[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slaapstoornis

Gepost door annieW 
slaapstoornis
22 July 2012 10:08
Twee verschijnselen "verzuren" mijn leven. Vermoeidheid en slaperigheid. Ik heb weinig problemen met inslapen maar kennelijk is de kwaliteit van mijn slaap onvoldoende, want ik voel me nooit lekker uitgeslapen en val overdag in slaap. Tenminste als ik niet voortdurend actief bezig blijf. Tijdens mijn zoektocht naar de oorzaken/'>oorzaak van mijn klachten is een onderzoek gedaan naar apneu. Was het niet, wel werd vastgesteld dat ik een laag zuurstofgehalte had. Hoe zijn deze verschijnselen in verband te brengen met chronische hyperventilatie? Moet ik me verzetten tegen de slaap of er maar aan toegeven? Graag (ook) een reactie van HyperVen.
Re: slaapstoornis
23 July 2012 11:35
annieW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Twee verschijnselen "verzuren" mijn leven.
> Vermoeidheid en slaperigheid. Ik heb weinig
> problemen met inslapen maar kennelijk is de
> kwaliteit van mijn slaap onvoldoende, want ik voel
> me nooit lekker uitgeslapen en val overdag in
> slaap. Tenminste als ik niet voortdurend actief
> bezig blijf. Tijdens mijn zoektocht naar de
> oorzaken/'>oorzaak van mijn klachten is een onderzoek gedaan
> naar apneu. Was het niet, wel werd vastgesteld dat
> ik een laag zuurstofgehalte had. Hoe zijn deze
> verschijnselen in verband te brengen met chronische hyperventilatie? Moet
> ik me verzetten tegen de slaap of er maar aan
> toegeven? Graag (ook) een reactie van HyperVen
> HyperVen.


Hoi Annie,
Ik herken mezelf hierin. Ik heb daar ook ontzettend veel last van, elke dag opnieuw. Je voelt je opgebruikt en ziek. Doordat we steeds HyperVentileren verbruikt ons licham zoveel energie dat we gewoon moe zijn. Doordat we ook tijdens onze slaap HyperVentileren staan we ook met een moe gevoel op. In onze slaap worden ook allerlei dingen verwerkt en ik sta hierdoor ook elke morgend zeer verward en onwerkelijk op en moe. Extreem moe. Dus ik ben ook wel benieuwd wat HyperVen hier op antwoord..
Het is ontzettend moeilijk om hier elke dag mee om te gaan. Kan je hierdoor ook je dagdagelijkse activiteiten niet voltooien?

Groeten,
Kelly.
Re: slaapstoornis
23 July 2012 13:06
Dag Kelly,
Bedankt voor je reactie. Door de slaperighei is autorijden een probleem. Soms val ik ook in slaap als we ergens op bezoek zijn, genant! Van menige film heb ik de plot gemist door in slaap te sukkelen. Ik probeer zoveel mogelijk actief te zijn, dan valt de slaperigheid mee, helaas word ik dan wel weer gauwer moe. Ben begonnen met HyperVen, hoop natuurlijk dat het mij zal helpen.
Groet,
Annie
Re: slaapstoornis
23 July 2012 15:06
Hallo AnnieW,

Vermoeidheid en chronische hyperventilatie gaan inderdaad hand in hand. Gedeeltelijk omdat de onderliggende stress vaak een oorzaken/'>oorzaak is, en het verwerken (en ophouden) van die stress kost kracht. Daarnaast is er door chronische hyperventilatie een te lage zuurgraad waardoor rode bloedlichaampjes hun zuurstof minder goed kunnen afgeven aan de weefsels. Hierdoor treedt meestal een extreme vermoeidheid (en sneller moe worden) op. HyperVen stabiliseert het milieu naar de normale zuurgraad waarden en daardoor nemen dit soort effecten af. De slaperigheid kan te maken hebben met de stress / het minder goed en effectief slapen, maar kan ook door medicijngebruik komen. Dat kan ik zo niet beoordelen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?