dat je daarvoor naar een erkend psycholoog kunt gaan.

Lieve Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?