[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

middenrif prikkelt tot diep ademen

Gepost door Sencer 
middenrif prikkelt tot diep ademen
06 August 2012 00:35
beste,

ik ben nu inmiddelsal 2weken bezig met HyperVen en ik ervaar rare klachten!
het begon ergens in het begin van de 2de week,mijn middenrif prikkelt mij continu om diep te ademen,ik word duizelig,en ik heb enorm last van branderige jeuk!
wat te doen tegen de prikkels van de middenrif?en is dit normaal of doe ik het ergens toch verkeerd?

gr sencer
Re: middenrif prikkelt tot diep ademen
06 August 2012 07:58
Hallo Sencer,

Lees eerst deze thread even door: [url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?17,39805]forceren[/url]. De prikkel om in te ademen komt omdat het ademcentrum getriggerd wordt door de verhoogde zuurgraad. Zodar deze prikkel komt, kan je het beste beginnen met rustig uitademen. Als je het nog even langer kan volhouden mag dat ook, zolang het maar geen forceren wordt... De jeuk en het duizelige gevoel komen mogelijk ook van forceren. Kijk eens of het weg gaat als je wat minder geforceerd oefent.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: middenrif prikkelt tot diep ademen
06 August 2012 22:31
Bedankt voor je snelle reactie rob!maar is het een goeie teken dat de zuurgraad hoger word?
Re: middenrif prikkelt tot diep ademen
07 August 2012 11:49
Hallo Sencer,

Ik begrijp niet precies wat je bedoeld. De bedoeling van deze therapie is om het ademcentrum te laten wennen aan een hogere zuurgraad. Dat doe je door tijdens de oefeningen het ademcenturm telkens een tijdje aan een verhoogde zuurgraad bloot te stellen. Hierdoor gaat het ademcentrum geleidelijk aan steeds hogere CO2 waardes accepteren. Als je voelt dat het middenrif gaat trekken tijdens het inhouden van de adem, betekent dat dus dat het ademcentrum de indeming wil triggeren terwijl je nog niet eens uitgeademd hebt. Dus ben je de grens aan het verleggen. Om niet te forceren is dit dus het moment om te gaan uitademen. Niet nog langer gaan zitten volhouden want dan forceer je de boel en daardoor kan je allerlei andere klachten gaan ontwikkelen. Het is de bedoeling om het ademcentrum geleidelijk van instelling te veranderen...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: middenrif prikkelt tot diep ademen
07 August 2012 19:11
Rob ik heb het niet tijdens de trials!ik heb het heel de dag door,en wanneer ik diep ademt voelt het echt lekkker aan smiling smiley.het lijkt er wel na dat ik lucht te kort komt.trouwens dit is wel begonnen na het 2de week van de trials!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/08/2012 19:23 door Sencer.

Meer weten over het HyperVen programma?