[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Iemand...?

Gepost door Samantha 
Iemand...?
14 September 2012 22:20
Eergister heb ik iets geplaatst op het forum met de vraag hoe het voelt om niet meer te HyperVentileren. Is er iemand die me een beetje kan helpen? Ik heb een vreselijke terugslag na 6 weken ademhalingstraining....ik heb geen idee wat me overkomt.

Alle reacties zijn welkom...

Groet,
Samantha
k
Re: Iemand...?
15 September 2012 22:51
hey
kan me voorstellen dat je je radeloos voelt.
maar hoe je je voelt zonder chronische hyperventilatie weet je vast nog wel
gewoon onbezorgd naar een feestje, op je werk.
lekker je ding doen.
geen rotgevoel, angst, pamiek etcetc

ik heb zelf heel lang chronische hyperventilatie gehad. Jaren geleden gestart met HyperVen en ben er een jaar of 5 helemaal vanaf geweest. Heerlijk kunnen leven!!
helaas door stress en negeren van mijn gevoel isnhet weer terug. Niet n de heftige mate als toen. Kan er beter mee omgaan maar wel heel vervelend.
de onrustin me in een winkel, de moeheid etc. Ik ben weer met HyperVen begonnen want ik wil er weer vanaf en wil echt naar mijn gevoel gaan uisteren en er niet meer eigenwijs tegenin gaan,
Een heel proces maar ik ga ervoor! jij toch ook? daar is het leven veel te leuk voor!
Re: Iemand...?
16 September 2012 09:09
Hallo K.,

Dank je wel voor je reactie. Ergens vaag heel lang geleden kan ik me nog iets herinneren....ik hyperventileer alleen al zo lang. Merkte jij ook na de HyperVen dat het rustiger werd in je hoofd, omdat je niet meer hyperventileerde?
Ik heb al een behoorlijke poos last van stressontladingen en ik heb echt even het gevoel van het padje af te zijn....doodeng. Voordat ik begon met ademhalingstraining leek het allemaal nog wel aardig te gaan..., maar na zoveel weken oefenen begon de ellende. Ik ervaar dingen die ik 8 jaar geleden voor het laatst gevoeld heb.
Uiteraard blijf ik oefenen, ik lees zulke positieve dingen.
Re: Iemand...?
16 September 2012 09:44
Hoi Samantha,

Ook ik had na het begin van HyperVen dat de klachten terugkwamen die ik al heel lang niet
meer had gehad.
Ik had op een gegeven moment ook zo dat ik dacht ik stop ermee , het wordt alleen maar erger.
Maar gelukkig doorgegaan. Ik heb 8 maanden geHyperVend en het grootste deel van klachten
zijn weg. Ik functioneer weer normaal. Ik ben weer aan de studie en druk bezig met het opzetten
van een eigen praktijk. Ik moet nu gewoon even weer opletten dat ik niet weer te veel doe.

Dus zet door , hoe moeilijk ook soms , echt je komt ook er van af. Een groot deel van mijn
leven is verkloot door chronische hyperventilatie , (30 jaar) dat het soms wel voelt als een nieuw begin. Ik vind alles weer
leuk en heb overal weer zin in.

Zet door en heel veel succes !!!

Groetjes Marjan
k
Re: Iemand...?
16 September 2012 10:58
het verhaal hier boven kan ik echt helemaal bevestigen. na de chronische hyperventilatie heb ik echt een jaar of 5 een geheel normaal leven gehad. Ik genoot, ging naar concerten, theater, dagen winkelen. Had energie. werk ging me met gemak af etcetc
Heb echt wat behoorlijk emotionele dingen mee gemaakt en opeens had ik een hyperventilatieaanval op de snelweg. Ik vond het vreselijk., Het was terug. En toen ik terug ging denken was ik de laatste maanden ook meer gestrest, moe, aan t boeren, had weer hartoverslagen..
En toen ik HyperVen opzocht en een hele nieuwe site zag besefte ik me dat ik me weer moest aanmelden. Toen ik de oefening deed was de eerste keer gemiddeld 33, terwijl ik gestopt ben 5 jaar geleden met in de 70 als gemiddeld.
Ik herinner me nog hoe vreselijk slecht ik me voelde in periodes tijdens het HyperVennen, vaak zag ik het wel terug in mijn scores na zon periode me heel slecht voelen ging de score opeens weer omhoog. Nu ook af en toe is de chronische hyperventilatie vreselijk aanwezig, soms wat meer op de achtergrond maar goed functioneren doe ik niet. Toch weet ik dat het weer goed komt alleen mijn stressoren moet ik ook aanpakken anders ben ik zo weer terug bij af.
Sterkte ermee! geef het de tijd en denk ook af en toe ach het is de chronische hyperventilatie maar als je je slecht voelt. Helpt mij om soms toch iets te doen wat ik eigenlijk niet ziet zitten. Zoals afgelopen vrijdagmiddag. Mijn zoon had echt nieuwe schoenen nodig, ik voelde me wazig maar ben toch gegaan. Kind blij met zijn nieuwe schoenen en ik blij dat ik ondanks mijn chronische hyperventilatie er toch op uit ging.
Re: Iemand...?
16 September 2012 14:25
Hallo K,

Zo zie je maar weer dat je er toch altijd wel gevoelig voor zult blijven. Je moet dus jezelf goed
beschermen en niet weer in de valkuilen trappen die je chronische hyperventilatie toen ook getriggerd hebben.
Lijkt me best wel rot als het na zo lange tijd weer terug komt. Want dat wil je dan echt niet
meer.
Ik zelf moet ook goed uitkijken dat ik mezelf niet weer voorbij ren.

Heel veel succes

Groetjes Marjan
Re: Iemand...?
16 September 2012 22:11
Zo fijn om te lezen dat het herkend wordt...je voelt je op deze momenten zo alleen. Die depressieve gevoelens ook in een keer...bah. Ik dacht "gewoon even" m'n ademhaling bij te stellen, maar in plaats daarvan brak de pleuris uit...zo voelt het. Dat zag ik echt niet aankomen.
Dank jullie wel voor de reacties. En K. jij ook weer veel succes met HyperVen!! Hopelijk ben je er snel bij en verloopt het voorspoedig.
Re: Iemand...?
16 September 2012 22:17
Dank je wel Marjan voor je positieve bericht! Dit geeft me weer een duwtje in de rug.
Wat goed dat je voor jezelf gaat beginnen, gefeliciteerd!!!

Meer weten over het HyperVen programma?