[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Werken en hyperventilatie?

Gepost door doriezzz 
Werken en hyperventilatie?
31 August 2012 10:43
Hallo allemaal,

Zoals de meeste mensen heb ik een fulltime baan. Nu ben ik heel benieuwd hoe jullie mede chronische hyperventilatie'ers het volhouden om te werken met alle klachten die erbij horen?

Ikzelf vind het heel lastig want klanten helpen en dergelijke is erg lastig als je pijn in je hartstreek heb en de hele dag het gevoel heb of je op een boot zit! Ondertussen moet ik dus regelmatig eerder naar huis gaan of zit ik hele dagen thuis omdat ik gewoon niet functioneer of doodsbang ben dat ik omval. Dit geeft mij een gigantisch schuldgevoel tegenover mijn collega's en werkgever.

Het scheelt wel een beetje dat het grootste gedeelte van de stress die de hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt door mijn baan komt, dus mijn baas kan er zelf ook wel aan meehelpen denk ik. Maar nu een andere baan zoeken lijkt mij geen optie als ik tig dagen per maand ziek ben? Daarbij heb ik nu een vast contract en die krijg je bij een andere baan ook niet van de ene op de andere dag.

Ik heb al een heel ARBO traject doorlopen en die zeggen eigenlijk simpelweg dat je je niet zo druk moet maken en vaker nee moet zeggen. Wat er in resulteert dat mijn werkgever geirriteerd raakt en een week later gewoon dezelfde berg werk erbij dondert. Maargoed, ik heb geen gebroken been, met chronische hyperventilatie mag je niet in het gips, dus hij kan niet zien wat er met me aan de hand is en snapt er dus ook niks van.

Zijn er nog andere mensen die hier ervaring mee hebben? Ik ben heel benieuwd, af en toe vraag ik me af of ik gewoon zo'n zwakkeling ben dat ik niet gewoon doorwerk sad smiley

Groetjes en bij voorbaat dank voor elke reactie

Doris
Re: Werken en hyperventilatie?
01 September 2012 23:07
Dag Doris,

Zelf ben ik afgelopen voorjaar in de ziektewet geraakt, aangezien ik dezelfde klachten had als jij en daarbij ook vreselijke paniekaanvallen had. Ondanks dat ik maar 10 minuten in de auto zit om op mijn werk te komen kostte mij dat vreselijk veel moeite. In juni ben ik gestart met HyperVen en nemen de klachten stapsgewijs iets af maar ik ben er nog lang niet. Nu werk ik 3 dagen per week, 5 uurtjes op een dag en zelfs dat hou ik niet altijd even goed vol. Gelukkig krijg ik van mijn baas en collega's wel alle ruimte maar daarbij kies ik bovenal echt voor mezelf, het is ook niet dat ik niet wil maar simpelweg omdat ik het niet kan. Misschien is het inderdaad niet handig om een andere baan te zoeken als je je zoals nu voelt, maar speel open kaart t.a.v. je werk en kies voor jezelf en herstel. Je gezondheid is echt vele malen belangrijker!
Heel veel succes en ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes, Lyda
Re: Werken en hyperventilatie?
02 September 2012 12:04
Bedankt voor de reactie!
Fijn om te horen dat er nog meer mensen zijn met deze problemen.

Jij ook sterkte gewenst.

Doris
Re: Werken en hyperventilatie?
10 September 2012 15:25
Heej Doriez,

Werken en hyperventilatie kan zo'n strijd zijn. Je wilt zo graag, dat lees ik vanuit je post. Je wilt niet thuis zitten, je wilt zo graag er iets van maken.
Ik ken het, ik moet naar stage en naar school. 4 dagen stage en 1 dag school. Het zijn verschrikkelijk lange dagen tot 17.00.

Ik trek het ook niet, op dit moment zit ik op stage, en ik zit op dit forum (erg hé???) omdat ik gewoon me ellendig voel...

Dus je bent zeker niet de enige....

Maar he, wat mijn tip is.. Vertel het alsjeblieft aan je werkgever. Hoe raar je je ook voelt, het is toch normaal. Laat hem folders zien over hyperventilatie of een website. Leg hem uit wat het inhoud. Vertel hoe raar het voelt en hoe hard je werkt om ervan af te komen.

Jij bent normaal.... Net als je andere collega's.

Jij moet alleen harder vechten, misschien vecht je daarom juist harder, waardoor je juist respect zult krijgen...

Je kunt het.

Ga lekker wandelen voordat je naar het werk gaat, en in de pauzes en na de tijd.. of ga lekker douchen voor je naar het werk gaat, ga mediteren doe yoga oefeningen... vertel jezelf voordat je naar het werk gaat iets positiefs... over JEZELF. forceer jezelf dit... Hoe moeilijk het ook is..

Veel succes...

(ps, je mag me altijd privebericht sturen als het echt niet gaat.)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/09/2012 15:27 door Saskia.
Re: Werken en hyperventilatie?
10 September 2012 18:53
Hoi Saskia,

Bedankt voor je reactie! Het is zo fijn te horen dat meer mensen dit probleem hebben en hoe ze dit aanpakken. Niet dat ik iemand ons lot gun natuurlijk.

Als ik weer eens eerder vertrek of een dag niet op mijn werk kan komen, wordt mijn werkgever niet kwaad ofzo maar je ziet dat hij geirriteerd raakt. Hij betaald dan ook iemand die op halve kracht (als ik een goede dag heb) werkt voor haar centen. Hij begrijpt er inderdaad niks van. Maar hoeveel folders en sites ik hem ook laat zien, het schijnt niet uit te maken. Laatst heb ik een week thuis gezeten omdat ik het echt niet meer trok. En dan moet je daarna van je collega's horen dat hij het aanstellerij vindt en dergelijke. Niet echt leuk natuurlijk.
Ik heb ook al een tijd in de ziektewet gezeten vanwege overspannenheid (wat tuurlijk samenhangt met de chronische hyperventilatie). Hierdoor heb ik helemaal het idee dat ik nu maar eens moet doorzetten en me niet 'aanstellen'.

Ben jij wel gezegend met een werkgever die snapt wat er aan de hand is? En heb je ook wel eens dat je voor het einde van de school / werkdag moet afhaken omdat het echt niet meer gaat? Ik ben superbenieuwd hoe andere mensen dit oplossen namelijk! Ik vind het vreselijk en ben meestal nog beroerder als ik thuiskom omdat er dan ook nog eens schuldgevoel bij komt.

Ik heb mijn hoop gevestigd op HyperVen momenteel, ben zo benieuwd of het werkt. Voorlopig worden de klachten alleen maar meer, ik begrijp dat dit vaker gebeurd gelukkig.

In ieder geval hartstikke bedankt voor het geruststellende bericht en sterkte!

Doris

Meer weten over het HyperVen programma?