[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Opnieuw chv en paniekaanvallen

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Opnieuw chv en paniekaanvallen
01 September 2012 13:28
Hallo,
Ik ben nieuw hier op dit forum. Ik ben 48 jaar en heb al vanaf 1985 hyperventilatie. Wat later escaleerde tot paniekaanvallen. Ik heb heel wat therapieën gevolgd en niets hielp. Totdat ik seroxat (1x20mg per dag) kreeg voorgeschreven. Na de vervelende eerste 2 weken ben ik ontzettend opgeknapt. Nu, zoveel jaren verder heb ik heel voorzichtig afgebouwd, heb er een jaar over gedaan en zat nu op 10 mg om de dag. Maar de klachten komen weer in volle hevigheid terug! Vreselijke duizelingen, licht in m'n hoofd, afschuwelijke angst, kortom, ik kom mijn bed haast niet uit. Heb van de huisarts 3x 10 mg oxazepam voorgeschreven en natuurlijk weer een verhoging van seroxat naar 1x 20 mg per dag. Nu lees ik hier over jullie methode van HyperVen. Zou dat voor mij een goede oefening zijn? Ik ben weer ten einde raad!
Groeten, annemieke
Re: Opnieuw chv en paniekaanvallen
01 September 2012 15:12
Hai Annemieke,

Ik ben zelf 49 jaar en bij mij begon het in 1991.
Om een heel lang verhaal kort te maken. Ik had precies hetzelfde als jij, alleen bij mij werkte de AD medicijnen na 8 jaar niet meer en kwam alles in volle hevigheid terug.
In 2003 vond ik HyperVen op internet en onder het motto: Baat het niet Schaden doet het ook niet" ben ik begonnen.
Ik heb 7 maanden 2x per dag thuis geoefend en ik ben er vanaf gekomen.
Daarom help in nu als ervaringsdeskundige op het forum om mijn verhaal te delen en de mensen te helpen die net als ik zoveel last hebben en zo ontzettend bang zijn, zoals ik was.

Annemiek, ik weet precies in wat voor "hel" je zit.
Je mag mij ook een privé-bericht sturen, zodat ik je een hart onder de riem kan geven en je kan helpen om alles te hanteren.
Ik ben nu van mijn chronische hyperventilatie af en dat alleen al hielp mij om de angst te hanteren, want een heleboel klachten die de angst veroorzaken/'>oorzaakte kwamen van de chronische hyperventilatie.

Annemiek, als ik er van af kan komen, kan jij het ook!!!!
HyperVen is makkelijk in die zin dat je het gewoon thuis kan doen achter je computer/laptop, maar aan de andere kant moet je wel doorzetten en consequent elke dat 2x oefenen. Je bent ongeveer een half uur bezig met oefenen, dus bij elkaar kost het je een uurtje per dag.

Lieve Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?